Sayfa 98/157 İlkİlk ... 488896979899100108148 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=ULPNl8t503I

linkteki eğitimin 13. sorusuna verilen yanıta bir bakın...
    dinledim. İlginç bir çok eğitimine katıldım bilanconun cogunu yaşar erdinç hocam sayesınde öğrendım.

F/K nın uzerınde bu kadar fazla durdugunu şimdi öğrendım mutlaka f/k larıda analiz ederdi ama bu denle oldugunu ya farketmedim yada sonrakı eğitimlerde daha cok değindi.

Tabiyaşar bey herşeye değiniyor ben sadece kendi almam gerekenlerı alıp kendı formulumu geliştirdim.

F/K yı saçma bulmamın nedenide tanımıyla olan uyumsuzlugu yaşar bey ne demiş videoda yüksek giden f/k ya aldanmayın pahalı anlamına gelmez. Çünkü müthiş kar etmiştir.

Peki f/k nın tanımına bakalım.

Fiyat Kazanç (F/K) oranının yüksek olması hisse senedinin fiyatının yüksek olduğu, düşük olması ise hisse fiyatının ucuz kaldığı şeklinde yorumlanacağı gibi, şirketin piyasada işlem gören hisse senedi fiyatı ile elde ettiği karın doğru orantılı olması gerektiği fikrine dayanır.

aynı videodaki 15. sorusuna(dk 48) verilen yanıt ne demek istediğim daha iyi anlaşılır...

video için teşekkürler.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    kişisel olarak f/k ya hiç bakmayan birisiyim. yani bana etkisi %1 dir.

çünkü f/k için bir sürü çıkarım var. ve doğru f/k oranının kaç oldugu belirsiz.

örneğin sence kaç f/k ucuz ? böyle bir stradart varmı ?

yok f/k 5 se iyidir dedin diyelimki.

aç bimas'i tarihi boyunca gördüğü en düşük f/k 10'dur. oda sadece 2008 krizinde bimas full 40 ile 25 arasında gezer f/k si.

ee grafiğe bak hala gidiyor. hani pahalıydı ? bu yuzden hep sektörle karşılaştır derler :D buda komık.

ya sektörde sadece tek hisse ise ya rakibi yoksa hangi sektörün f/k ortalamasıyla karşılaştıracam.

veya sadece 2 adet hisse varsa sektörde ve diğer hisse zarar yayınlıyorsa hangi f/k ile karşılaştıracam.

kısacası f/k olayı saçma sapan bir halt bana göre mantıgım bunu kabul etmiyor. birde f/k için yuksek cıkanlar gelecekte daha iyi bir karlılık beklenıyor olarakta yorumlanabiliyormuş :D

hangine bakacam arkadaş ucuz pahalı yorumum yapacam yoksa yüksek cıkınca yok pahalı degıl gelecekte cok kar edecekmı diyecem. EE ozman niye f/k diye birşey cıkartmışlar. Diye soramazın insanlar hata yapabilir fark etmeyebilir. Ozman niye hristiyanlıkta çıkmış Musevilik varken ? niye hala buna inan itaat eden insalar var yok okadar ınan ınanıyorsa vardır bir hikmeti mi diyecez ?

HAYIR sorgulamaya ve mantıgını anlamaya devam edip kendi çıkarımlarımızı yapacagız ? Ozman insanlar tarafından her cıkartılmış şeyi kabul et. Olmaz senin bir aklın beynin zihnin var seni işnsan yapan bunlar. Dolayısıyla hiçbirşey mantıgın beyninle çelişmemesi lazım.
    BİM in kaç yıllık borsa geçmişi varmış emsal oluştursun.. Bi ara Vakıfbank la eşitti piyasa değeri.. Daha ayu piyasası nedir bilmezsiniz adam akıllı borsada düşüş görmemişsiniz kalkıp ne olduğu belirsiz bim gibi şirketlerin yüksek fk sını örnek veriyorsunuz.. Borsada örnek verilecekse işc,tüpraş, Ford saysan5 kağıt yoktur örnek verilecek..bim miş..

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    kişisel olarak f/k ya hiç bakmayan birisiyim. yani bana etkisi %1 dir.

çünkü f/k için bir sürü çıkarım var. ve doğru f/k oranının kaç oldugu belirsiz.

örneğin sence kaç f/k ucuz ? böyle bir stradart varmı ?

yok f/k 5 se iyidir dedin diyelimki.

aç bimas'i tarihi boyunca gördüğü en düşük f/k 10'dur. oda sadece 2008 krizinde bimas full 40 ile 25 arasında gezer f/k si.

ee grafiğe bak hala gidiyor. hani pahalıydı ? bu yuzden hep sektörle karşılaştır derler :D buda komık.

ya sektörde sadece tek hisse ise ya rakibi yoksa hangi sektörün f/k ortalamasıyla karşılaştıracam.

veya sadece 2 adet hisse varsa sektörde ve diğer hisse zarar yayınlıyorsa hangi f/k ile karşılaştıracam.

kısacası f/k olayı saçma sapan bir halt bana göre mantıgım bunu kabul etmiyor. birde f/k için yuksek cıkanlar gelecekte daha iyi bir karlılık beklenıyor olarakta yorumlanabiliyormuş :D

hangine bakacam arkadaş ucuz pahalı yorumum yapacam yoksa yüksek cıkınca yok pahalı degıl gelecekte cok kar edecekmı diyecem. EE ozman niye f/k diye birşey cıkartmışlar. Diye soramazın insanlar hata yapabilir fark etmeyebilir. Ozman niye hristiyanlıkta çıkmış Musevilik varken ? niye hala buna inan itaat eden insalar var yok okadar ınan ınanıyorsa vardır bir hikmeti mi diyecez ?

HAYIR sorgulamaya ve mantıgını anlamaya devam edip kendi çıkarımlarımızı yapacagız ? Ozman insanlar tarafından her cıkartılmış şeyi kabul et. Olmaz senin bir aklın beynin zihnin var seni işnsan yapan bunlar. Dolayısıyla hiçbirşey mantıgın beyninle çelişmemesi lazım.
    F/K çok önemli.
    (öncelikle tek seferlik olanları eleyeceğiz (tek seferlik yüksek kar)
    faaliyetlerden gelmiyorsa da eleyeceğiz.)

1- bilanço günü etkiliyor mu?
    etkiliyorsa düşüyorsa yani baya iyi
    örneğin bugün HEKTS %20 ye yakın düştü.
    2- değişik stratejiler var
    örnek geçen paylaştığımız HBK>FK,
    bir diğeri kendi fk ortalamasına göre.
    vs

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    BİM in kaç yıllık borsa geçmişi varmış emsal oluştursun.. Bi ara Vakıfbank la eşitti piyasa değeri.. Daha ayu piyasası nedir bilmezsiniz adam akıllı borsada düşüş görmemişsiniz kalkıp ne olduğu belirsiz bim gibi şirketlerin yüksek fk sını örnek veriyorsunuz.. Borsada örnek verilecekse işc,tüpraş, Ford saysan5 kağıt yoktur örnek verilecek..bim miş..
    İnsanların konusarak anlaşabileceğini düşünüyorum. Biraz gergin yazmışsınız. Bİm ne oldugu belirsiz bir hissemi sizce ? sorun ne anlamadımkı nıye bu kadar kızdınız. ADEL dende örnek verebiliriz. daha bir çok örnek çıkar adelin emsali var mı ? sektöründe tek bir hisseyi hangi sektörün f/k sı ile değerlendireyim varsayalımkı emsali var. sadece 1 adet hisseden oluşan ortalama f/k ne kadar doğru ?

Ne söylememi bekliyordunuz gerçekten anlamadım. Bir örnek verirken sizin seçtiğiniz 5 hisse üzerindenmi örnek vermeliyim birde niçin bu 5 hisseden örnek vermeliyim ? saydıgınız 5 hisse neye göre ve kime göre örnek verilecek hisse kategorisine girdi.

Problemı anlayamadım hocam

Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    F/K çok önemli.
    (öncelikle tek seferlik olanları eleyeceğiz (tek seferlik yüksek kar)
    faaliyetlerden gelmiyorsa da eleyeceğiz.)

1- bilanço günü etkiliyor mu?
    etkiliyorsa düşüyorsa yani baya iyi
    örneğin bugün HEKTS %20 ye yakın düştü.
    2- değişik stratejiler var
    örnek geçen paylaştığımız HBK>FK,
    bir diğeri kendi fk ortalamasına göre.
    vs

Evrensel mi ? yanına bazı kriterleri koymak gerekiyor mesela bu şirketlerin hiç zarar etmemiş olması gibi.

cunku zarar etmiş hissede f/k kulalnamıyoruz. Genele hitap eden bir strateji varmı ? HEKTSın f/k sımı düştü anlamadım ?

biraz daha detaylı gidebiliriz. F/K olmazsa olmaz yapan nedir mesela ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    İnsanların konusarak anlaşabileceğini düşünüyorum. Biraz gergin yazmışsınız. Bİm ne oldugu belirsiz bir hissemi sizce ? sorun ne anlamadımkı nıye bu kadar kızdınız. ADEL dende örnek verebiliriz. daha bir çok örnek çıkar adelin emsali var mı ? sektöründe tek bir hisseyi hangi sektörün f/k sı ile değerlendireyim varsayalımkı emsali var. sadece 1 adet hisseden oluşan ortalama f/k ne kadar doğru ?

Ne söylememi bekliyordunuz gerçekten anlamadım. Bir örnek verirken sizin seçtiğiniz 5 hisse üzerindenmi örnek vermeliyim birde niçin bu 5 hisseden örnek vermeliyim ? saydıgınız 5 hisse neye göre ve kime göre örnek verilecek hisse kategorisine girdi.

Problemı anlayamadım hocam

Evrensel mi ? yanına bazı kriterleri koymak gerekiyor mesela bu şirketlerin hiç zarar etmemiş olması gibi.

cunku zarar etmiş hissede f/k kulalnamıyoruz. Genele hitap eden bir strateji varmı ? HEKTSın f/k sımı düştü anlamadım ?

biraz daha detaylı gidebiliriz. F/K olmazsa olmaz yapan nedir mesela ?
    HEKTS evet ilgili konuda yazmıştım
     Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    #hekts #fk 11.83 den 10.92 ye düşüyor
    https://temelanaliz.net/symbol.html?symbol=HEKTS
    BIMAS da bile kullanabilirsin FK ortalama ile
    http://share.matriksdata.com/share.a...08020021387747

6.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    HEKTS evet ilgili konuda yazmıştım

BIMAS da bile kullanabilirsin FK ortalama ile
    http://share.matriksdata.com/share.a...08020021387747
    Yaptıgınız şeyi sisteme çevirmeye calısacagım resimleri atarım sanırım f/k nın ortalamsı alınıyor üstünde altında durumuna göre alım satım yapılıyor

Doğrumu ?

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Yaptıgınız şeyi sisteme çevirmeye calısacagım resimleri atarım sanırım f/k nın ortalamsı alınıyor üstünde altında durumuna göre alım satım yapılıyor

Doğrumu ?
    Evet 200 günlük kendi ortalaması
    altında al, üstünde sat

temettü verimliliği de deneyin veya ekleyin. bu ise üstünde ise al altındaysa sat.

imkan varsa bilançodan etkilenen günde almayıda deneyin.

HBK>FK Bu ise sanırım sadece stock.... (ismini hatırlamıyorum ) onda yapılıyor sanırım. hbk uzun dönem olacak 5yıl veya 10yıl.

8. Bir bakın bakalım ortalamayı değiştirebilirim isterseniz.

TESTMİ YAZDIM ACABA ?

Sayfa 98/157 İlkİlk ... 488896979899100108148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •