Originally Posted by
wiseinvestor
Ben petkimi biliyorum rafineri açılacak, liman devrede, res devrede, sadece rafineriden 500 milyon ek kar bekleniyordu, rafineriye de %18 ortak, geçen yılın karı hisse başı 1 tl gibiydi. Hiç kar etmese, yani 1 tl'yi unutalım, sadece rafineriden buna göre 50 kuruş gelmeli bu hesaba göre. Bugünkü fiyatı 4,9 ne kadar komik değil mi?
Kriz dönemlerinde kimse bu hesapları yapmıyor, çünkü 1 yıl sonra ne olacağını bile öngöremiyor. Kriz zamanında alınır diyenler buyursun o kadar kolaysa, hergün yükselen dizginlenemeyen kur, enflasyon hedeflerinin tümden yalan olduğu, cari açığın sürekli yükseldiği bir ortam. Ama hepsinden önemlisi ben hiçbir krizde, seçim zamanları dahil konunun bu kadar hafife alındığını bu kadar yapılması gerekenin tersine hareket edildiği, bu kadar rasyonaliteden kopulduğunu görmedim. Yüzyılların ekonomi kurallarının tersi iddiaları var. Bu fiyatların başka bir izahı var mı sizce? Bir zaman sonra herşey normale döneceğine inanıyorsan kaçırılmayacak fırsat var ama, aması var işte ya ısrarcı olunursa? Şunu unutmayalım 100 tl var ve aynı bileşik faiz gibi hergün %5 düşüyor, bu asla sıfır olmaz, sonsuza kadar düşebilir ve herhangi bir noktada giren parasını her zaman sıfırlayabilir.
Pgsus bana göre petkimden çok daha riskli, havayolu sektörü çok daha kırılgan. Dediğim gibi nihayetinde birşeylerin normale döneceğini düşünenler için ciddi fırsatlar var. Risk getiri herkesin bunu değerlendirmesi lazım.