Arama sonucu : 6 madde; 1 - 6 arası.

Konu: Oluşturulan Resimden Link Alma

Oluşturulan Resimden Link Alma

Diyelim ki excelde bir sayfadaki 3 değişik hücreye 3 ayrı link ekledim. Sonra o excel sayfasını resim olarak kaydettim. Resmin üzerine gidince o 3 ayrı linke tıklamak istiyorum. Var mı bunun bir çaresi?
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

2. pdf olarak mümkün, jpeg, png vs resim formatları içeriğine link saklayamıyor.

3. Son kullanıcı için: Image to Text (Extract Text From Image)
    Teknik kullanıcı için : python - URL detection from Image - Stack Overflow
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Diyelim ki excelde bir sayfadaki 3 değişik hücreye 3 ayrı link ekledim. Sonra o excel sayfasını resim olarak kaydettim. Resmin üzerine gidince o 3 ayrı linke tıklamak istiyorum. Var mı bunun bir çaresi?
    Sıradan bir insan

Alıntı Originally Posted by Erasure Yazıyı Oku
    pdf olarak mümkün, jpeg, png vs resim formatları içeriğine link saklayamıyor.
    Teşekkür ederim

Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Bu biraz programlama dili bilmemi gerektiriyor sanırım, teşekkür ederim
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

5. benden bir sonraki öneri aslında resimler üzerindeki yazı veya linkleri yakalamak için uygun
    bunları OCR yani scanner'larda sıkça kullandığımız yazılımlarla yapılabilir. Ancak resim üzerindeki
    linkte tıklandığında -ki bu link aslında yok, sadece adı yazıyor olacaktır- çalışabilmesi için
    biraz html kodları ile de yapılabilir ama yine işin ucunda bir sitede yayınlanması gerekiyor.
    O zamanda işin ucu image map'e gidiyor. Bu resim üzerindeki bir koordinatın kod ile belirtilmesi ve buna
    istenilen linki tanımlamayı amaçlıyor. Bu zaten uzun zamandır kullanılan bir şey ama sizin istediğinizden
    anladığım bir resimden direkt link açmak, buna da pdf dışında ben hiç rastlamadım.

Eğer image map'i bir web sitesinde nasıl kullanayım derseniz, aşağıdaki linkte basit bir şekilde, fazla
    karışık olmadan anlatmışlar. Bunu wordpress vs sitelerde de kullanılabilir.

OCR için ABBYY fine reader ve Adobe Acrobat Pro önerebilirim...

https://www.w3schools.com/html/html_images_imagemap.asp

Alıntı Originally Posted by Erasure Yazıyı Oku
    benden bir sonraki öneri aslında resimler üzerindeki yazı veya linkleri yakalamak için uygun
    bunları OCR yani scanner'larda sıkça kullandığımız yazılımlarla yapılabilir. Ancak resim üzerindeki
    linkte tıklandığında -ki bu link aslında yok, sadece adı yazıyor olacaktır- çalışabilmesi için
    biraz html kodları ile de yapılabilir ama yine işin ucunda bir sitede yayınlanması gerekiyor.
    O zamanda işin ucu image map'e gidiyor. Bu resim üzerindeki bir koordinatın kod ile belirtilmesi ve buna
    istenilen linki tanımlamayı amaçlıyor. Bu zaten uzun zamandır kullanılan bir şey ama sizin istediğinizden
    anladığım bir resimden direkt link açmak, buna da pdf dışında ben hiç rastlamadım.

Eğer image map'i bir web sitesinde nasıl kullanayım derseniz, aşağıdaki linkte basit bir şekilde, fazla
    karışık olmadan anlatmışlar. Bunu wordpress vs sitelerde de kullanılabilir.

OCR için ABBYY fine reader ve Adobe Acrobat Pro önerebilirim...

https://www.w3schools.com/html/html_images_imagemap.asp
    Ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim Sayın Erasure, ben forum için düşünmüştüm. Site çalışmam bulunmuyor...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •