Sayfa 996/1020 İlkİlk ... 4968969469869949959969979981006 ... SonSon
Arama sonucu : 8154 madde; 7,961 - 7,968 arası.

Konu: Tek başıma

Pazara kadar daha düşer diye tahmin ediyorum.

Aşı olmayı ve maske, mesafe, temizlik kurallarını önemsemeliyiz.

Maskeyi doğru kullanmak da önemli.

Salgının ilk ayları, kayınvalidemle hastanedeyiz. Doktora sordum:" Dünkü maskeyi bugün de kullanabilir miyiz?" Bana yaklaştı ve maskemi işaret ederek şu sözü söyledi: "Biz insanlara anlatamıyoruz, bu maskeler tek kullanımlıktır."

- Hocam doktor tarihe geçecek bir söz söylemiş.
    - Evet tarihi bir söz bu.
    - Lise kompozisyonlarına girer.

Tabii, biz plastik bardakları bile yıkayıp raflara yerleştiren orta direkler olarak alışkın değiliz kullan at kültürüne.

- Biz sevdik mi tam severiz hocam.
    - Ayol, ne alakası var bunun konumuzla.

Hikâyem, beğeninize:

MASKE VE ÇAYCI

Salgının ilk günleri, kayınvalidemle hastanedeyiz. Doktora sordum:" Dün kullandığımız maskeyi bugün de kullanabilir miyiz?" Bana yaklaştı ve maskemi işaret ederek: "Biz insanlara anlatamıyoruz, dedi, bu maskeler tek kullanımlıktır."
    - Sayın Yazar, doktor tarihe geçecek bir söz söylemiş.
    - Evet bu, bu tarihi bir söz.
    - Lise kompozisyonlarına girer.

Tabii, biz plastik bardakları bile yıkayıp mutfak raflarına yerleştiren orta direkler olarak alışkın değiliz kullan at kültürüne.
    - Biz sevdik mi tam severiz Sayın Yazar.
    - Ayol, ne alakası var bunun konumuzla.

Yazar, Sağlık Bakanlığının sitesinden salgınla ilgili verileri incelemeye devam etti, keyifle mırıldandı: "Şükürler olsun salgında günlük vaka sayısı düşüyor. Evvelki gün 19.696, dün 18.561'miş."
    - Pazara kadar daha düşer diye tahmin ediyorum.
    - İnsanlar evlere çekiliyor hafta sonları, bence de düşer.

Yazar telefon çalmış gibi, kapının ziline basılmış gibi, bir siren sesi duymuş gibi irkildi. Ürperti veren bir rüzgâr kaldırdı çayevinin dar sokağını... Yoksul insanlar böyledir. Korkarlar en ufak bir çıtırtıdan. Darmadağınıktır hikâyeleri.

Hüzünle söylendi yazar: "Salgından ötürü evvelki gün 195, dün 176 kişi vefat etmiş... Aşı olmayı ve maske, mesafe, temizlik kurallarını önemsemeliyiz."
    - Allah rahmet eylesin.
    - Mekanları cennet olsun.
    - Sayın Yazar, maskeyi doğru kullanmak da çok ama çok önemli.

Yazar kalktı, çay parasını çaycıya öderken: "Biliyorsunuzdur ustam, dedi, maskeler tek kullanımlıktır."
    Çaycı: "Biliyorum bilmesine de, dedi, evde yedi çocuk var. Hangi birine maske yetiştireyim, ekmek teknem burası sadece... Akşam deterjanlı suya yatırdığımız maskelerimiz sabaha tertemiz oluyor."

Sayfa 996/1020 İlkİlk ... 4968969469869949959969979981006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •