Ve aklýmýn takýldýðý konu iþbank hazineden bu eurobondlarý direk alamýyor mu.Ýlla iþbank gavurdan mý almak zorunda.Eðer direk alýyorsa hazineden aldýðý bu kaðýtlarý neden yabancý aracý kurumlarda tutmak zorunda.Orda kesin bir çakallýk vardýr bize bir kazýk atýlýyordur)))))))
Borçlu (T.C.) , vadesinde ödemeyi nereye ve hangi para cinsinden yapacak?
'' Saklamanýzda bulunan eurobondlarýn hamili olan Ahmet ve Mehmet Bey'e ödeme yapmýyorum !'' mu diyecek?
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ýþ Bankasý onu yabancýya sattý, sonra banka ikinci elde yabancýdan alýp size sattý. Þu an borcu size ödese de ilk satýþta yurtdýþýndan borç para geldi. Mantýk olarak sonrasýnda Türkiye'de yaþayan bir kiþi kendi dövizi ile aldýðý miktar kadar dýþ borcu kapatmýþ oluyor ama kavram olarak yurtdýþýndan borçlanýldýðý için dýþborç olarak geçiyor.
Zaten atýyorum 500 milyon usd borçlanýlmýþ ise bunun belki 3-5 milyon dolarý ikinci elde yerliye geçmiþtir. Borcun çok büyük çoðunluðu yurtdýþýndaki sahiplerine ödeniyordur.
yatýrým denince döviz ve faizin akla geleceði günler inþallah gelmez ama gidiþat o yönde...
Döviz ve faiz demiþsiniz ama artýk kontrollu faizimiz var dikkat edin, zaten bütün sorunlarýn kökeninde bu yatýyor bana göre, bu yüzden kaç senedir TL negatif olarak ayrýþýyor diðer para birimlerinden. 70 cent'e muhtaç ettiniz demiþti bir Türk büyüðü, benzerini yapanlar için.
Bu yazý yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer Ýmleri