https://www.ntv.com.tr/dunya/dso-duy...1E6Y8CQ55A9Exw
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.ntv.com.tr/dunya/dso-duy...1E6Y8CQ55A9Exw
Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.
ABD'de maymun çiçeği alarmı: Vaka sayısında ilk sıraya yükseldi
Dünya, koronavirüsü geride bırakıp derin bir nefes almaya çalışırken maymun çiçeği virüsünün hızla yayılma tehlikesi üzerine alarma geçti. Ülkeler vaka sayılarını açıklarken, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yayımladığı güncel veriler son 24 saatte rekor artışa işaret etti.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Çarşamba günü bin 48 yeni vakayı doğruladı. Böylelikle, maymun çiçeği vaka sayısında ABD, toplamda 4 bin 639 vaka sayısı ile İspanya’yı geride bırakarak salgının yeni merkezi haline geldi.
Güncel verilere göre İspanya’da şu ana kadar 3 bin 738 vaka tespit edildi.
REKOR VAKA ARTIŞININ SEBEBİ
ABD’deki rekor vaka artışlarının ise sebebine yönelik olarak ise CDC, test sayılarının artış göstermesi sebebiyle olabileceğini açıkladı.
KİTLESEL AŞILAMA
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, elinde aşı bulunduran DSÖ üyesi ülkelere bilgi ve veri paylaşımı çağrısında bulunarak, “Şu anda, maymun çiçeğine karşı kitlesel bir aşılama önermiyoruz” açıklamasını yaptı.
https://www.google.com/amp/s/www.cnn...iraya-yukseldi
Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.
Covid-19'un sıfır noktası Wuhan, yeniden karantinada
Dünyada Covid-19 vakalarının ilk kez tespit edildiği Çin'in Wuhan kentine bağlı Jiangxia bölgesinde yerel kaynaklı 4 korona virüs vakası görülmesi üzerine bölgede 3 günlük karantina uygulanıyor.
Dünya genelinde etkisini sürdüren korona virüsün ilk kez görüldüğü Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen 4 asemptomatik vaka, yetkilileri harekete geçirdi. "Sıfır vaka" politikası kapsamında, 4 vakanın görüldüğü Jiangxia bölgesinde 3 günlük karantina kararı alındı. 970 binden fazla nüfuslu Jiangxia'de "geçici kontrol önlemleri" olarak adlandırılan kısıtlamalar dün sabah saatlerinden itibaren uygulamaya başladı.
Barlar, sinemalar ve internet kafeler dahil eğlence mekanları, küçük klinikler pazar yerleri, ibadethaneler kapatılırken, konserler, konferanslar, büyük toplantılar da yasaklandı. Otobüslerden metroya kadar tüm toplu taşıma hizmetleri durduruldu ve bölge sakinlerinden zorunlu olmadıkça evlerini terk etmemeleri istendi.
Ayrıca Jiangxia'de "yüksek riskli mahalleler" tespit edildiği ve bu mahallelerde yaşayanların evden çıkmasının yasaklandığı aktarıldı. Yapılan açıklamada, insan akışını ve enfeksiyon riskinin azaltılmasının ve mümkün olan en kısa sürede sıfır vaka sayısına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.
İlk olarak 2 vaka tespit edilmişti
Jiangxia'de hafta başında düzenli yapılan testler sırasında ilk önce 2 vaka tespit edildiği, diğer 2 vakanın ise yakın temaslı olduğu belirtildi. Wuhan'da ilk kez 22 Ocak 2020'de uygulanan karantina 76 gün yürürlükte kalmıştı. Wuhan, salgın nedeniyle karantina uygulanan ilk kent olmuştu.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/k...zligi-42109098
bizde değil sadece tüm dünyada insanlar test kuyruğunda.
unutmayın daha yeni başladık.
nezle grip soğuk algınlığı yok artık, covid var.

özer bey çok aydınlatıcı bilgileriniz var teşekürler fakat angenin şu an 70 lerde olması lazım acayip baskı var al sat hissesi haline gelmiş patronun bu olaya el atması lazım bence artan karlılık 70 den fazla ülkeye ihracat italya ve malezyada şirket kuruldu lotu az güçlü bilanço beklentisi ama hisse yerlerde sürünüyor.

özer bey çok aydınlatıcı bilgileriniz var teşekürler fakat angenin şu an 70 lerde olması lazım acayip baskı var al sat hissesi haline gelmiş patronun bu olaya el atması lazım bence artan karlılık 70 den fazla ülkeye ihracat italya ve malezyada şirket kuruldu lotu az güçlü bilanço beklentisi ama hisse yerlerde sürünüyor.

uzun vadeli inşallah iyi yerlere gelir temettü politikasını beğendim.
Hissenette eskiden şu yazardı: Borsanın 3 kuralı vardır .
Sabır sabır sabır .
1-300 ün üzerinde diagnostik kit ve cihazlar- DNA ,RNA test kitleri
2- %92-93 arası ihracat ( TR ' de Tek )
3-halka arzdan gelen paranın %80 ile yurtdışında firma kurma ve %20 ile ARGE
4- her durumda düşük üretim maliyeti
5- sektör ortalamasından yüksek gelir ve yüksek kâr dağıtım poltikası
6- Patronlar firmasıyla ilgililer ve Elif Akyüz biyoteknoloji uzmanı akademisyen, Alper Akyüz de zamanla biyoteknolojiyle yogurulmuş ( onurlu ve şahsiyetli insanlar) , hisse senediyle spekülasyon peşinde değiller.
8- sürekli olarak biyoteknolojiyle ilgili dünya piyasası içindeler ve yeniliklerden haberdarlar mesela maymun çiçeği kitine bağlı yeni ürün geliştirilme süreci en hızlı şekilde yürütüldü.
9-sürekli büyüme ve inovasyon ( geleceğin firması ve geleceğin konusu)
10-biyoteknolojiyle ilgili sağlık firmaları ekonomik krizlerden etkilenmezler.
11- Dünya genelinden 70 den fazla ülkeye ihracat
12- Moleküler biyoloji ve Biyoteknoloji alanında hızlı büyüyen tek firma.
BIST te böyle kaç firma vardır .
Ben fiyat şu olur bu olmaz diyemem.
Yok şu almış bu satmış .orası direnç burası destek kimse bilemez.
7 TL den piyasaya çıkan kontrolmatik ( teknoloji firması) fiyatı 177 TL yi gördü . Şuan 151 TL.
Angen in temettü politikasını ve kârını , patronların halka arzda verdiği sözleri , piyasa test eder ve yoluna devam eder.
Sadece haber paylaşmak en güzeli .
Yer İmleri