Sayfa 996/1252 İlkİlk ... 496896946986994995996997998100610461096 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,961 - 7,968 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Şunu bir kere daha anlatayım merkez bankası her gün bankalara max %19,25 net den istediği kadar parayı veriyor..Dolayısıyla bankalar maximum 22,50 den brüt bağlasanızneti19,12 ye gelir yani banka size 22.50 üstünde faiz veremez gider merkezden daha ucuza alır parayı..yani merkez bankası faizi artmadan mevduat faizi artmaz...yatırım tavsiyesi değildir şahsi görüşümdür.
    Biliyorum, demek istediğim şudur.
    Merkez bankası ekonomik gereklilik diye faiz arttırmamıştır. Olağanüstü toplanmamıştır.
    Piyasa zorlamıştır. O da gizli gizli üst banttan fonlamaya başlamıştır repoyu. GLP bile kullanmamıştır ( Dolar kurunun 6.20 tl olması Türkiye gerçeği herhalde, eski bakanımız doların 4 tl olmasını kabul etmiyorum demişti en son).
    Şimdi de arttırmasın 19 Eylül'de. 24 Temmuz'da arttırmadı da ne oldu?
    Piyasa öyle veya böyle MB'ye arttırtır.

2.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Şunu bir kere daha anlatayım merkez bankası her gün bankalara max %19,25 net den istediği kadar parayı veriyor..Dolayısıyla bankalar maximum 22,50 den brüt bağlasanızneti19,12 ye gelir yani banka size 22.50 üstünde faiz veremez gider merkezden daha ucuza alır parayı..yani merkez bankası faizi artmadan mevduat faizi artmaz...yatırım tavsiyesi değildir şahsi görüşümdür.
    bu tespit çok doğru,, piyasalar er geç faizi arttırır diye bir ezbercilik olamaz.. merkez bankası tl faizini kontrol ediyor bu da doların hızlı artmasına neden oluyor.. yani isterse dolar 10tl olsun merkez t l faizi kontrol edebilir yani 19.25 ten fonlaya bilir

bu durumda da asla banka faizleri artmaz... ezberciliği bırakalım. bu yıllar önce burada konuşuldu.. iddia şuydu; merkez mutlaka dolar hızlı yükselirse faizleri arttırır, ekonominin kuralıda buydu.

ama olmadı, yapmadılar, arttırmıyorlar ve bence arttırmayacaklar (şok bir faiz olmayacak, hatta hiç arttırmayacaklar)

3.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Biliyorum, demek istediğim şudur.
    Merkez bankası ekonomik gereklilik diye faiz arttırmamıştır. Olağanüstü toplanmamıştır.
    Piyasa zorlamıştır. O da gizli gizli üst banttan fonlamaya başlamıştır repoyu. GLP bile kullanmamıştır ( Dolar kurunun 6.20 tl olması Türkiye gerçeği herhalde, eski bakanımız doların 4 tl olmasını kabul etmiyorum demişti en son).
    Şimdi de arttırmasın 19 Eylül'de. 24 Temmuz'da arttırmadı da ne oldu?
    Piyasa öyle veya böyle MB'ye arttırtır.
    Haklısınız size katılıyorum...Ama dolar 7.30 olduğunda arttırmadılar 6.20 demi arttıracaklar...arttırırlarsa beton biter..arttıramazlar dolar umurlarında değil...çünkü halkın önemli bir kısmının doları yok..onlarada gıda yardımı yapıyorlar...çok net açıklama yaptılar fazi lobisnin fazi arttırımına gelmeyeceğiz diye....bende sizin haklı olmanızı ülken için isterim fakat sanki asla faiz arttrımazlar gibime geliyor yada göstermelik 100-200 puan ada hiç bir şeyi düzeltmez..saygılar.

4. Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

5.  Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    bu tespit çok doğru,, piyasalar er geç faizi arttırır diye bir ezbercilik olamaz.. merkez bankası tl faizini kontrol ediyor bu da doların hızlı artmasına neden oluyor.. yani isterse dolar 10tl olsun merkez t l faizi kontrol edebilir yani 19.25 ten fonlaya bilir

bu durumda da asla banka faizleri artmaz... ezberciliği bırakalım. bu yıllar önce burada konuşuldu.. iddia şuydu; merkez mutlaka dolar hızlı yükselirse faizleri arttırır, ekonominin kuralıda buydu.

ama olmadı, yapmadılar, arttırmıyorlar ve bence arttırmayacaklar (şok bir faiz olmayacak, hatta hiç arttırmayacaklar)
    Şok faiz artışı olmayabilir. Ezbercilik yok. Bence yanlış düşünüyorsunuz.
    O vakit TCMB faizi düşürsün? Zaten çok isteniyor. Denmedi mi faizin nasıl düşürüldüğünü göreceksiniz diye.
    Şakkadanak 500 baz puan şok faiz indirimi yapsın. olsun 12.25 ile repo fonlaması.
    Dolar da 10 tl olsun TCMB faizi kontrol etsin.
    Ekonomik gerçekler ve gereklilikler vardır.
    Doların 6 tl oluşu hala piyasa için faiz artışından daha tehlikeli bir olgudur.
    O nedenle piyasa er ya da geç TCMB'ye şok olmasa da faizi arttırtır.

6.  Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku

3 ay önce olsa bu düşünceye hemen cevap verirdim ancak gerçekten 13 eylülde faiz artışı olmazsa nasıl olur böyle bi şey demem indirse neden indi bile demem

7.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Haklısınız size katılıyorum...Ama dolar 7.30 olduğunda arttırmadılar 6.20 demi arttıracaklar...arttırırlarsa beton biter..arttıramazlar dolar umurlarında değil...çünkü halkın önemli bir kısmının doları yok..onlarada gıda yardımı yapıyorlar...çok net açıklama yaptılar fazi lobisnin fazi arttırımına gelmeyeceğiz diye....bende sizin haklı olmanızı ülken için isterim fakat sanki asla faiz arttrımazlar gibime geliyor yada göstermelik 100-200 puan ada hiç bir şeyi düzeltmez..saygılar.
    Aynı şeyleri düşünüyoruz, artması gereken daha önce de demiştim forumda. 600 baz puan en az. TCMB'nin yapacağı en fazla 200-300'dür. Bakınız Rusya'ya. 1000 baz puan arttırdı. Ertesi aylar düşürdü. Faizi arttırırsınız. Parayı çekersiniz. Kademe kademe düşüşü gerçekleştirirsiniz. Dediğiniz gibi 7 Tl'lerden de artmadı. Lakin TCMB 17.75'e de devam edemedi. Piyasa da bonolar 24'ler ile verilirken 17.75'de tutunamazsınız. DİBS 10 yıllıklar 22'ler ile çıkarken ben faizi 12 yapıyorum dolar 10 tl olsun diyemezsiniz. O yüzden az veya fazla, piyasa faizin ne olacağına öyle ya da böyle yön verir.

8. bloomberg sabahtandır konut reklamı yapıyor...betonlar elde kalmış...yok dolar bazında ucuzmus yok maliyet artıyor...ulan isctr 8 liradan 4 liraya düşmüş,bütün banklar bu durumda.....senın kıcı kırık konutlarini kim ne yapacak...
    psikolojinizin kaldıramayacağı pozisyonlar açmayın...en güzel pozisyon gece yatakta rahatça uyuduğununuz pozisyondur...

Sayfa 996/1252 İlkİlk ... 496896946986994995996997998100610461096 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •