Sayfa 483/492 İlkİlk ... 383433473481482483484485 ... SonSon
Arama sonucu : 3930 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Katkı fonunun %52 si devlet tahvili zaten kalanın %45 i hisse senediymiş. buarada bistin 7 binli rakamlara gelmesine şaırmayacağım açıkcası. Marta kadar o rakamlar görülebilir gibi. Bu yılın ödemelerini tamamlamıştım ama Ocak Şubat ayında gelecek yılın ağırlıklı tutarını ödersem borsanın diplerine denk gelecek şekilde katkı fonu alabilirim.
    BES'in mutlaka birleşik getiri elde etmesi gerektiğini düşündüğüm için mutlak getiri elde etmeyi önemsiyorum
    Bir yöne şartlanmak iyi değil. 7000 ler görülmez demiyorum, ancak benim penceremden buralardan yukarı dönme ihtimali 7xxx leri görme ihtimalinden daha yüksek bence.

Daha da önemlisi, eğer 6 aydan daha yakın vadelerden bahsetmiyorsak, bist getirisinin ppf getirisini de rahatlıkla aşacağını düşünüyorum.

Ayrıca portföy mantığında(BES kesinlikle bu mantıkla yönetilmeli), bir yöne daha fazla ihtimal versek de, alternatif gerçekleşmeler için de enstrüman bulunmalı. Mesela 7xxx lerin görüleceği beklense de, toplam portföy içinde %20-30 oranında hisse ağırlığı olması gayet mantıklı bir seçim olur bence.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir yöne şartlanmak iyi değil. 7000 ler görülmez demiyorum, ancak benim penceremden buralardan yukarı dönme ihtimali 7xxx leri görme ihtimalinden daha yüksek bence.

Daha da önemlisi, eğer 6 aydan daha yakın vadelerden bahsetmiyorsak, bist getirisinin ppf getirisini de rahatlıkla aşacağını düşünüyorum.

Ayrıca portföy mantığında(BES kesinlikle bu mantıkla yönetilmeli), bir yöne daha fazla ihtimal versek de, alternatif gerçekleşmeler için de enstrüman bulunmalı. Mesela 7xxx lerin görüleceği beklense de, toplam portföy içinde %20-30 oranında hisse ağırlığı olması gayet mantıklı bir seçim olur bence.
    bende 2-3 hafta öncesine kadar aşağı riskin yukarıdan daha düşük olduğunu düşünüyordum ancak son gelen datalar ve bilançolar sonrası beklentimi biraz daha aşağıya çektim. 2025 in özellikle sanayi şirketleri tarafında 2024 den daha kötü marjlar olabileceğini düşündüm. şimdilik risksiz tarafta durmayı tercih ediyorum. fikrim değişirse yazarım.
    öte yandan zaten istesemde istemesem de katkı fonundan dolayı %10 civarında hisse taşıyorum
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    bende 2-3 hafta öncesine kadar aşağı riskin yukarıdan daha düşük olduğunu düşünüyordum ancak son gelen datalar ve bilançolar sonrası beklentimi biraz daha aşağıya çektim. 2025 in özellikle sanayi şirketleri tarafında 2024 den daha kötü marjlar olabileceğini düşündüm. şimdilik risksiz tarafta durmayı tercih ediyorum. fikrim değişirse yazarım.
    öte yandan zaten istesemde istemesem de katkı fonundan dolayı %10 civarında hisse taşıyorum
    Ben dahil bu başlıkta görülerine değer veren pek çok arkadaş vardır, çok karamsar duruyorsun şu an, haklı da olabilirsin tabi. Özellikle bes fon değişikliği yaparsan, yazarsan sevinirim.

Benim şu an %55 gram altın fonu VGA, %45 HES.8000 e yaklaşırsa altını azaltıp hisseyi arttırırım kademe kademe.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben dahil bu başlıkta görülerine değer veren pek çok arkadaş vardır, çok karamsar duruyorsun şu an, haklı da olabilirsin tabi. Özellikle bes fon değişikliği yaparsan, yazarsan sevinirim.

Benim şu an %55 gram altın fonu VGA, %45 HES.8000 e yaklaşırsa altını azaltıp hisseyi arttırırım kademe kademe.
    Karamsarlık demeyelim ama alternatif getiri olasılığını ppf tarafında şuan daha yüksek görüyorum. Altın rallisini o emtianın hareket etme nedenlerini tam anlayamadığım için kaçırdım.
    Değişiklik yaptığımda mutlaka yazarım dostum...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Karamsarlık demeyelim ama alternatif getiri olasılığını ppf tarafında şuan daha yüksek görüyorum. Altın rallisini o emtianın hareket etme nedenlerini tam anlayamadığım için kaçırdım.
    Değişiklik yaptığımda mutlaka yazarım dostum...
    Harika olur sayin pit! Ben de sahsen bilmek isterim degisiklik yapmaniz halinde.

6. Sirket katkili besim var, 8 yil olacak.
    Bu bes icin simdiye kadar ekstra odeme yapmadim.
    yasim 40 civari.

simdi acaba diyorum maks dk icin yil sonu odeme yapsam mi?
    Yoksa anne baba adina yeni bir bes acip max dkyi orada 10 sene odemek mi mantikli olur?

7. Benim beste 11 yılı doldurdu. Normalde 10 yılı doldurunca çıkacaktım. Ancak son yapılan değişiklikler nedeniyle fikrimi değiştirdim. %30 devlet katkısı olması ve bunun yaklaşık yarısının hissede değerlendirilecek olması çok iyi oldu. Bunun sonuçlarının 5-10 yıl sonra çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu güne kadar devlet katkıları tahvillerde eriyip gitti. Ayrıca artık istediğimiz şirketin hisse fonunu seçebiliyoruz. Buda büyük bir avantaj. Kendim borsaya direk yatırım yaptığım için hisse fonu seçmedim onun yerine çeşitlendirme olması açısından yabancı hisse ağırlıklı fon seçtim. Şuan doların tutuluyor olması büyük avantaj her ne kadar sp500 zirvelerde olsada.

Sonuç olarak ilk defa bu sene devlet katkısının tamamını alacak şekilde ek ödeme yaptım. Eğer imkanım olursa 2025 te de aynısını yapacağım. Doların tutulması borsanın yerlerde olması 10 yıllık tahvillerin %30 larda olması düşükken toplamak için fırsat veriyor. Hem kendi fonumun getirisi yüksek olur hemde devlet katkısını getirisi yüksek olur diye bekliyorum önümüzdeki 5 yılda.

Benim size önerim öyle yada böyle bese girdiyseniz 10 yıl ve 56 yaşı doldurmadan asla çıkmayın.

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Sirket katkili besim var, 8 yil olacak.
    Bu bes icin simdiye kadar ekstra odeme yapmadim.
    yasim 40 civari.

simdi acaba diyorum maks dk icin yil sonu odeme yapsam mi?
    Yoksa anne baba adina yeni bir bes acip max dkyi orada 10 sene odemek mi mantikli olur?
    devlet katkısının son iki yıl hariç tavandan yatırılmasını çok anlamlı bulmuyorum zira kontrolü bende olmayan para miktarını artıryormuşum gibi geliyor.

aynı parayı benzer yapıda değişken bir fona yatırırdım, fon çok kötü performans göstermezse BES te alınan 30% i birkaç yılda mutlaka yenecektir.

Sayfa 483/492 İlkİlk ... 383433473481482483484485 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •