Sayfa 24/253 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 2019 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Matriks Formülleri

Alıntı Originally Posted by bayramiçli Yazıyı Oku
    Sayın Uufuk,

Paylaştığım grafikte hisse adı görünmediği için sanırım benim sorumu tam anlamadınız. Sizin cevabınızda paylaştığınız grafiği benim soruma göre düzenleyip tekrar paylaşıyorum. Sizin paylaştığınız grafikle benim paylaştığım farklı. Most indikatörünü atarken sadece bölge kısmından RSI seçtim. Sizin grafikte most indikatörü atılırken hem kapanış kısmından hem de bölge kısmından RSI seçili. Ayrıca ben sıkalaları birleştirmedim, sizinkinde sıkalalar da birleştirilmiş.
    Benim paylaştığım grafiğe uygun most değeri RSI değerlerine göre 77 civarında görünüyor. Sormak istediğim konu, most değeri RSI değerlerine göre 30 çizgisinin üzerinde olan hisseleri explorera buldurabilir miyiz. Grafikte gözümüzle görüyoruz ama formül olarak bu yapılabilir mi?
    Yanlış,ifadeler kullanıyorsunuz, aynen platformu (matriks) yanlış kullandıgınız gibi...
    Skalalar degerlerin yer alma şeklini belirler,ikinci üçüncü indikatorler ana indikatorun(RSI) penceresinde göçmen gibi muallak durur..
    RSI penceresini yatay_dikey olarak daralt_genişlet RSI nin konumu degeri degişmez ama ikinci indikatorun degeri degişir..Gözünle gördügün yerinde mi şimdi.....
    İşte yanlış kullanımın budur...

Most'un degerini 0_100 arası görüp, bunu baz alarak birşeyler kurgulamak istiyorsan...ifade edememişsen...bunun cevabı da formulude defalarca formul olarak tarafımdan verilmişdir....

2. uufuk hocam,

aşağıdaki örnek hatalı ama yapmak istediğimi anlatıyor.

term=3 seçildiğinde her iki hareketli ortalamayı da çizdirmek istiyorsam bunu nasıl yapabilirim? Tşk.

------------------
    term:=Input("mov50 [1], mov200 [2], All [3]",1,3,1);

a:=mov(c,50,s);
    b:=mov(c,200,s);

if(term=1,a,if(term=2,b,a;b))

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    uufuk hocam,

aşağıdaki örnek hatalı ama yapmak istediğimi anlatıyor.

term=3 seçildiğinde her iki hareketli ortalamayı da çizdirmek istiyorsam bunu nasıl yapabilirim? Tşk.

------------------
    term:=Input("mov50 [1], mov200 [2], All [3]",1,3,1);

a:=mov(c,50,s);
    b:=mov(c,200,s);

if(term=1,a,if(term=2,b,a;b))
    Metastcok ve matriksde iki ayrı İf kullanacaksın...

4.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Metastcok ve matriksde iki İf kullanacaksın...
    Tşk.ler hocam

5. Geçmişte vermiştim tekrar veriyorum. önceki başlıklardaki bir iki arkadaş için. Rsi'ın hatalı al sat sinyallerine kendimce böyle çözüm bulmuştum.

RSI BANT formülü. Mantığı çok basit. rsi'da istediğiniz periyot ve istediğiniz bölgeye kesişim yaptığında. Kesişimin olduğu barın kapanış ve açılış ( isteğinize göre yüksek veya düşüğünü ) bir bant içine sokuyor. Şayet rsı ( bir trend indikatörüdür ) sizin bölgede alarm verdi ama fiyatlar henüz buradan yukarı gitmedi. o zaman pozisyona girmiyorsunuz. Rsi nin hatalı sinyallerini büyük çoğunlukla engellersiniz. al emiri için bant çizgisinin üstünde açılış yapması yada sizin istediniz yerlere veya durumlara göre ( paşa gönül kriterleri )

Renklendirme çizgileri resimde gözüküyor zaten. Ben şahsen 10 luk periyot, 25, 55, 85 bölgelerini seviyorum rsi'da. ( o yüzden standartda bu degerler var. ons altında falanda muhteşem sonuçları var. Küçük periyotlarda bile. Yalnız dikkat etmeniz gereken küçük verilere indikçe periyotları artırın ( korkmayın 100 barada bakın, 200'e de ) ve bölge ayarlarını değiştirin.

Period:= Input("Rsı degerini gir", 2, 5000, 10);
    RsiLow:=Input("Rsı alt bant degeri gir", 2, 5000, 25);
    RsiMiddle:= Input("Rsı orta degerini gir", 2, 5000, 50);
    RsiHigh:=Input("Rsı ust degerini gir", 2, 5000, 85);
    AltbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLow ),L);
    AltbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLo w),H);
    OrtabantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiMi ddle),L);
    OrtabantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiM iddle),H);
    UstbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHig h),L);
    UstbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHi gh),H);
    AltbantLow;
    (AltbantLow+altbantHigh)/2;
    altbantHigh;
    OrtabantLow;
    OrtabantHigh;
    (OrtabantLow+OrtabantHigh)/2;
    UstbantLow;
    UstbantHigh

6. ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE YENİFORUM HAYIRLI OLSUN.. NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM AMA BENİM GRAFİKDE OLDUĞU GİBİ BİR GÖZLEMİM VAR. PARABOLİC SAR BB ORTA BANDI AŞAĞI KIRDIKTAN SONRA KAPANIŞ 5 GÜNLÜK ÜSSEL ORTALAMA ÜSTÜNDE KAPATIRSA HİSSEDE SERT YÜKSELİŞ OLUYOR..
    BUNU MATRİKS EXPLORER DE FORMÜLİZE EDEBİLİRMİYİZ?? YANİ PARABOLİC BB ORTA BANDI AŞAĞI KIRMIŞ OLSUN , KAPANIŞDA 5 GÜNLÜK ÜSSELİ KIRMIŞ OLSUN.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Alıntı Originally Posted by boldpilot23 Yazıyı Oku

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE YENİFORUM HAYIRLI OLSUN.. NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM AMA BENİM GRAFİKDE OLDUĞU GİBİ BİR GÖZLEMİM VAR. PARABOLİC SAR BB ORTA BANDI AŞAĞI KIRDIKTAN SONRA KAPANIŞ 5 GÜNLÜK ÜSSEL ORTALAMA ÜSTÜNDE KAPATIRSA HİSSEDE SERT YÜKSELİŞ OLUYOR..
    BUNU MATRİKS EXPLORER DE FORMÜLİZE EDEBİLİRMİYİZ?? YANİ PARABOLİC BB ORTA BANDI AŞAĞI KIRMIŞ OLSUN , KAPANIŞDA 5 GÜNLÜK ÜSSELİ KIRMIŞ OLSUN.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

8.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku

TEŞEKKÜR EDERİM EMEĞİNİZE SAĞLIK

Sayfa 24/253 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •