Sayfa 981/1000 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Konumuz değildi de ..
    Örnek oolarak verdim..
    Tabi bir EREGL ile o küçük kobiyi karşılaştıramazsınız..

Ama o kobilerden onbinlercesi var..
    Toplasan 1000 EREGL yapıyorlar..
    Ve ekonomini adına çok büyük değer üretiyorlar aslında..

Bizim eleman biraz da şansızdır..
    Misal 2018 de de dolar en tepelerde iken maliyet yaptı..
    Ne zaman yüklü hammadde çekse hep dolar gevşedi..
    Son 1 senedir en güzel zamanlarını yaşıyor..Onu da açık açık söylim..
    sn. Gundwane size her hangi bir eleştirim yok.
    Kobiler ülkemizin önemli değerleridir.(bende küçük işletme sahibiyim)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    ekonomide oynanan bu salakça oyun sürebilir mi? aralıkta dolar buradayken işçi maliyeti, üretim maliyeti neydi şimdi nerede. yani ihracatçı bu 2001' de benzeri oynanan kur kontrolü sistemiyle rekabetçi gücünü kaybediyor.

abi çok komik, resmi 80 gerçek 200 ortalama yüzde 140 enflasyon var. bankalar 17 ile topluyor, 30 ile satıyor, kur aylık yüzde 1 develüe oluyor. bu saçmalık ne kadar sürer ki??? seçimden kim çıkarsa çıksın hesap masaya gelecek maalesef. bir kova su ile sönecek yangın aldı başını gitti...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

3. Geçen gün normalleşme oldu diye bakmadım ama raporlara bakılır ise sinir harbi tekrar başlamış, pazartesi çok sert geçecek gibi.

Tertemiz pozisyonlarda yeniden 1 milyar 700 milyon kadar ekstra zarar bir günde birikmiş, bu kadar teminat çağrısı olduğuna göre inatlaşma tekrar başlamış gibi. Belki bunun çok çok üstünde zarar var, bir pozisyon kapatılıp açıldığında kar/zarar sıfırlanıyor sadece açık pozisyonlar üzerinden hesaplanıyor diye düşünüyorum.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    ekonomide oynanan bu salakça oyun sürebilir mi? aralıkta dolar buradayken işçi maliyeti, üretim maliyeti neydi şimdi nerede. yani ihracatçı bu 2001' de benzeri oynanan kur kontrolü sistemiyle rekabetçi gücünü kaybediyor.

abi çok komik, resmi 80 gerçek 200 ortalama yüzde 140 enflasyon var. bankalar 17 ile topluyor, 30 ile satıyor, kur aylık yüzde 1 develüe oluyor. bu saçmalık ne kadar sürer ki??? seçimden kim çıkarsa çıksın hesap masaya gelecek maalesef. bir kova su ile sönecek yangın aldı başını gitti...
    Haklisiniz sayın acm. Ekonomik model değişikliği ve gerçekçilik şart. Bu olunca kısa vade sıkıntı kaçınılmaz ama gelecek aydınlık olur. Bu nedenle ekonomik model değişikliği ve reformlarlari ne kadar kısa sürede yaparsak o kadar kısa zamanda reel yatırım gelir ve daha acısız olur. Şu an seçim beklenecek mecburen gibi gözükmekte bence.

5. İnatlaşma günlerinde normal dinamiklerin dışına çıkılıyor günlükçüler piyasadan bir süre çekilebilir, iki ateş arasında kalıp sıfırlanma tehlikesi olabiliyor.

Teminatı yetmeyenin alakasız hissede satışı oluyor, olaylarla ilgisi olmayanları da içine katabiliyorlar. Geride kaldı diye aldığın hisse yükselen endeksde taban olabiliyor.

Bence Takasbank Teminat detay raporu da yayınlamalı. Birilerinin teminat olarak tuttuğu hisselerde oynamak istemeyen olabilir.

Mantıken zayf olanın teminatı üzerine de sıkıştırma yapılabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. e 140% ortalama enflasyon varsa..
    kur artışı 18,2/8,4 116% 12 aylık
    +24% mü kur hariç enflasyon ?

daha fazla kur artışı neyi çözüyor ?
    Memento mori

7. 00.24 onlıne 54 kişi
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

8. dolunay varmıs ..bakalım carsambaya kadar surebılecek mı dolunaya karsı.....bazen psıkolojı uzerınde etkılı oluyor haberınız ola..
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

Sayfa 981/1000 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •