Ana sayfa Genel Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz oluyor!

Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz oluyor!

Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz süreci, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmış durumda. Şirketin halka arzında, toplamda %31’lik bir halka açıklık oranı ile 155,930,000 adet hisse sunulacak. Yatırımcılar, bu süreçte Limak Çimento’nun hisse fiyatlarını ve halka arzın kendileri için uygun olup olmadığını değerlendiriyor. İşte Limak Doğu Anadolu Çimento’nun halka arzına ilişkin ayrıntılar…

Halka Arz Tarihi: 14-15-16 Şubat 2024

Halka Arz Fiyat: 16,20 TL

Bist Kodu: LMKDC

Pazar: Yıldız Pazar

Limak Doğu Anadolu Ticaret Hakkında

Limak Doğu Anadolu Çimento, Türkiye’nin seçkin çimento üretim firmalarından biri olarak bilinir ve bölgesel yatırımlarını özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaştırmıştır..

Halka arz, şirketin sermayesini artırma ve mevcut ortakların hisse satışı yoluyla gerçekleşecek olup, her bir hisse için belirlenen satış fiyatı 16,20 Türk Lirası olarak açıklanmıştır. İşlem sonrasında, şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30’u borsada işlem görecek ve Borsa İstanbul’un Yıldız Pazarında “LMKDC” kodu altında listelenecektir. Halka arz sürecinde, Halk Yatırım konsorsiyum liderliğinde hareket edecektir.

Limak Doğu Anadolu Çimento’nun Şanlıurfa’da bulunan tesisleri, 875 bin metrekarelik bir alanda, yıllık yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahiptir. Şirket, halka arzdan elde edilecek geliri tamamen büyüme planlarında kullanmayı ve bölgesel satışlarını artırmayı hedeflemektedir.

Şanlıurfa Çimento Fabrikası, 1976 yılında Türkiye’nin artan çimento ihtiyacını karşılamak üzere Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında kurulmuş ve 1993’te özelleştirilerek 2007 yılında Limak Çimento Grubu’na dahil olmuştur. Limak Doğu Anadolu Çimento, bölgede altyapı, dönüşüm ve yenileme projelerinden kaynaklanan yüksek talebi karşılayarak aynı zamanda ihracat potansiyelini de artırmayı hedeflemektedir.

Sürdürülebilirlik alanında, Limak Doğu Anadolu Çimento, ekonomik, çevresel ve sosyal gelişim hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Sektöründe TÜRKAK tarafından akredite edilen ilk karbon ayak izi doğrulama belgesine sahip olan şirket, aynı zamanda enerji verimliliği, su yönetimi ve atık yönetimi konularında önemli adımlar atmaktadır. Dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve Ar-Ge çalışmalarını merkeze alan şirket, bu süreçlerde tüm paydaşlarıyla etkili bir iletişim kurmayı amaçlamaktadır.

Halka Arzda Kaç Lot Alınmalı?

Dağılatacak Olası Pay Miktar:

  • 2.1 Milyon Katılım ~ 52 Lot (842 TL)
  • 2.5 Milyon Katılım ~ 44 Lot (712 TL)
  • 2.9 Milyon Katılım ~ 38 Lot (615 TL)
  • 3.3 Milyon Katılım ~ 33 Lot (534 TL)
  • 3.7 Milyon Katılım ~ 30 Lot (486 TL)
  • 4.1 Milyon Katılım ~ 27 Lot (437 TL)
  • 4.5 Milyon Katılım ~ 24 Lot (388 TL)
  • 4.9 Milyon Katılım ~ 22 Lot (356 TL)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here