Originally Posted by
pit
Katkı fonunun %52 si devlet tahvili zaten kalanın %45 i hisse senediymiş. buarada bistin 7 binli rakamlara gelmesine şaırmayacağım açıkcası. Marta kadar o rakamlar görülebilir gibi. Bu yılın ödemelerini tamamlamıştım ama Ocak Şubat ayında gelecek yılın ağırlıklı tutarını ödersem borsanın diplerine denk gelecek şekilde katkı fonu alabilirim.
BES'in mutlaka birleşik getiri elde etmesi gerektiğini düşündüğüm için mutlak getiri elde etmeyi önemsiyorum
Bir yöne şartlanmak iyi değil. 7000 ler görülmez demiyorum, ancak benim penceremden buralardan yukarı dönme ihtimali 7xxx leri görme ihtimalinden daha yüksek bence.
Daha da önemlisi, eğer 6 aydan daha yakın vadelerden bahsetmiyorsak, bist getirisinin ppf getirisini de rahatlıkla aşacağını düşünüyorum.
Ayrıca portföy mantığında(BES kesinlikle bu mantıkla yönetilmeli), bir yöne daha fazla ihtimal versek de, alternatif gerçekleşmeler için de enstrüman bulunmalı. Mesela 7xxx lerin görüleceği beklense de, toplam portföy içinde %20-30 oranında hisse ağırlığı olması gayet mantıklı bir seçim olur bence.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri