Sayfa 842/882 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 6,729 - 6,736 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. geçen sene üretim için makine teçhizat alınması için satılan pay 150 bin euro karşılığında tekrar alınıyor paranın yarısı bu şirkete gidiyor kalan yarısı da mayıs 2025 de alınacakmış şimdi bilanço kasada nakit var şirket şöyle iyi böyle iyi diye ayladır konuşanlar söylesin bakalım arkadaş 150 bin euro çıkacak durumun mu yoktu yeni makine teçhizat için pay satıp sonra geri alıyorsun diye üstelik geçmişinde ceza alan bir şirket bizim insanımız sever ağzı iyi laf yapanları daha çok konuşurlar

2. mevuat faizlerine stopaj vergisi gelmiş arkadaşlar...buna göre stopaj oranı vadesiz ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda %7,5 tan %10 a..1 yıla kadar vadeli olanlarda %5 ten %7,5 a ..bir yıldan uzun vadelerde ise %2,5 tan %5 e çıkarıldı...düzenleme 31 ocak 2025 e kadar geçerli olacak...

bu durum faizlerdeki paranın çözülüp borsaya akmasına yardımcı olur...bunun üzerine bir de kasım ayında faizler düşürülürse ?? (ki öyle bir beklenti var ) o vakit de borsa için iyi günler geliyor demektir...borsa nehrine su girmeye başlar....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Tamamiyle ölümüne terk edilmiş bir hisse. 1 lot dahi 5 aydır dışarıdan alım olmuyor(buradaki 3-5 kişi hariç). Hissenin gruplarında 1 tane adam kalmadı. Aylardır mesaj dahi atılmıyor. Biride bunu görüp gerçekleri konuşamıyor şirketi övmekten baska. Tahtacinin amacı adam dökmek olsa yukarı sürer millete sattırır. Hisse resmen bitti. Tek alıp satan tahtacinin kendisi oda hissede hareket olsun diye. Yazık oldu hepimize..

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    mevuat faizlerine stopaj vergisi gelmiş arkadaşlar...buna göre stopaj oranı vadesiz ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda %7,5 tan %10 a..1 yıla kadar vadeli olanlarda %5 ten %7,5 a ..bir yıldan uzun vadelerde ise %2,5 tan %5 e çıkarıldı...düzenleme 31 ocak 2025 e kadar geçerli olacak...

bu durum faizlerdeki paranın çözülüp borsaya akmasına yardımcı olur...bunun üzerine bir de kasım ayında faizler düşürülürse ?? (ki öyle bir beklenti var ) o vakit de borsa için iyi günler geliyor demektir...borsa nehrine su girmeye başlar....
    sabah saatlerinde bu yorumu yapmıştım...biraz önce youtubede sörf yaparken rıza zelyurtun bir saat önce yaptığı bu yorum videosunu gördüm...videonun bir kısmı tam da yukarıdaki yorumumu teyit etmiş...kısacası faizlerin en geç aralığa kadar ineceğini bu inme ile birlikte faizdeki paranın çözüleceğini ,bu paranın döviz, emlak ve borsaya gireceğini söylüyor...

https://www.youtube.com/watch?v=lzYOgRTsUJ0
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. sadece berkosan yatırımcısı değil, neredeyse borsa yatırımcısının %95 i aynı durumda...umutvar olmak lazım...devran elbette bir gün dönecek...elimizde düşük sermayeli , en kötü ekonomik ortamda dahi ciro ve karını artırabilen bir büyüme hissesi var...ben böyle düşünüyorum...tabi herkesin düşüncesi kendisinedir..

6. ezbere konuşuyorsunuz yine stopaj'ı yükselterek örtülü faiz indirimi oldu ne oldu endeks roket moduna mı girdi ? göstermelik faiz indirimi ile de gyo'lar da hareket gelir biraz da taş toprak endeksi çimentolar işte ama bu ekonomi modeli ile bakacaklar yine kurtarmıyor belki de faiz artırımı yapacaklar ilerleyen aylarda hiç viop bakıyor musunuz acaba tecrübeniz var mı bu konularda iş yatırım o kadar short pozisyonunda sizler ralli moduna girmeye calısıyorsunuz gerçekten bu yorumları düşünerek mi yapıyorsunuz acaba

7.  Alıntı Originally Posted by baskentli06 Yazıyı Oku
    ezbere konuşuyorsunuz yine stopaj'ı yükselterek örtülü faiz indirimi oldu ne oldu endeks roket moduna mı girdi ? göstermelik faiz indirimi ile de gyo'lar da hareket gelir biraz da taş toprak endeksi çimentolar işte ama bu ekonomi modeli ile bakacaklar yine kurtarmıyor belki de faiz artırımı yapacaklar ilerleyen aylarda hiç viop bakıyor musunuz acaba tecrübeniz var mı bu konularda iş yatırım o kadar short pozisyonunda sizler ralli moduna girmeye calısıyorsunuz gerçekten bu yorumları düşünerek mi yapıyorsunuz acaba
    viopa bakmıyorum dostum...ben hemen ralli olacak demiyorum..faiz indirimi ile birlikte artık diplerden yavaş yavaş çıkış başlar diye düşünüyorum...borsa faiz artışlarının başlaması ile gittikçe kötüye gitti..bundan sonra da tersi bir süreç yaşanır ...borsa birden bire kötü olmadı yaklaşık 8-12 aylık bir süreç yaşandı...şimdi de benzer bir süreç bekliyorum...tabi bu benim kendi düşüncemdir..

8. viop olmadan olmaz viop piyasası var uzun süredir onlar ne derse o oluyor
    faiz indirimine çok bel bağlıyorsunuz aylardır da bilanço büyüme hissesi bebek falan o zamanlarda faiz yüksekti kimse kimseyi kandırmasın şimdi 50 lerde satmadığınız ve herkesi etkilediğiniz rakamlara geldiğinde (olası yükselişte tabi alıcı gelirse abd seçim sonrası) millet kar alıp işine gücüne bakacakken sizler neler yazacaksınız bakalım aynı derede iki kez yıkanılmaz düşük sermaya az lot birşeyi ifade etmiyor alıcı oyuncu gelmedikten sonra

teknik olarakta alçalan takoz görüntüsü var artık düşmeye yorulmuş görüntüsü var biraz dinlenir yatay da konsolide olursa sağlıklı olan budur V çıkışı ile yükseliş yeni mağdurlar yaratır sizleri de uykunuzdan uyandırır yine hikayeler yazabilirsiniz

Sayfa 842/882 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •