Sayfa 216/1860 İlkİlk ... 1161662062142152162172182262663167161216 ... SonSon
Arama sonucu : 14879 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması

Alıntı Originally Posted by karakus10 Yazıyı Oku
    EPLAS %40
    İPEKE %30
    TUKAŞ %30 YTD.

ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    EPLAS gözaltı hissesi olduğu için yarışma dışı

2. Asuzu %50
    Eregl %20
    Kront %30

3. % 40 JANTS ağustosa ne kaldı ki
    % 40 KAREL ağustosa ne kaldı ki
    % 20 KRDMA ağustosa ne kaldı ki

Hepside bilanço hareketine hazır.aslinda yazabilsem KRGYO yu başa yazacam ama forum kulalları gereği gyo yazilamiyor. Bol kazançlar.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. tıre; % 50

bntas; % 30

vkıng; % 20

“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

5. TUKAS 40
    BNTAS 30
    İPEKE. 30 Düzeltme

ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. %45 İPEKE
    %30 KOZAA
    %25 KOZAL

Agresif hareketlere devam edeceklerdir, aşağı veya yukarı
    Ümidini kaybetmiş olanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.

7. %40 Clebi
    %30 Brisa
    %30 Algyo

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Tukaş - %50
    krdmb - %25
    krdmd - %25
    Gerekçelerimi de yazayım;
    Tukaş OYAK'ın elinde iken üst üste zarar ediyordu. Öz sermayesinin çoğunluğunu eritmişti. OYAK şirketin çarklarının dönmesi için sermaye avansı vererek (elli elli olarak yüz milyon liraydı galiba) şirket sermayesine destek olmuştu. Ama o paralar da buharlaşmıştı. Şirket teknik iflas açıklama noktasına gelmişti. OYAK içersinde de Tukaş konusu eleştiri konusu oluyordu. Çareyi satmakta buldular. Karına zararına bakmadan şirketi sattılar....
    Yanlış hatırlamıyorsam yeni patronlar bedelli ile şirket sermayesine takviye yaptılar. Yeni sahipleri ilk işler olarak şirketin borçlarını ve personel durumunu yeniden yapılandırdılar. Kendileri de sektörde olduklarından Tukaş'ın cirosunu ve kar marjını artırdılar. Şirket el değiştirdikten sonraki bilanço dönemlerinde istikrarlı olarak kar açıklamaya başladı. OYAK zamanında içi boşaltılmış olan şirketin içi dolmaya başladı...
    Son günlerde de kap'a üst üste özel durum duyuruları gönderiyorlar.

-Torbalı'daki tesislerinin genişletilmesi (depo yapımı, makine techizat yatırımları) için 43 milyon liralık teşvik belgesi aldıklarını duyurdular.
    -Turgutlu'da bulunan fabrikaları kazan patlaması nedeniyle kapatılmış, uzun süreden beri kapalı duruyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Milli Eğitim buraya okullar yapmak için araziyi istedi ama, OYAK vermemişti...
    Bilanço raporunda bu arazi satış amaçlı arazi olarak gözüküyordu (20 milyon bedelli galiba).
    Yeni patronlar bu arazinin sanayi arazisi pozisyonunun kaldırılması için belediyeden imar değişikliği istediğini duyurdular. Bugün yarın netice açıklanır. Konut yapımı için imara açılırsa arsanın değeri katlanacaktır. Satış sözkonusu olursa şirket sermayesi daha da güçlenecektir...
    -Kap'a gönderilen başka duyuruya göre şirkette Fabrikalar direktörlüğü diye yeni bir yönetim birimi oluşturulmuş. Buradan şirketin büyüdüğünü ve yönetim için yeni birimlere ihtiyaç duyulduğunu anlıyorum...
    -Başka yeni bir duyuruya göre ise Manisa Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı türevleri organize ihtisas sanayi bölgesinde Tukaş'a arazi tahsisi yapılmış. Buraya konserve ve turşu tesisleri kuracaklarmış. Burada da teşvikler söz konusu olabilir.

Yani şirketin büyüme hikayesi var. Hikaye olarak kalır mı yoksa gerçekleşir mi bilmem. Ama yeni patronların "işi bilip, işe gitmeyen" tiplerden değil, "iş bilip, kılınç kuşanan" tiplerden olduğunu düşünüyorum...
    Adım adım şirketi ayağa kaldırıyorlar gibi görünüyor şimdilik..
    "Hisseleri tavsiye eder misin?" diye sorulursa, birşey diyemem.
    Çünkü şirket bilgi formuna göre şirketin %88'i patronların elinde. %12 küçüklerin elinde. Belki küçüklerin elindekilerinden de topladıkları olmuştur. Yani patron yada anlaştığı spek az bir üflemeyle tahtada fırtına kopartabilir. Dikkat çekici alım yapanların elinden hisseleri geri almak isterlerse üzebilirler. Bu yüzden hisse almayı düşünenler adım atmadan önce 40 kere düşünsünler, 40 kişiye sorsunlar....
    Yani kılı kırk yarsınlar.
    Haftalık yarışmayla ilgili olarak;
    Turgutlu'daki arazinin imara açıldığı duyurusu önümüzdeki hafta düşerse hisse yukarı hareket edebilir. Ama belediyeden olumsuz cevap verildi diye haber düşerse o zamanda aşağılardan seviye beğen! Bu durumlar kısa vade için, yani haftalık...
    Turgutlu'yu bilmem ama, söz konusu arazi artık şehrin içersinde kalmış gibi imiş. İmar izni verilmemesi için sebeb ne olabilir?

-Kardemir inşaat çeliği ve profil üreten bir şirket. Son yıllarda 1 milyar doların üzerinde yatırım yaparak mevcut tesislerini yeniledi ve kapasitesini artırdı. Farklı ürünler için yeni tesisler de kurdu. Tren tekerleği ve bandı üretim yatırımının da sonlarına yaklaşıyor.
    Son iki sene Çin dünya çelik piyasasını allak bullak etti. Çelik fiyatları çok düşük seyretti. Yatırımlardan dolayı yüksek döviz borcu olan Kardemir kötü etkilendi. Ve ayrıca döviz kurlarının da yükselmesi döviz borcu yüksek olan şirketi oldukça kötü etkiledi. Son zamanlarda çelik fiyatları yüksek seyrediyor ve bu trend devam edecek gibi görünüyor. Yatırımları da birisi hariç bitti ve üretime başladı. Teker üretimi ise sona yaklaştı. Kardemir kötü iki sene geçirmesine ve zarar yazmasına rağmen ödemelerinde sıkıntıya düşmedi. Muhtemelen 6 aylık bilançoda kar açıklayacak. Bu da büyük yatırımcıların radarından kaçmayacaktır....

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Yanılgılar, eksik bilgiler içerebilir. Ayrıca hisse taşıdığımdan duygusal bakış durumu da olabilir.
    Son düzenleme : sar; 08-07-2017 saat: 13:31.

Sayfa 216/1860 İlkİlk ... 1161662062142152162172182262663167161216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •