Sayfa 189/999 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.

Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL

Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
    Ayni hesabı 2001den yaparsaniz sonuç çok farkli çıkar.. hatta sadece dolar değil euro etkisini berteraf etmek icin dolar euro paritesinin 2 tarihte de ayni olduğu noktalar var. Fisher denklemi teorik adiyla. Sorun aslında hangi tarihin alınacağı bence. Enflasyon ve faiz etkisi kisa değil uzun sürelerde etkisini gösteren unsurlar. Sizin hesabiniz da uzun sayilir ama ne kadar uzun ve harici etkiler neler bilemiyoruz. Bizim de kafamizdan hesapladığımız gecen sene suydu bu sene faiz koy üstüne bu kadar yapar demek her zaman sağlıklı sonuc vermiyor...

2. Enpara birikim faizlerini de aşağı çekti. 100bin alti 19.50, 100-250 20,5 ve 250ustu 21..tum kampanyalardan yararlanip +3 aldığım oranlar bunlar.

3. Hazine: IMF'nin gündeme gelmesi algı operasyonu.

4.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Ayni hesabı 2001den yaparsaniz sonuç çok farkli çıkar.. hatta sadece dolar değil euro etkisini berteraf etmek icin dolar euro paritesinin 2 tarihte de ayni olduğu noktalar var. Fisher denklemi teorik adiyla. Sorun aslında hangi tarihin alınacağı bence. Enflasyon ve faiz etkisi kisa değil uzun sürelerde etkisini gösteren unsurlar. Sizin hesabiniz da uzun sayilir ama ne kadar uzun ve harici etkiler neler bilemiyoruz. Bizim de kafamizdan hesapladığımız gecen sene suydu bu sene faiz koy üstüne bu kadar yapar demek her zaman sağlıklı sonuc vermiyor...
    10 seneden uzun zaman dilimlerini hesaba katmaktan vazgeçmemin temel nedeni Türkiye'de neredeyse her 10 senede bir ciddi bir devalüasyon gerçekleşmesi. Yani veri setinde singularite oluşuyor. İşte bu singularite de uzun vadeyi anlamsızlaştırıyor.

Evet kısa vadeyi anlamsızlaştıran parametreler var ama uzun vade için de farklı deformasyonlar var. O nedenle 5 ila 10 yıllık pencereleri incelemeyi daha anlamlı bulmaya başladım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. TEB ( Türkleri Emme bankası ) tam gaz soyuyor bizi. Adamlar ülkede ki hukuk sisteminin açıklarını çok iyi biliyorlar. Müşteriyi gırtlağından yakalayarak , nefesini kesene kadar dişlerini çekmiyorlar.
    Dün eşim , kredi kartımın şifresini 3 defa yanlış girerek kartın bloke olmasına neden olmuş. Akşam 18 gibi başladım müşteri hizmetlerini aramaya..... tam 4 ayrı kişi ile 40 dk. görüştüm. Uzun sorular ve bekletmeler. Sonunda '' kartınızda bloke görünmüyor, sorun yok '' dediler. Bu sabah alışverişte kasa da geçersiz kart, pin kodu bloke diye yazı çıktı. Yine 30 dk. görüşmeler oldu. Baktım ki hepsi boş- bilgisiz ve yetkisiz elemanlar.Açtım internet bankacılığını, kart işlemlerinden şifre değiştirme seçerek şifreyi değiştirdim ve markette ödeme denedim. Sorun olmadı.
    Yani süslü ve dolambaçlı laflarla saatlerce 850 li hatlardan da soymayı kendilerine iş edinmişler. Zira ülkede kriz de her firma zorda ve zarardayken bankalar sürekli karlarını artırıyor.

Dudu gelsinde domates anlatsın.veya canada yada temeetu veya kapacdokya otelleri....

7. Yine bu banka da aylık harcama sözüne bonus veriyorlar. Örneğin ; ben bin lira aylık harcama sözü vererek yıllık 100 tl. bonus aldım. Ama Aralık ayında 1200 tl harcamam varken utanmadan '' sözünüz olan 1000 tl. harcamanıza 200 tl kaldı, lütfen 200 tl. daha harcama yapınız, yoksa 7 tl. kesinti yapılacaktır '' diye sms gönderiyorlar. Teknoloji bazen çıldırtıyor. Sinirimi bozuyor. Geri zekalılar benim gördüğüm ekstreyi görmüyorlar sanki.

8. İzmir T bank dan müşteri temsilcisi aradı. 100 bin - Milyon arasına 32 gün ve üzeri için 22 oran verdi. Param yok ( tl ) dedim, teşekkür ettim.

Sayfa 189/999 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •