Ana sayfa Kripto Para Bitcoin yarılandı!

Bitcoin yarılandı!

Bitcoin’in önemli “yarılanma” (halving) olayını geride bırakması kripto paranın tarihinde üçüncü kez yeni birimlerin üretilme hızının yarıya düştüğüne işaret ediyor.

Kripto para piyasası bir günde 93,5 milyar dolar kaybetti
Türkiye saatiyle 22.23’te, dijital ortamda 630 bininci bitcoin bloğunun çıkarılması üzerine kripto para birimi endüstrisinin büyük bir merakla beklediği önceden programlanmış olay tetiklendi.

Bitcoin blokları çıkarılırken (karmaşık matematiksel denklemleri çözmek için programlanmış güçlü bilgisayarlarla kripto para üretim süreci) artık 12,5 yerine sadece 6,25 birim içerecek.

Yarılanma kabaca 4 yılda bir gerçekleşecek şekilde programlandı ve enflasyona karşı önlem olarak bitcoin’in az bulunurluğunu sağlamak için tasarlandı.

2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana 18 milyondan fazla bitcoin çıkarıldı. Bununla birlikte yarılanma olayları, 21 milyon bitcoin’in tamamının çıkarılmasının 2140’a kadar süreceği anlamına geliyor.

Geçmişteki yarılanma olaylarının, rekor fiyat artışlarından önce gerçekleşmesi piyasa analistlerinin yeni bir ani fiyat yükselişinin yakında yaşanacağına dair tahminler yürütmesine yol açtı.

Bitcoin’in şu anki fiyatı 8 bin 787 dolar (yaklaşık 62 bin TL), kripto para biriminin değeri hala 2017’de ulaştığı 20 bin dolarlık (yaklaşık 140 bin TL) zirveden çok uzakta seyrediyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here