Sayfa 304/1000 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Önümüzdeki yılın fiyatları 249 tl yi buluyor muhtemelen eski müşterileri taahhüde yarı yarıya vereceklet
    Görünen o ki zamlı tarifeleri tepki sonrası kaldırdıktan sonra tekrar yayına almışlar. 2019 Eylül sonuna kadar taahhüdüm var, kendi açımdan fiyatların oturmasını bekleyecek zamanım var. Taahhüdü olmayanlar ya da yılın ilk aylarında taahhüdü bitenler için sıkıntı olacak gibi.

Türk Telekom'un rakiplerine de bakmak gerekir. Süperonline'nin açıkladığı fiyatlar daha makul gibi. 25 Mbps'in fiyatı 89 tl. Şu andaki 69 TL fiyata göre nispeten insaflı bir artış. Gerçi bir şekilde aldıkları ilave 20 tl'yi burunlarından getiririm.

Uydunet de en düşük tarifeyi 16 Mbps 76 tl olarak belirlemiş. Biraz daha insaflı davranmışlar.

Bu tarifelerle Türk Telekom'un Süperonline ve Uydunet'in hizmet verdiği bölgelerde abone kaybı yaşaması mümkün, bu duruma da fiyatlarını biraz aşağı çekerek cevap verebilirler.

Veriğim bilgiler çok uzun bir araştırmaya dayanmıyor, sayın forumdaşların düzeltme ve ilavelerine açıktır.

Son söyleyeceğim, yeni tarifelere acilen geçmek durumunda olanlar için sıkıntılı bir durumun olduğudur. Süperonline ve Uydunet'e ulaşabilenler biraz daha şanslı olacak, daha az kazık yeme şerefine nail olacaklar.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sayın Erdoğan'ın yanında ekonominin halihazırdaki yüksek performansı ve yakalanan başarıda Sayın Bahçeli'yi de göz ardı etmemek gerekir.

İki lider de beraber canla başla çalışarak ekonomiyi bugünkü mevcut durumuna getirmeyi başarmışlardır.
    Erdoğan'ın bu söyleminin hedefi başka birileri olsaydı yarın sabah 05.00'da evlerinin basılarak fetö terör örgütünün ekonomik tetikçileri olarak göz altına alınacaklarını söyleyebilirdim. Ama kendileri de biliyor pabucun pahalı olduğunu Yeşilada'ya Eğilmez'e Gürses'e ve Çapa'ya dokunurlarsa piyasaların alt üst olacağının farkındalar. Şu anda yabancı hala Türkiye'den umudunu kesmediyse bunun sebebi hükümetin adını saydığım, saymadığım ekonomistlerin eleştirilerine bir gün gelip kulak açacaklarına inanmalarıdır.

Bahsettiğim ekonomistler dillerini yutmuş değiller, üzerlerine gidemedikleri için eleştirilerini yok saymaları işlerine geliyor. Yarattıkları yalancı bahar havasını bozmamak için muhaliflerin de sustuğu propagandası yapıyorlar.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Erdoğan'ın bu söyleminin hedefi başka birileri olsaydı yarın sabah 05.00'da evlerinin basılarak fetö terör örgütünün ekonomik tetikçileri olarak göz altına alınacaklarını söyleyebilirdim. Ama kendileri de biliyor pabucun pahalı olduğunu Yeşilada'ya Eğilmez'e Gürses'e ve Çapa'ya dokunurlarsa piyasaların alt üst olacağının farkındalar. Şu anda yabancı hala Türkiye'den umudunu kesmediyse bunun sebebi hükümetin adını saydığım, saymadığım ekonomistlerin eleştirilerine bir gün gelip kulak açacaklarına inanmalarıdır.

Bahsettiğim ekonomistler dillerini yutmuş değiller, üzerlerine gidemedikleri için eleştirilerini yok saymaları işlerine geliyor. Yarattıkları yalancı bahar havasını bozmamak için muhaliflerin de sustuğu propagandası yapıyorlar.
    Türkiye'ye 2 yıl kesintisiz resesyon gerekli. Mart sonrası politik saikler ile resesyondan çıkılmak istenirse süreç sil baştan başlamak zorunda kalacak. Bu da şu an yaşadığımız resesyonun sadece zararlarını hissedip faydalarını yok etmemiz anlamına gelecek.

Geldiğimiz noktada artık kimin sustuğu veya kimin konuştuğunun da önemi kalmadı. Sadece tek bir soru işareti kaldı. Politikacılar içine girilen bu resesyona ne kadar dayanabilecek?

Zira resesyondan ilk çıkış hamlesini deneyeceklerinde sistem onlara eskisi gibi bir oyun alanı sunmayacak, erken her hamleyi piyasa geri kusacak.

Bu nedenle bu süreç Türkiye tarihinde yaşadığımız diğer süreçlerden çok farklı bir şekilde ilerleyebilir.

Verilmesi gereken tepkiler ve stratejiler konusunda politikacı ve bürokratların yeterli tecrübeye sahip olup olmadıkları konusunda hiç kimse emin değil. Önümüzdeki süreç bugüne kadar yaşananlardan sistematik olarak farklı olduğundan bürokrasinin uygulanacak stratejiler konusunda tecrübeli olması beklenemez.

Zira ekonomik olarak içine girdiğimiz bu sürece 1994,2001 veya 2009 krizlerine verilen tepkiler ve stratejiler ile cevap verilemez.

Sonuçta tecrübe yaşanmış benzer olaylarda biriktirilen deneyimlerden oluşuyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    13.12.2018 tcmb fonlama verileri:

Bugün likidite açığında çok sert bir daralma meydana geldi.Daralmanın boyutu kabaca 20 milyar TL kadar. Dün likidite açığı kabaca 123 milyar TL civarındaydı.

Net fonlama bugün 103 milyar TL oldu. Sanırım bu son 6 ayın en düşük değeri.

Fonlama faizi %24 oldu.

Eğer likidite açığındaki bu daralma resesyondan kaynaklı ise finansal piyasalar için iyi (hane halkı için kötü)

Eğer likidite açığındaki bu daralma hazinenin veya başka bir yurt içi kaynağın yurt dışı kaynak girişinden bağımsız olarak piyasada fazla emisyon bırakmasından kaynaklı ise finansal piyasalar için kötü (hane halkı için çok kötü)

olarak nitelendirebiliriz.
    BAKINız zaten Televizyonlara çıkan SAHTE ekonomist veya ekonomist görünümlü Satanist ayinlerden çıkmayan çıkmadıkları için televizyonlarda boy göstermeleri sağlananların attıkları SON yalan :

http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168

tekrar yazmadım buraya:

####################

bu arada çok güzel konuya parmak basmışsınız VATANDAŞ artık günlük FONLAMAları da takip etmeli ..
    ben de takip etmiyordum cidden çünkü TAHMİNLERİME o kadar güveniyorum ki döviz ve altın konusunda..
    IBAN sisteminden Varlıklarımın %70 ini ÇEKEREK kilolarca altın aldım...isterlerse %20 FAİZ versinler KESİNLİKLE
    KİMSEYE GÜVENCELİ vs..BORÇ vermeyide düşünmüyorum...çünkü SENDEN benden alınan ALTINLAR satanistlerin ALTIN fiyatlarını BASKILAMASINDA kullanılacak..unutmayın sizi yönetenler gerçek müslüman olsa:
    sistem böyle olurdu:

upload temporary image

hangi RESİM KALİTELİ=?

5.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku

YEŞİLadaya pek güvenmeyin...

son 1-2 yılda değişti değiştirildi..

söyelminde iktidara neredeyse ... yapıyor genelde..ben izlemiyorum..
    çünkü bir insan ekonomist IBAN sistemine inanıyorsa benim gözümde bitmiştir.

ÇAPA da biraz net konuşmalı artık..
    hep ben demedim mi diyor ama demiyor ki zaten..

bir kişiyi TAKİP edin :
    en azından NET:
    ve sistemin DETAYLARINA kadar anlatıyor:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168

6. Sikinti yok yabancilar kredi vermeye son gaz devm.

https://twitter.com/BloombergHT/stat...392256512?s=19

y.t.degildir..

Bist kumarhanesinde hisseye para basanlar düşünsün

8. Seçimden sonra venezuella para birimi olan bolivarı geçeriz gibi tl olacakları Allah sabırlar kolaylıklar versin. Altın ve dolar biriktirmeye devam..

Para Birimi Değer Kaybı
    Venezuela Bolivarı % 97.3
    Sudan Poundu % 61.2
    Türk Lirası % 44.5
    Angola Kwanzası % 37.0
    Arjantin Pesosu % 36.4
    Liberya Doları % 17.8
    Rus Rublesi % 16.4
    Basotho Lotisi % 15.0
    Namibya Doları % 15.0
    Swazi Lilangenisi % 15.0
    Güney Afrika Randı % 15.0
    Brezilya Reali % 14.2
    İran Riyali % 14.1
    Tunus Dinarı % 11.1
    Pakistan Rupisi % 10.8
    İsveç Kronu % 10.7
    Macar Forinti % 8.6
    Jamaika Doları % 8.1
    Nepal Rupisi % 8.0
    Butan Ngultrumu % 8.0
    Hindistan Rupisi % 8.0
    Doların en çok yükseldiği ülkeler listesinin en tepesinde Venezuela var. 2018 yılı başından bu yana Venezuela Bolivarı, Dolar karşısında %97 değer kaybetmiş. Bir çok kaynakta yer alan bilgilere göre, Venezuela’da durum bundan daha vahim olabilir. Enflasyonun önünün alınamadığı ülkede artık temel gıda maddelerine bile erişimde güçlük çekiliyor. Ayrıca, Venezuela parası tamamıyla çöp olmuş durumda. Eminim, Venezuela parasından hediyelik eşya yapan adamı bir çoğunuz görmüşünüz, görmeyenler buraya tıklayabilir.

Listedeki diğer ülkeler arasında bir çoğumuzun adını yeni duyduğu Basotho, Namibya, Swazi gibi ülkeler yer alsa da, BRICS ülkeleri olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika ülkelerinden Çin hariç diğer ülkelerin para birimlerinin de dolar karşısında yıl başından bu yana değer kaybettiğini görüyoruz. Hindistan Rupi‘sindeki kayıp %8 ile sınırlı kalırken, Güney Afrika Randı dolar karşısında 2018 yılında %15 değer kaybetmiş durumda. Brezilya Real‘indeki kayıp %14.2 olarak gerçekleşmişken, dolar Rus Rublesi karşısında 2018 yılında %16.4 değer kazanmış.

Doların değer kazandığı Avrupa ülkelerine baktığımızda ise İsveç Kronu ile Macar Forinti‘ni doların en çok yükseldiği ülkeler listesinde görüyoruz. Öte yandan, komşumuz İran da parasındaki %14 kayıp ile listede yerini almış görünüyor. Yalnız bu noktada bir konuya açıklık getirmek zorundayız. Örneğin, İran’da veya Sudan’da Doların kaç paradan işlem göreceğini Merkez Bankası duyuruyor. Serbest kur rejimine geçmeden önce ülkemizde de böyleydi. Merkez Bankası Alış ve Satış kurlarını duyurur, işlemler bu kurlara bağlı olarak yapılırdı. Şu an ülkemizdeki kur seviyesi piyasada yapılan işlemler neticesinde serbest olarak belirleniyor.

İran, Venezuela veya Sudan gibi ülkelerde her ne kadar Merkez Bankası bir kur açıklıyor olsa da, açıklanan fiyatlardan dolar bulabilmek pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla da dolar veya diğer yabancı para birimleri, karaborsada işlem görmeye başlıyor. Karaborsadaki fiyat ile devletin açıkladığı fiyat arasında ise uçurumlar var. Dolayısıyla, doların en çok yükseldiği ülkeler listesinde bazı ülkelerin para birimlerinin değer kayıpları resmi olarak doğru olsa da, tam gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak takdir edersiniz ki, karşılaştırma yapabilmek için resmi veriyi dikkate almak zorundayız.

Sayfa 304/1000 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •