Dudu yu ayhan sicimoglunun yanina verelim.kos sakiz girit gibi adalar a gotursun.orda ahtopodun krali var hatta teknede yapiyor.
Dudu yu ayhan sicimoglunun yanina verelim.kos sakiz girit gibi adalar a gotursun.orda ahtopodun krali var hatta teknede yapiyor.
Merhaba,
Her şampanya bir köpüren şaraptır
Ama
Her köpüren şarap şampanya değildir.
Champagne yazabilmek Pinot noir, Pinot meunier ve Chardonnay üzümlerinden yapılmalı, bu üzümlerde fransa nın champagne bölgesinde yetiştirilmesi lazım. Ve en az 15 ay yaşlandırılması lazım.
Bunlar sağlandığında şişeye “champagne” yazılabilir.
Bunlardan biri sağlanmadığı durumda “sparkling wine” yazılıyor.
Chandon, arjantin üretimi, Moët & Chandon tecrübesi ile üretliyor,
Pinot noir, Malbac ve Chardonnay üzümlerinden, 12 ay yaşlandırılarak satılıyor.
Henkell’de almanya üretimidir.
Yaşasın’ın kalecik karası köpüren şarabı bu tecrübeli firmalar arasında malesef bu fiyatla hiç şansı yok.
Dom perignon dahil üreticiler çelik tanklarda üretim yapıyor, ısı kontrolü çok daha kolay çünkü.
EN GELENEKSEL üretimi yapan kim dersen.
KRUG !
Çelik tanklar yerine MEŞE FIÇILARDA üretim yapıyorlar.
Non-vintage ürünler bile 10 yıl yaşladırılıp satışa sunuluyor.
madem tekne tatili koylar şampanya falana gelmiş muhabbet.. konu dışı başka bir soru atayım ortaya.
getiri, vergi vs açısından birikimin bir kısmı ile temettü geliri için bist mi, yabancı borsalar mı tercih edilmeli? (yurtiçi yerleşikler için)
Son düzenleme : kafkaf; 24-07-2021 saat: 08:38.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Geçen aya kadar bu forum böyle değildi. Buraya eskiden de yazan ama şimdilerde daha çok dadanan bir kişi var. İsim vermek istemiyorum ama forumun şu anki sorumlusu tek başına kendisi. Önceden yatırım fonu vs. Diye isimli ama çok geyik dönen bir forum var sosyal statüleri gereği kahvehaneye gitmeyip o forumu beyaz Türklerin kahvehanesine çevirip ozlerine dönüyor bu amcalar. O forumun başlıca yazanı Webster diye biri bu da onun kankasi sayılır.Çoğunun halı vakti yerinde emekli ya da yakın. İşte onlardan biri bu dediğim o geldi burası bozuldu.
Yer İmleri