Sayfa 268/367 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1. servetin aşağılarda el değiştirmesi çok fazla bence önemli değil yüksek yüksek tepelerde yeni oluşuma göre dizayn edilen türkiyede bakalım gelişmeler olacak mı büyük sermayede ? işte ben o zaman gerçekten askeri- siyasi değişim son bacağı ekonomik değişim başladı ve tamamlanacak derim.
    syg,

**cep tilifonlarına 300$ fon
    **yurt dışına çıkışta 300 $ harç
    **1300 motordan yüksek arabalara %200 vergi.
    **taksiciler, kamu kesin yerli araba.
    ** ithal araçların trafikteki hatalarına müsamaha yok. ;)
    **kredi kartı limiti 1 maaş kadar

bak bakalım dolar nereye geliyi ?
    aywaaa abem... bea...!
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3. Buna ne diyon ayvacığım, ben hala bir şey anlamadım abi...

https://twitter.com/yazparov/status/1034871322965364736
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4. Benim anladığım Kılıçdaroğlu'nun üstü çizilmiş abi...Merkel yakınlaşması da bunu gösteriyor sankim ...Senin Meral'in yolu hakkaten açılıyor sankim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Benim anladığım Kılıçdaroğlu'nun üstü çizilmiş abi...Merkel yakınlaşması da bunu gösteriyor sankim ...Senin Meral'in yolu hakkaten açılıyor sankim...
    https://twitter.com/yazparov/status/1032328621774524416

Vay vay vayyy !...

6.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Buna ne diyon ayvacığım, ben hala bir şey anlamadım abi...

https://twitter.com/yazparov/status/1034871322965364736
    2-Bu floodumuzda özetle FOX TV-Av.Ece Güner ilişkisini irdeleyerek FOX TV'nin tabiri yerindeyse "muhalefetin gazını almak" üzere bir muhalif çizgi izlediğini ve bunun bir "danışıklı dövüş" olduğu tezimizi ortaya koymuştuk...
    Yetkisiz abi, bence yukaridaki twitte koyulttugum alan dogru emme gerisi masal...Cfr'ymis, trilateral komisyonmus bunlara hic bakmamak lazim, kafa karistirmaktan baska bir ise yaramaz. Bunlar global sermayenin unsurlari. Global Sermaye ise 2008 krizinde katrilyon dolar (evet trilyon degil, katrilyon dolar) kaybetti ve butun projeleri kaduk oldu. 2014'den bugune ise 150'nin uzerinde banker, balkondan duserek, hakkin rahmetine kavustu.

En azili globalci Clinton'un 2009'daki konusmasi, ne kadar zavalli bir durumda olduklarini gosterir:

Bu krizi geride bıraktığımız noktada, 21. yüzyılın finans sistemi de kurulmuş olacak. Kuvvetle tahmin ediyorum ki dünya çok daha geleneksel bir finans sistemine geri dönüş yapacak. Geçmişte olduğu gibi paranın mala ve hizmetlere yatırılarak kazanç sağlandığı bir döneme giriyoruz. Bu, modern bir ekonomi olacak, para modern dünyanın ihtiyacı olan mallara ve hizmetlere yatırılacak. İnsanlar yine para yapacak, ama kesinlikle bu son 10 yıldaki gibi değil! Bana göre bu krizden çıktığımızda, daha temkinli ve iyi bir sistem kurulmuş olacak
    Analez ne olarak şudur: Kuresellese out, korumacilik in...

Fox tv, Trump cizgisinde yayin yapar.
    @erefefik

7.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Yaliniz Turkiya'ya muthis kiyak geciyorlar...Dolarin sinciye 3 misli olmasi beklenirdi.

Bronson olayi bahane edilerek, Turk ekonomisi yeniden duzene sokuluyor. Dolarda son bir atak, aynen Mutercimler'in dedigi gibin 10'lara dogru, oradan 7, 5'a bir geri vites olmasi cok normal.

Verimiz calisan butun firmalar batar, iflas mukemmel bir muessesedir, hicbir kaynak bosa gitmez, ucuz fiatlarla el degistirir. Verimli calisan firmalar guclenir, pazar paylarini arttirirlar.

Issizlik kotudur tabi, emme baska care yok.

Imar barisi, vergi barisi, bedelli askerlikle epey kaynak topladilar. Artikin bu paralari dogru yerlre akitirlar. Artikin isteseler de yanlisyere veremezler.

Insaat batti masalina da inanmayin. Batirmazlar. Insaat batmis olsa, evsizlerden disarida yuruyemezsin.

Turkiyada 350.000 mutehayit oldugu soyleniyor. Bunlar batar...100.000 mutehayit bile cok abi.

Hersey kontrol altinda merak etmeyin.
    Ayva Bey ben buraya birkaç ay önce bişeyler karalamıştım.

Ne yazık ki karaladıklarımın sonucunu yaşıyoruz. Sen ve saz arkadaşların ne yazık ki sayfalarca hikayeden analiz yaparken burnunuzun ucundaki gerçeği görmemekde ısrar ediyorsunuz.

Bu kur atağı normaldir. Fakat sebepleri normal değildir. Bu atağın temelinde, yüksek kura geçiş niyeti olsaydı, bu şekilde organize ediliyor olmazdı. Sen yüksek kur politikasına geçerken, gelişmekte olan ülkeler içerisinde en zayıfına karşı bile sene başından beri %38 değer kaybetmişsin. Nasıl bir politika ki bu kendini bu kadar rezil ediyor, vatandaşını bu kadar rezil ediyorsun. Burada verimsiz çalışan şirketlerin iflas edeceğini söylüyorsun... Peki devletin üzerindeki stresi görmüyor musun? Bugün verimli çalışan şirket sahiplerinin de psikolojisinin bozulduğunu bilir misin? Enflasyon bu kadar artarken çalışanlar aynı maaşlarla çalışmaya razı olarak devam edeceğine emin misin?

Paraların artık isteseler de yanlış yere verilemeyeceğini söylüyorsun. Bu iyi niyetli bir beklenti. Peki neden bu noktaya geldik? Neden "artık" kelimesini kullandığını açıklar mısın? Öncesinde yaptıklarını görmezden mi geleceğiz?

Bunun salt yüksek kura geçiş politikası olarak meydanda olduğunu söylemek kusura bakma ama ahmaklıktır. Bunun böyle olmadığını da göreceksiniz. Birkaç ay sonra yine yazarım.

Siz harikalar diyarına devam... Kolay gelsin.

8. 10 dk. içerisinde cevap yazmış...Lem 10 dakkaya okunmaz o linkini verdiklerim...Oku da öyle yaz ayva...Özellikle 2 nci mesajdaki bilgisel...Dediğin de doğru, küresel çetenin sonunu getirecek bu sarışın manyak...Yoksa tarrağı yedik abi söyleyim...Bunlar Rusya'yı 3 ncü Roma ilan edip İstanbul'u alırlar...

Sayfa 268/367 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •