Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
14.980,00 9.99 15:14
159,70 9.99 15:19
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 15:20
3,30 -8.84 15:20
28,30 -8.59 15:20
539.997,50 -7.71 13:55
90,95 -7.66 15:20
Azalan Hisseler

İşlem

8.979.949.361,03 15:20
7.164.576.664,25 15:20
6.973.992.086,30 15:20
6.345.900.774,08 15:20
6.144.790.035,50 15:20
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ve cidden bu mantığı anlamadım işbankası sattığı eurobondu neden kendi yapısında tutmuyor.
    Bankalar ve şirketler döviz cinsi borçlanmak istedikleri zaman kaynağı yurtdışından ararlar. Mantık olarak yurda kaynak girmesi gerekiyordur. Arzlarda yurtdışında ki (genelde İrlanda) ülkelerde gerçekleştiriliyor, doğal olarak o ülkenin 'takasbank' benzeri saklama kurumunda saklanıyor.

Küçük yatırımcı zaten arzda bond alamaz. Biz ikinci el piyasada alıyoruz, aldığımız ikinci el piyasada borsa değil. Bankalar ikinci elde kendi aldıkları bondları üzerine komisyon koyarak bize satar.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bankalar ve şirketler döviz cinsi borçlanmak istedikleri zaman kaynağı yurtdışından ararlar. Mantık olarak yurda kaynak girmesi gerekiyordur. Arzlarda yurtdışında ki (genelde İrlanda) ülkelerde gerçekleştiriliyor, doğal olarak o ülkenin 'takasbank' benzeri saklama kurumunda saklanıyor.

Küçük yatırımcı zaten arzda bond alamaz. Biz ikinci el piyasada alıyoruz, aldığımız ikinci el piyasada borsa değil. Bankalar ikinci elde kendi aldıkları bondları üzerine komisyon koyarak bize satar.
    Hah işte bunu anlatmaya çalışıyorum ,bu işbankasının alıp yerli yatırımcıya sattığı eurobond neden dış borç olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hah işte bunu anlatmaya çalışıyorum ,bu işbankasının alıp yerli yatırımcıya sattığı eurobond neden dış borç olsun.
    İş Bankası onu yabancıya sattı, sonra banka ikinci elde yabancıdan alıp size sattı. Şu an borcu size ödese de ilk satışta yurtdışından borç para geldi. Mantık olarak sonrasında Türkiye'de yaşayan bir kişi kendi dövizi ile aldığı miktar kadar dış borcu kapatmış oluyor ama kavram olarak yurtdışından borçlanıldığı için dışborç olarak geçiyor.

Zaten atıyorum 500 milyon usd borçlanılmış ise bunun belki 3-5 milyon doları ikinci elde yerliye geçmiştir. Borcun çok büyük çoğunluğu yurtdışındaki sahiplerine ödeniyordur.

İş Bankası onu yabancıya sattı, sonra banka ikinci elde yabancıdan alıp size sattı. Şu an borcu size ödese de ilk satışta yurtdışından borç para geldi. Mantık olarak sonrasında Türkiye'de yaşayan bir kişi kendi dövizi ile aldığı miktar kadar dış borcu kapatmış oluyor ama kavram olarak yurtdışından borçlanıldığı için dışborç olarak geçiyor.

Zaten atıyorum 500 milyon usd borçlanılmış ise bunun belki 3-5 milyon doları ikinci elde yerliye geçmiştir. Borcun çok büyük çoğunluğu yurtdışındaki sahiplerine ödeniyordur.
    Rakamları bilmiyoruz tabi.Ne kadar gavura ne kadar yerlilere ödeniyor şu anda bilinemez.O yüzden dış borç dersek yanıltıcı olur.

Hazine yabancıya sattı diyorsunuz sanırım ilk cümlenizde.Benim asıl merak ettiğim işbankası ilk ihraçta hazineden eurobond alamaz mı.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hazine yabancıya sattı diyorsunuz sanırım ilk cümlenizde.Benim asıl merak ettiğim işbankası ilk ihraçta hazineden eurobond alamaz mı.
    Sorunun cevabını bilmemekle beraber mantık olarak alamaması gerekir. Ne için döviz borçlanıyoruz, yurtdışından sıcak para girsin diye. Aynı zamanda döviz açığını kapatmak içinde gerekli sanırım.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •