Sayfa 172/223 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222 ... SonSon
Arama sonucu : 1777 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Matriks Formülleri

  1. #1369
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Yaş
    49
    Gönderi
    2,084
     Alıntı Originally Posted by mesuteryilmaz Yazıyı Oku
    saçma veya luzümsüz bir soru ile daha karşınızdayım
    yazdığımız indicator formüllerinde kulladığımız değişkenlerinin aldığı değerleri grafik üstünde (veya yeni pencerede) çizdirmek ve aldığı değerleri anlaşılır şekilde (formüllerde kullandığımız değişken isimleri ile göstermenin bir yolu var mı?
    örneğin, "ind.L1" yerine değişkenimizin adı "stp" ise "ind.stp" olarak gösterse de bizde rahat etsek ve kolay anlasak hangi çizginin neyi ifade ettiğini.

    yeni versiyonlarda bu özellikğin yapılacağı makriks yetkilileri tarafından söylendi.

    L1
    L2 yazılarına tıklanarak değiştirişecek ve kaydedilebilecek.
    Bear_Bull
    @BearBull26

  2. Merhaba,
    Grafikteki indikatör bölümünün sol üst kenarında indikatörün değerleri yer alıyor. Bende bu değer noktadan sonra 4 haneli yani 5.xxxx şeklindedir. Fakat indkatörün çizimini yükselen düşen değerleri farklı trenkte göster dediğimiz zaman ise mesela indikatör değeri değişmezse bile grafikteki renk atıyorum yeşilden kırmıza dönüyor. Burada şunu mu anlamak lazım aslında matriks indikatörğün değerlerini yüksek duyarlılıkta kullanabiliyor hesaplamalarda yani noktadan sonra çok daha yüksek haneli olarak, fakat sol üst tarafta indikatörün değerini gösterirken biraz duyarlılığını azaltıp sadece noktadan sonra 4 haneli olarak mı gösteriyor?

    Sol üst taraftaki indikatörün değerini daha duyarlı olarak göstermenin yolu var mıdır? Yani nopktadan sonra 4 ten fazla haneli olarak

    Teşekkürler

  3. Anıl beyin yazdıgı most indikatöründe % yüzde kısmı var bu kısmı ATR gibi volatiliteye dayanan bir indikatöre çeviremezmiyiz. Her grafik periyodu değiştiğinde uygun olan yüzdeyi aramakla uğraşmaz, volatiliteye uyan parametre ayarlamış olurduk.

  4. #1372
     Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Anıl beyin yazdıgı most indikatöründe % yüzde kısmı var bu kısmı ATR gibi volatiliteye dayanan bir indikatöre çeviremezmiyiz. Her grafik periyodu değiştiğinde uygun olan yüzdeyi aramakla uğraşmaz, volatiliteye uyan parametre ayarlamış olurduk.
     Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Bu formul MIZMIZ dostumuza,verdigim ipuclarıya kendisinin MATRİKSe cevirdigi formuldur..
    Yani;bizim formulude bize izah ettin ya......

    Gelelim sorunuza..
    Oynaklık ölçen bir sürü formul yazabilirsiniz..
    P:=10;
    Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),P, S);
    Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),P);
    STDEV(C,P);
    ATR(P)
    Bunlar ilk etapda akla gelenler,katsayılar ile çarpabilir,toplayıp ortalamasını alabilir,kokteyl yapıp agırlıklarını degiştirebilirsiniz...

    Bu şekil ....

    Kod:
    P:=10;             
    yuzde:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),P, S);
    per:=Input("period",1,100,3);
    a1:=Mov(C,per,E);
    a2:=a1-yuzde;
    a3:=a1+yuzde;
    b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV));
    b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
    k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1));
    k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
    s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
    s2:=If(s1=-1,b1,b2);
    a1;s2


    Veya


    Kod:
    P:=10; 
    yuzde:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),P, S);
    per:=Input("period",1,100,3);
    a1:=Mov(C,per,E); 
    a2:=a1-(a1*yuzde/100); 
    a3:=a1+(a1*yuzde/100);
    b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV)); 
    b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
    k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1)); 
    k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
    s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
    s2:=If(s1=-1,b1,b2);
    a1;s2
    ---------------------------------------------------------------

    Forumdaki paylaşımları;
    incelemeden..
    sorgulamadan..
    ne işe yarar diye tartmadan...
    bu paylaşım nasıl degerlendirilir diye düşünmeden ..
    okuyup geçerseniz...
    Sizlerin dagarcıgına katkı yapmaz..
    Aynı içerikli sorular bitmez...
    Cevaplayan da boşa,kürek çekiyorum der ;yavaş yavaş geri çekilir...
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

  5. ÜÇLÜ BASİT HEREKETLİ ORTALAMA STRATEJİSİ- KADEMELİ GİRİŞ ÇIKIŞ
    20 , 30 Yİ YUKARI KESERSE LONG
    10-20 U AŞAGI KESERSE LONGU KAPAT
    20-30 Yİ AŞAGI KESERSE SHORT AÇ
    10-20 YUKARI KESERSE SHORTU KAPAT

    AL
    Cross(MOV(c,20,s),MOV(c,30,s))
    ALI KAPAT
    Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,20,s))
    SAT
    Cross(MOV(c,20,s),MOV(c,30,s))
    SATI KAPAT
    Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,20,s))
    Sistemin amacı short açarken kademeli açsın longu kapattığı yerden açmasın diye düşündüm.
    Bu şekilde sistem testırda yazdım tarattım fakat sadece long açıp , longu kapatmış , short açıp shortu kapatmamış. Ayarlar kısmındaki tüm işlemleri yapıda işaretledim. Sat ve satı kapat formülünü al diye kavrıyordur diye 11-21-31 yaptım öyle tarattım yine sadece long ve longu kapat şeklinde işlem yapıyor.
    Googledende 3 lü hareketli ortalama sistem tester yazımını aradım bulamadım ona bakarak yazabilirdim yok.
    Nerede yanlışlık yaptım

  6.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    ÜÇLÜ BASİT HEREKETLİ ORTALAMA STRATEJİSİ- KADEMELİ GİRİŞ ÇIKIŞ
    20 , 30 Yİ YUKARI KESERSE LONG
    10-20 U AŞAGI KESERSE LONGU KAPAT
    20-30 Yİ AŞAGI KESERSE SHORT AÇ
    10-20 YUKARI KESERSE SHORTU KAPAT

    AL
    Cross(MOV(c,20,s),MOV(c,30,s))
    ALI KAPAT
    Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,20,s))
    SAT
    Cross(MOV(c,20,s),MOV(c,30,s))
    SATI KAPAT
    Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,20,s))
    Sistemin amacı short açarken kademeli açsın longu kapattığı yerden açmasın diye düşündüm.
    Bu şekilde sistem testırda yazdım tarattım fakat sadece long açıp , longu kapatmış , short açıp shortu kapatmamış. Ayarlar kısmındaki tüm işlemleri yapıda işaretledim. Sat ve satı kapat formülünü al diye kavrıyordur diye 11-21-31 yaptım öyle tarattım yine sadece long ve longu kapat şeklinde işlem yapıyor.
    Googledende 3 lü hareketli ortalama sistem tester yazımını aradım bulamadım ona bakarak yazabilirdim yok.
    Nerede yanlışlık yaptım
    Al ve SAT koşulu aynı. Tam emin olmamakla beraber;
    SAT:
    CrossMOV(c,30,s),(MOV(c,20,s))
    SATI KAPAT
    Cross(MOV(c,20,s),MOV(c,10,s))
    Olmalı.

  7. merhaba arkadaşlar,

    matriks'te yeni yeni kod yazmaya başladım ve bir konuda takıldım yardımınıza ihtiyacım var.

    son 10 bar kapanışının aşağıdaki şekilde olduğunu farzedersek.

    1.bar 20
    2.bar 21
    3.bar 22
    4.bar 23
    5.bar 30
    6.bar 10
    7.bar 33
    8.bar 35
    9.bar 40
    10.bar 50

    EN_DUSUK := LLV(C,10) komutu ile en düşük bar değeri olan 10'u bulabiliyorum.

    ben, bu en düşük değerin kaçıncı barda oluştuğunu bulmak istiyorum.

    yukardaki örneğe göre en düşük kapanış değeri 6.barda oluşuyor.

    bana 6 değerini verecek bir komut varmıdır matriks'te.

    şimdiden çok teşekkür ederim..

  8. Bende yeni algo trade işine heveslendim. Birtane veri terminalini ve dilini öğreneyim sonra algoyla emirler göndereyim felan diye düşündüm. İdealmi matriksmi derken, matrikstr karar kıldım. Eskiden kahin menüsü hakkında hiç bir şey bilmezken , twittırda Kıvanç beyin sayesinde arşivinden ve videolarından bayağı bir şey ögrendim.

    Ben eskiden herkesin bildigi indikatörler ile sistem yapıp onu istikrarlı bir şekilde kullanılırsa totalde basit bir sistem bile kar yazar diye düşünürdüm.

    Mesela 2 hareketli ortalamanın birbirine kesmesine dayanan yada fisher transform, süpertrend , most sinyallerine göre vs

    Göz kararı bakınca oooo indikatörler ne güzel sinyal üretiyor, yav bunlardan birini sürekli uygulasam tamam artık kar elde etmeye başlayabilirim derdim.

    Fakat matrikse üste saydığım ,mov,fisher,most,süpertrend,zerolag, hull, tsf gibi hızlı hareketli ortalamaların kesişimi alsata dayanan sistemleri sistem testırda test edince büyük hayal kırıklıgına ugradım.

    Bist 30 hisselerinin 5,15,30,60,240,1gün periyotlarını, 500 barla sistem testırda tarattığımda performans sonuçlarının yüzde 70 den ovaral 1000 tlden 800 civarına düşüyor, yüzde 30 da ise 1000-1050 arası çokıyor.

    Ben sistem testırda kurduğum basit sistemi viop sözleşmesi bazında tüm periyotları taratayım , sonra onu optimize edeyim en karlın olanı kullanayı, algoya geçeyim kara geçmeye başlayayım diye düşünürken kazın ayagı hiç öyle degilmiş.

    Az önce sistem karşılaştırma topiğini okudum orada paylaşılan sistemleri görünce küçük dilimi yuttum, yav millet neler başarmış, demekki bu iş basit 2 kesişmeyle felan olacak iş felan degil.

    Eski hissenette 800 sayfalık paylaşımlar var matriks formülleri diye oradan başlayım okumaya.

    Bir söyleyimmi kar nedir bu kavramı unuttum ben , Yani her ay kar zar raporuna baktığımda günden güne eriyorum. Kar etmek nedir unuttum. Sistem testırda yaptığım tarama overalinin aynısını canlı canlı yaşıyorum.

    LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 172/223 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •