Ve aklımın takıldığı konu işbank hazineden bu eurobondları direk alamıyor mu.İlla işbank gavurdan mı almak zorunda.Eğer direk alıyorsa hazineden aldığı bu kağıtları neden yabancı aracı kurumlarda tutmak zorunda.Orda kesin bir çakallık vardır bize bir kazık atılıyordur)))))))
Borçlu (T.C.) , vadesinde ödemeyi nereye ve hangi para cinsinden yapacak?
'' Saklamanızda bulunan eurobondların hamili olan Ahmet ve Mehmet Bey'e ödeme yapmıyorum !'' mu diyecek?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
İş Bankası onu yabancıya sattı, sonra banka ikinci elde yabancıdan alıp size sattı. Şu an borcu size ödese de ilk satışta yurtdışından borç para geldi. Mantık olarak sonrasında Türkiye'de yaşayan bir kişi kendi dövizi ile aldığı miktar kadar dış borcu kapatmış oluyor ama kavram olarak yurtdışından borçlanıldığı için dışborç olarak geçiyor.
Zaten atıyorum 500 milyon usd borçlanılmış ise bunun belki 3-5 milyon doları ikinci elde yerliye geçmiştir. Borcun çok büyük çoğunluğu yurtdışındaki sahiplerine ödeniyordur.
yatırım denince döviz ve faizin akla geleceği günler inşallah gelmez ama gidişat o yönde...
Döviz ve faiz demişsiniz ama artık kontrollu faizimiz var dikkat edin, zaten bütün sorunların kökeninde bu yatıyor bana göre, bu yüzden kaç senedir TL negatif olarak ayrışıyor diğer para birimlerinden. 70 cent'e muhtaç ettiniz demişti bir Türk büyüğü, benzerini yapanlar için.
Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer İmleri