Sayfa 31/491 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 3923 madde; 241 - 248 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben kötü giden bır yatırıma ek para sokulmasına karşıyım...hisse mantığındaki gibi, çok düştü çok para sokayım...daha da düşerse ne olacak? Faizler %30 ları geçemez dıtemıyorum cari konjonktürde.

Ben aylık standart ödemelere aynen devam edilmesini öneririm...şahsen öyle yapıyorum zaten.
    Bu bir bakış açısı...Saygı duyarım, ki bu tartışma hisse bağlamında da senelerdir devam etmekte...Kimisi maliyet azaltma olarak değerlendirirken kimisi de sizin yazdığınız gibi riski artırma olarak değerlendiriyor bu tür hamleleri...Tıpkı benle TRENDHOUND'un 20 yıldır didiştiğimiz gibi senle de girmeyelim bunlara hocam müsaade ederseniz...

Ben 3 yıl öncesi fiyatlara düşmüş fona ekstradan para yatırırım...Mesela temettü gelirlerinden hisse almak yerine BES'e yatırdım bu yıl ilk kez...Gelen % 25 lik devlet katkısıyla alınan Katkı Fonları da gayet güzel fiyatlardan almış oldum böylece...Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere mesela son aldığım fiyat bundan 3 ay önce aldığım fiyattan yaklaşık % 10 aşağıda...Haliyle miktar olarak da fazla...Okların ucundaki rakamlar fon birim değerleri, anlaşılsın diye not düşeyim...

Sonuçta bunlar devlet garantisi içeren fonlar ve hisselerde olduğu (olası bir giderek batan fakat farkında olunamayan şirket örnekleri) gibi bir risk mevcut değil...Ha, devlet batarsa ?...O zaman konuştuğumuz her şey çöp zaten...Devletin battığı yerde ne hisse kalır ne BES...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Tahvil,altın,dolar bunların hepsinin getirisi kısa dönemlerle sınırlı....iyi şirketleri ise üç elde tutarsanız 10 yılda muazzam karlar elde edersiniz..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kaç yıldır bu işlerle uğraşıyorsun...eğer 20-30 yılınız varsa şu ana kadar iyi hisselerle zengin olman lazımdı..yok henüz 10 yılını doldurmadıysan biraz daha deneyim kazandıktan sonra görüşlerin değişime uğrayabilir.

3. @yetkisiz,

ben kimsenin yatırım anlayışını değiştirme çabasında olmam....eğer büyük bir yanlışlık varsa, doğru bildiğimi anlatırım, onu da bir kez yaparım zaten...ben zaten sabırlı biri olmadım hiç.

öte yandan senin bahsettiğin yönteme yanlış da demiyorum...tercih meselesi...risk anlayışıyla alakalı.

ayrıca bahsettiğin tercihin yanlış olması için devletin batmasına gerek yok...faizler şu an %25 lerde, eğer bu faizler önümüzdeki 3-5 ayda %35 lere filan gelirse, ki bu ihtimal çok çok düşük değil, %20-30 ihtimal diyelim...şu an yatırdığın ekstra paranın da nominal olarak erimesine sebep olur..reel hesaba hiç girmiyorum zaten.

benim bu tür dönemlerde en sağlam liman olarak gördüğüm yer likit fondur...yıllık getisi şu an %20 lere yaklaşmış duurmda...eksi yazma ihtimali de yok...gram altın fonlarımı azaltıp bir kısmını likit fona dönebilirim önümüzdeki haftalarda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kaç yıldır bu işlerle uğraşıyorsun...eğer 20-30 yılınız varsa şu ana kadar iyi hisselerle zengin olman lazımdı..yok henüz 10 yılını doldurmadıysan biraz daha deneyim kazandıktan sonra görüşlerin değişime uğrayabilir.
    23 yıldır...ama malesef hiç toplu param olmadı....hastalılar ve tedavi masrafları ile geçti hayatım.....yinede iyi durumda olduğumu söyleyebilirim....getirilerimde hisselerden..asel ve soda dan..önemli olan iyi şirkette zararda da olsan oturabilmek...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Faizlerin sürekli bir artış trendine girdiğini düşünerek buraya para sokmaktan imtina etmek devletin bir süre sonra batacağına işaret eder, ki bu olası değildir "sağlıklı düşünen, fırsatçı" bir yatırımcı için...Kısa vadeli bu sürecin sürdürülebilir olmadığına herkes gibi ben de inanıyorum ve bu faiz oranları (hadi de % 30) çok büyük ihtimalle zirve seviyeler...Faiz getirisinin bu ve daha yüksek olduğu yerde hisse senedi almak (şahsi kanaatim) aptallıktır ...Ki faizin her artışında hiç bir istisnası olmaksızın bütün şirketler büyük risk altına giriyor demektir...Böylesi bir risk ortamında devlet garantisi yerine bir çoğu hissedarlarının kanını emmek üzere halka arz edilmiş şirket hisselerini almak...Buna sadece gülünür kimse kusura bakmasın...

300 küsur tane hisse başlığı var bu forumda ve istisnasız bütün patronların anası avradı her gün düzülüyor hakaretlerle...Bak dikkat edin istisnasız hepsi...Ve siz, devlet dururken bunlara güveneceksiniz...Hadi canım...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @yetkisiz,

ben kimsenin yatırım anlayışını değiştirme çabasında olmam....eğer büyük bir yanlışlık varsa, doğru bildiğimi anlatırım, onu da bir kez yaparım zaten...ben zaten sabırlı biri olmadım hiç.

öte yandan senin bahsettiğin yönteme yanlış da demiyorum...tercih meselesi...risk anlayışıyla alakalı.

ayrıca bahsettiğin tercihin yanlış olması için devletin batmasına gerek yok...faizler şu an %25 lerde, eğer bu faizler önümüzdeki 3-5 ayda %35 lere filan gelirse, ki bu ihtimal çok çok düşük değil, %20-30 ihtimal diyelim...şu an yatırdığın ekstra paranın da nominal olarak erimesine sebep olur..reel hesaba hiç girmiyorum zaten.

benim bu tür dönemlerde en sağlam liman olarak gördüğüm yer likit fondur...yıllık getisi şu an %20 lere yaklaşmış duurmda...eksi yazma ihtimali de yok...gram altın fonlarımı azaltıp bir kısmını likit fona dönebilirim önümüzdeki haftalarda.
    stratejimde şu...günlük al satlar hariç, sermayenin büyük kısmı ile iyi şirket ucuzladığında üstüne oturmak ve vade koymadan oturup beklemek....en kazançlısı bu..bunu şimdi isctr de yapıyorum..şirket ucuzsa alıp beklemek...günlük trade lerimde var....günlük trade lerden kazanabilirsem bunların farkını şu anda aygaz,trkcm,isdmr,tofaş,asel,petkim,hektaş da tutuyorum....şirketin fiyatı düşmüş çıkmışi karı azalmış umurumda değil..uv de asla kaybetmeyeceğimi biliyorum..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Faizlerin sürekli bir artış trendine girdiğini düşünerek buraya para sokmaktan imtina etmek devletin bir süre sonra batacağına işaret eder, ki bu olası değildir "sağlıklı düşünen, fırsatçı" bir yatırımcı için...Kısa vadeli bu sürecin sürdürülebilir olmadığına herkes gibi ben de inanıyorum ve bu faiz oranları (hadi de % 30) çok büyük ihtimalle zirve seviyeler...Faiz getirisinin bu ve daha yüksek olduğu yerde hisse senedi almak (şahsi kanaatim) aptallıktır ...Ki faizin her artışında hiç bir istisnası olmaksızın bütün şirketler büyük risk altına giriyor demektir...Böylesi bir risk ortamında devlet garantisi yerine bir çoğu hissedarlarının kanını emmek üzere halka arz edilmiş şirket hisselerini almak...Buna sadece gülünür kimse kusura bakmasın...

300 küsur tane hisse başlığı var bu forumda ve istisnasız bütün patronların anası avradı her gün düzülüyor hakaretlerle...Bak dikkat edin istisnasız hepsi...Ve siz, devlet dururken bunlara güveneceksiniz...Hadi canım...
    ben güveniyorum..nedenmi? çünkü her yüksek faiz döneminden sonra hisseler ralli yapıyor......zamanım varsa senelerce yine beklerim....hiçbir şey hisse kadar kazandırmaz..1994 te de böyleydi,2001 de de,2008 de de...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Ama yok siz ben 1 -2 senede köşeyi dönecem diyorsanız hisse senedi piyasasından uzak durun derim...

Sayfa 31/491 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •