Tam adamına sordunuz Sn Kar_Adam
Ben de burada yeniyim.
Aynen sizin gibi düşünüyordum: Kripto para dünyasını çok riskli buluyordum ve bilerek uzak kaldım, öğrenmek bile istemedim. Ama sonra bir arkadaş vasıtasıyla biraz bilgi aldım ve hoop daldım. Acele etmişim. 2 hafta sonra girsem, tarihi diplerden almaya başlayacaktım. Neyse ki ihtiyatlı girdim, azar azar...Ben aldıkça düştü, aldıkça düştü, çıkar gibi yaptı, yine düştü. Ben yine almaya devam ettim, çünkü piyasa güven verdi. Şu an iyiyiz Allah'a şükür.
DCEP, Merkez Bankaları tarafından çıkarılması planlanan dijital paraların Çin tarafından düşünüleni. Ama sanıyorum uygulamaya geçilmedi. Zaten Çin, kripto paraya karşı çok sert tedbirler alan, önce kripto para madenciliğini, sonra tüm kripto para işlemlerini yasaklayan, aslında kripto paranın yukarıda bahsettiğim düşüşlerinde en fazla söz sahibi olan bir ülke. Onların Merkez Bankasının çıkaracağı dijital paranın, Yuan'dan çok farklı bir yerlere geleceğini düşünmem doğrusu.
Kripto parada son bir aydır ne alsan kazandığın doğru. Bazılarında astronomik hareketler oldu. Bir ay içinde 10x, 20x, 30x yapanlar oldu. Yani bu aralar kaybeden yok. Dolayısıyla, seninle paylaştıkları hesap ekstreleri doğrudur. Ama bu ne kadar sürer? Kimse bilemez. Şu an hava çok olumlu, ama, ama, ama...
Yani, her yatırım aracında olduğu gibi, bunda da risk var. Ama iş artık çok büyüdü. Bazılarının dediği, benim de bir zamanlar inandığım gibi, öyle Hollanda borsasında 16. Yy.da yaşanan lale soğanı çöküşü gibi bir şey olmaz. İnişler, çıkışlar mutlaka olur, ama bu piyasa artık ölmez.
Kripto para işlemi yapılan çok çeşitli platformlar var. Devamlı yeni yeni coin'ler çıkıyor. Bunlar bazı platformlarda oluyor, bazılarında olmuyor. Ben, Türkiye'de yaygın kullanılan iki platform olan Paribu ve BinanceTR'de işlem yapıyorum. TL olarak. Ama işin derinine inenler Binance'ın bile kendisini, yani international olanını, hatta ismini bile bilmediğim platformlarda, USD olarak işlem yapıyorlar. Ben o kadar bilmiyorum, bilmediğime de yanaşmıyorum. En azından şimdilik...
Yer İmleri