-
*maliye: 2017 yılı ocak-nisan döneminde 4,2 milyar tl faiz dışı fazla verilmiş iken 2018 yılı ocak-nisan döneminde 2,2 milyar tl faiz dışı fazla verilmiştir
*maliye: Dahilde alınan kdv tahsilatı nisan ayında yüzde 7,4 oranında artmıştır
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
*ağbal: Dahilde alınan brüt kdv tahsilatının yüzde 25,9 artması ekonomideki canlılığa işaret etmektedir
*ağbal: Nisan ayında ihracat kaynaklı yapılan kdv iadeleriyle indirimli orana ilişkin kdv iadeleri bir önceki yıla göre yüzde 48,1 oranında artış göstermiştir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
*ağbal: Nisan ayında ötv gelirleri yüzde 19,8, ithalde alınan kdv yüzde 16,7, bsmv yüzde 26,1, damga vergisi yüzde 24,9 ve harç gelirleri yüzde 19 oranlarında artmıştır
*ağbal: Ocak-nisan döneminde yaşanan olumlu gelişmeler vergi gelirlerinin bütçede öngörülen gelir hedefinin üzerinde gerçekleşeceğine işaret etmektedir
-
*ağbal: Gerek nisan gerekse ocak-nisan döneminde bütçe giderleri içerisinde sermaye giderleri ve sermaye transferi harcamaları yüksek bir seyir göstermiştir
*ağbal: Ilk dört aylık bütçe gerçekleşmeleri 2018 yılı bütçe hedeflerine göre olumlu seyrini sürdürmektedir
-
*almanya maliye bakanı, "esm, banka tasfiye fonu için bir dayanak olabilir"
-
*rusya/ryabkov, "abd'nin katılımı olmada iran nükleer anlaşmasının geleceğinin tartışılmasının mümkün olduğuna inanıyorum"
*rusya/ryabkov, "iran nükleer anlaşmasının iran tavizlerde bulunmadan korunması imkansız"
-
*ingiltere'de nisan'da işsizlik başvuruları değişimi 31.200, başvuruların işgücüne oranı %0,1
*ingiltere'de şubat'ta 3 aylık ortalama kazançlar değişmedi, %2,8
-
*euro bölgesi'nde şubat'ta sanayi üretim revizesi aylık -%0,9, yıllık %2,6
*euro bölgesi'nde 1.çeyrekte gsyh bir önceki döneme göre %0,4, yıllık %2,5
*euro bölgesi'nde 1.çeyrekte gsyh beklentisi bir önceki döneme göre %0,4, yıllık %2,5
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri