Viopcular haline şükretsin yıllardır fiyatı artmayan tek şey olan borsa olduğu için 3 aşağı 5 yukarı aynı endeks teminatıyla işlem yapıyoruz![]()
YTD
Öğretmen ve diğer bordrolu çalışan maaşları konusunda son bir şey daha yazıp kapatayım konuyu kendi açımdan.
Bunlarla uğraşıp maaşları aşağıya çalışmak yerine aşağıda vereceğim A.K.Partisi çocuklarının bu serveti nasıl elde ettiğini, nereden nasıl çalıp çırptıklarını araştırın
https://twitter.com/ecealbayrakk/sta...688503298?s=19
Herkezden özür cuma kapanış %1 e yakın bekliyordum tabi haber akışıyla şekillenen bir borsamız olduğu unutmuşum sory
maşallah vergiler baya sağlam neyse alan almayan belli olsun demişler size birşey deyimmi inanın bu vergi artişı da olsa bazılarında para gani dokunmaz bile bu artış 2 yıl evel transporter almıştım şimdiki fiyat farkina bakiyorum parami kazandım yoksa param erimedimi anlayamadim alman arabasından baska araç bakmadim hayatımda en azindan paran yok olmuyor tl de kalsak cortingen şayzee olmuştu tl
Kardeşim bu konu ayri
Dediklerini hafta ici bol bol işliyoruz zaten
Ama öğretmenlerin yatisi sikinti yaratiyor
Benim bardak gecen hafta taştı
Git twitera son bir haftada acilan basliklara bak
Ogretmenler risk altinda...seminer iptal olsun...duyun sesimizi.....vs
10 gundur zirliyorlar ...senin canın can da ptt memuru patlican mi insafsizlar 6 aydir yatmaktan insan yorulur
Ogretmenler tatil konusunda cok simardi duzenleme sart
Tofaş ve Ford'un bilançolarına baktığımızda karın satış cirosuna oranı %5.5-%8.5 geri kalanı malzeme,direkt işçilik,elektrik,gaz gibi diğer üretim maliyetleri ,mühendislik,arge,pazarlama satış,reklam gibi harcamalar.Haydi bayi paylarını da ilave edelim kabaca her vergi öncesi 100 TL'ye satılan otomobilde fabrikanın kazancı kabaca 10 TL olsun.Yeni vergi oranlarına göre ÖTV %220'ye kadar çıkmış durumda yani, vergi öncesi 100 TL olan otomobil fiyatı %220 ÖTV ile 320 TL,üzerine %18 kdv de ilave edince 377.6 TL oluyor.Yani her satılan otomobil başına fabrika 10 TL kazanırken,devlet oturduğu yerden 277.6 TL kazanıyor.Yani koyduğu vergi ile otomobil başına fabrikanın kazandığının 27.7 katını kazanıyor.
Bildiğim kadarıyla dünyanın hiç bir ülkesinde bu oranların yanına bile yaklaşan bir vergi uygulaması yok.
Yer İmleri