Sayfa 83/144 İlkİlk ... 3373818283848593133 ... SonSon
Arama sonucu : 1148 madde; 657 - 664 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Nasdaq-100 girmişiz. Pazartesi 81'i geçer umarım Faiz indirimi de var. Artık olursa olur.

2. Endeks fonları alım yapmak zorunda. 100 dolara çıkar diye düşünüyorum. Zıplaya zıplaya giden bir kağıt. Geçmişte yaptığı her zıplama ortalama %25 gibi bir değer kazandırmış. Hadi hayırlısı.😊
    4 Ekim 2024 günü YKBNK aldım (ort. maliyet 25.70, portföyün %100 ü). 30.4.2025 vadeli Forward dolar alım (43 TL) sözleşmesi ile tüm TL portföyüm hedge'lenmiştir

3. Bu ay FED'in 25 baz puanlık faiz indirimi banko gözüküyor. Yeni yıl coşkusu da doping yapar. Zaten 2 hafta kaldı yeni yıla. Hacimler düşük olur bu 2 haftada, holiday season. Yeni yılın ilk günleri coşkulu geçer ve sana çok güzel bir seviyeden çıkış fırsatı sunar.
    4 Ekim 2024 günü YKBNK aldım (ort. maliyet 25.70, portföyün %100 ü). 30.4.2025 vadeli Forward dolar alım (43 TL) sözleşmesi ile tüm TL portföyüm hedge'lenmiştir

4. Portföylerini shuffle yapacak olanların çoğu bunu yaptı zaten yani portföyünü rotasyona tabi tutup satacak hissesi olanlar sattı, önümüzdeki 2 hafta sakin geçer.

5. Trump başkanlığı 20 Ocakta devraldıktan sonra Ukraynadaki savaşın sona ermesi gündeme gelir. Enflasyonun düşüş trendine girdiğini veriler teyit eder. Yeni yılın ilk ayları coşkulu geçer. TR'de de yeni yılın ilk aylarının borsa açısından güzel geçme ihtimali yüksek.

6. Hocam, Trump'ın başkanlığına aşırı anlam yükleniyor bence. Her şeyi yapacam diyen adamlar genelde hiç birşey yapamadan gider.
    Söylediklerinin hepsini aşırı yan etkileri olan, önemli icraatlar. ABD karşısındaki cephe artık güçlü ve belirgin, kafasına göre iş yapması ters tepecektir. Dün bizim ülkede bile googl'a ciddi bir ceza kesilmiş, dışarıyla iyi geçinmesi gereken Çin değil ABD, boşuna şov yapmasın bence. Borsa zaten iyi gidiyor, bunun uzaması şaşırtıcı olmaz.

7. ABD borsasında fark yaratan bir avuç şirket var, gerisi baş aşağı düşüyor. Bu fark yaratan şirketlerin hiçbirinin yabancı ülkeler tarafından kollanması gerekmiyor. Bir yasa çıkarır önünü kapatırlarsa 3 trilyon$'lık şirketleri görürüz. 20.yy. başında çelik de gelişmiş ülkelerin ürettiği bir malzemeydi, teknoloji eyvallah da neden olduğu açıkları hiç bir ülke isteyerek sürdürmüyor. Zaten insanlar bu popüler oyuncaklara doyuyor zamanla.

Ukrayna savaşının yakında sona ereceğine inanıyorum ancak Rusya devasa bir parça koparttı topraklarından. Ülkenin en verimli ve sulak arazileri, üstelik güneyde karadenize kadar iniyor. Bu kadar kan ve masraftan sonra Rusya'nın geri çekilmesi de, Ukraynanın sineye çekmesi de hiç kolay olmayacak.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hocam, Trump'ın başkanlığına aşırı anlam yükleniyor bence. Her şeyi yapacam diyen adamlar genelde hiç birşey yapamadan gider... .
    Yelpaze hocam uzun vadede Trumpın neler yapacağı veya yaptıklarının olası sonuçları ile ilgilenmiyorum. Zamanı geldiğinde ve sonuçlar ortaya çıkmaya başladığında bunları seninle birlikte masaya yatırırız. Benim için önemli olan bir kaç aylık bir balayı döneminin başlamasıdır. Açık olan pozisyonlardan makul bir karı bankaya atalım, GSRSYda rüçhanlardan voleyi vuralım, bu arada 5 year da 100 dolardan Palantirleri satsın, işte bizi an itibariyle ilgilendirenler bunlar.

Sayfa 83/144 İlkİlk ... 3373818283848593133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •