Baktığınız bölgede aradığınız ev fiyatları nedir ?
Printable View
Oturduğum yer oldukça talep gören oturmuş bir site. Satılık ya da kiralık daire sayısı çok kısıtlı. Geçen seneye kadar kiralıklar 2.000-2.500 bandinda iken şimdi 3.750-4.000 isteniyor. 650 bin TL elimde nakit var. Geçen seneye kadar bu fiyata kredisiz ev alabiliyordum. Burada hata biraz da benden kaynaklı alım için çok bekledim ama alternatifler de çok kısıtlıydı. Satiliklar için en son 900 bin civarı bir fiyat isteniyordu. Güzel bir ev bulsam 300 bin kredi ile 10 sene vadede öderim diye düşünüyorum.
Yazinızda ki en onemli nokta * güzel bir ev bulursam ** kismi...
O evi, size uygun fiyata bulamayacaginiz kesin...
Neden derseniz, 1bucuk sene once 450 ye ev alip ödemeye baslayan arkadasim şuan ev 800 900 oldu diyor... Söylediginiz güzel ev icin sizinde 1200k bandina cikmaniz gerekiyor.. yok oyle uygun fiyata guzel ev bulmak. Faiz inisini beklerseniz bu sefer 1500k olacak o guzel eviniz. Elinizi cabuk tutun... şimdi alin. Faiz indiginde siz enaz 1500k ya satiliga cikarin
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben size güzel bir ev buldum hemide sadece 260,000TL :)
AMERİKADA BU EV EŞYALAR İLE BİRLİKTE SADECE 260 BİN
https://www.youtube.com/watch?v=WNq9hEWL7Ns
11. dakikada "size ait" dediği bahçenin arazisi tr'de bir çok ilde 260 bin dolardan fazla.
Türkiye'de 260 bin dolar kazanmak USA'dakinin 5-6 katı zor.
Sonuç:
90 IQ dan fazlasına sahip her insanın 5 saniye içerisinde çıkaracağı sonuçtur.
Her millet layığıyla yönetilir.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Amerika nüfus m2 oranlarını ülkemizle kıyaslandığında bizim ülkemiz 3 katı civarı daha yoğun bir ülke.
Ayrıca nüfus ülkemizde belli bölgelere sıkışmış durumda.
Örneğin, 10 dönüm tarla Marmarada 500k ise, doğu veya iç Anadolu da 200k olabiliyor
Karasu gibi bir bölgede forumda paylaşılmıştı, 150bine ev var.
Ülkemizde sorun nüfus ve gelir homojen bir şekilde dağılmış değil
Maketten ev satıp evleri teslim etmeyen müteahhide 316 yıl ceza verilmiş. Ama binlerce kişi paralarını geri alabildi mi?
https://www.youtube.com/watch?v=1EtUtyh0SSE
https://www.youtube.com/watch?v=1EtUtyh0SSE
3 er 5 er verirler para bulabilirlerse, öncelik bankalarin olmak uzere.
1 bardak su luk bir olay...
Sülün Osman hakime demişki;
Beni dolandirmaya calişmayan kimseyi dolandirmadim hakim bey...
Ucuza kaliteli et peşinde koşmanin belli riskleri var...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten bir evi "aldım" diyebilmek için en azından kaba inşaatı dikilip kat irtifak tapusu çıkmış olmalı.
İpoteksiz tertemiz kat irtifak tapusu üzerime geçtikten sonra zaten evi kral gelse elimden alamaz.
En kötü yiyeceğim kazık inşaatın kaba halde bırakılması olur, onu da tamamlarım bir şekilde.
(Zaten müteahhiti tanımıyorsam tapuda parayı eksik veririm. Gerisi bina tamamlanınca)
Ama ortada bina yok bişey yok, millet hangi belge ile neyi satın alıyor anlamıyorum.
Bina ortada yokken verilecek şey en fazla kaparo (kapora) falan olmalı. Ki ben o riske bile girmem.
https://twitter.com/saanglee/status/1378631134788034561
Apartments in Gangnam start at about $3 million.
Kids are taking out massive loans with the expectation that they'll own an apartment in Gangnam within a year by trading BTC/stocks.
Sentiment is ridiculous in Korea right now.
Çok değişik bir dünyadayız artık, neyin nasıl fiyatlandığıyla ilgili eski bildiklerimiz pek işlemiyor gibi, sadece hisse fiyatları değil, coinler, ilk tweetler, bilgisayardaki resimlerin pikselleri vb çeşit çeşit şeyler çok uç fiyatlara satılabiliyor. Aklıma 1600 lü yıllarda lale soğanı fiyatlarının artışıyla ilgili dönem geldi, inanılmaz fiyatlara çıkıp sonu kötü bitmiş ama bakalım şimdi neler olacak:
1623 yılında bir cins lale 3000 guldene (bugünün parasıyla 1500 dolar) satılırken 1637 yılında tek bir lale soğanı 76.000 dolara kadar tırmanıyor.
https://seyler.eksisozluk.com/lale-s...ale-cilginligi
Suryapı,teknik yapı,ağaoğlu hemen hemen tüm emlak konutun sattığı kefil olduğu projeler şu anda tapusuz satış vaadi sözleşmesi ile satılıyor.Yıllardır yazıyorum bu iş banker faciasını geçti devletin izin vermemesi lazım diye ama para yok inşaat yapacak şirketler alayı batık e inşaat da şart olay tüm hızıyla devam ediyor.Sonu elbet hüsran.Bu tarz ev alanlar varsa acilen dava açsınlar şirketin adına falan güvenmesinler,gecikme varsa teslimat yapılmadıysa veya teslimat yapıldı tapu verilmediyse bir gün bile beklemeden dava açsınlar haklarını arasınlar.Şirket batmadan bir şekilde bir şeyler alabilirler,şirketler batarsa bir kuruş tahsil edemezler,bizim memlekette ilk davr*****n ancak az bişi şansı olur.
Şimdi isim vermiyeyim ,hala şirket sağ:)))))))) adamlar evi vermişler beş yıldır tapu vermemişler,tapunun üzerinde bankanın ipoteği var,şirketin parası yok ipoteği çözemiyor,arkadaş evi almış kazığı yemiş şikayetvar sitesine yazmış sizin gibi bir şirketin kurumsallığına yakışıyor mu böyle yaparsanız sizi kimseye tavsiye etmem.A benim salak arkadaşım sen parayı kaptırmışsın ne kurumsallığı ne iyi niyeti açsana davanı.Yok yok aziz nesin kesin haklıydı.
Sur Yapı İdilia Tapu Verilmiyor
Hilmi 3 hafta önce
İstanbul Sultanbeyli 'de Sur Yapı firmasına ait bir adet evi inşaat öncesi aldık. Aldığımız gün ne kadar büyük bir hata yaptığımızın farkına varamamıştık. Daireyi teslim ettiler hiçbir borcum yok. Hiçbir borcu olmamasına rağmen 6 yıldır Sur Yapı İdilia daire tapularını teslim etmemektedir.
Bizim dairelerimiz ipotek olarak başka projelerinde göstermişler. Arıyoruz tamam diyorlar, bir dahaki ay diyorlar. Son dönemde artık ulaşmakta imkansız. Ben yoruldum. Tapusunu alanlar hukuk mücadelesi verip bu şekilde aldılar. Sur Yapı sana hakkımı helal etmiyorum.
https://www.sikayetvar.com/sur-yapi/...apu-verilmiyor
şu topic oldum olası hala konutu altına göre dolara elma veya armuda göre kar zarar eğrisi çizdirmeye çalışıyor.
biri vardı akdenizde emlak pounda endeksli falan diyodu.
ben yazlığı satılığa çıkarayım fiyata 15 osmanlı sikkesi yazcam
keyif değilmi?
İyi de hakikaten antalyada gavurlar evleri zamanında kaç euroya aldıysa o fiyatdan üç beş düşüyor o fiyatdan satmaya çalışıyor,ha bu ara satabiliyor mu derseniz satamıyorlar.Fiyatlar nasıl derseniz son beş yılda yüzde 40 dayak yediler,yani misal 100 bin euroluk evi 60 bin euroya falan düştü.Ama fiyat derseniz pek çok bölgede cidden euro sterlin falan, ha bakın dolar işi yok dolarla fiyat hemen hemen antalyada hiç duymadım desem yeridir.
Pounda endeksli demeyelim de istenen para birimi euro pound diyelim daha doğru olur.
gavur tabiki dolar veya euro ile alacak zaten tl ne arasın gavurda
kaldıki turkiş lira ediyo desen zaten anlamayacak :)
ancak bu . söz konusu olan emlağın dolar veya euro ya endeksli olduğu anlamına gelmez.
fiatı sadece piyasa belirler.
2- aldığınız emlağın kar zarar ettiğini ancak yine bir emlak ile kıyas edebilirsiniz. öyle kimisi dolar kimisi euro kimisi altın bazında kar zarar ediyorsa bu hesap yanlış.
misal benim evim var. 10 sene önce aldım 100 k şimdi eder 750 k. şu kadar kar etttim köydeki kahvehane muhabbeti
eee evi aldım 10 sene önce aldığım mahallede tüm keyfi yerinde olanlar zenginler diyim taşındı gitti buraya geldi suriyeliler misal
benim evi satıp yeni bir ev almam için üstüne para vermem gerekiyor .
kar ne ?
yok
sonuç ne = zarar.
bu kadar.
ha istisnalar hariç.
tarla/arsa almışındır imar geçmiştir kalmıştır 70 daire vs vs
çok farklı şeyler.
İyi de buralarda piyasa 2015 e kadar gavurlar arasında dönüyor gibi bir şeydi.Misal alanyada türklere ev satmayan siteler vardı.Adamlar kendi aralarında alım satım yaptıkları dönemde dolar euro pound bizde devaulasyon yemiş veya ucuzlamış adamların umuru değildi.Adam verdiği euroyu poundu biliyordu.O nedenle bir nevi pound veya euro nun tl karşısındaki paritesi bir türk olarak biz onlardan ev almak istersek önemli oluyordu.Buralarda değişik bir olay vardı.Son beş yılda gavurlar gavurlara satamıyor ,anlıyamadığım bir şekilde hepsi satıp satıp gidiyorlar,yeni yabancı alımı çok az,o nedenle evlerin fiyatı euro pound bazında da düşüyor.Bizim kendi kar zararımız başka hesap onların hesapları başka.
Buraların piyasasını gavurlar belirliyor gibi bir şeydi.Adamlar bir yere rağbet ederlerse fiyat euro bazında pound bazında milim oynamaz.İsterse TL yüzde otuz değer kaybetsin gavur o piyasayı düşürmezdi.Son beş yıldır olay değişti.
yabancılar genelikle zaten ev alıp orda yaşayanlar değil. yani gittikleri yerlerde ev alıyorlar antalyadaki evini satmıştır başka yerden almışır birazda orda tatil yaparlar.
çok azdır evi alıp komple türkiyeye yerleşen
türkiyeyi genelikle konaklama olarak kullanıyorlar misal alanyadan evi alıyor 15 gün alanyada kalıyor sonra geziye çıkıyor türkiyeyi dolaşıyor vb.günlük kiralık vb gibi şeylerle uğraşmak istemiyorlar yabancılar çok gezen insanlar..
en fakirleri bizde kaldı zaten
milasta misal sadece ruslara satılan yerler var.
almaya kalksan satmıyorlar.
Hocam aldığın gayrimenkulu satarken dolar altın enflasyon vs oranları kıyaslamassan yatırımı nasıl kıyaslayacaksın?
Konutu konutla kıyasladık?
Konum, konutun özellikleri, o zamanki ekonomik şartlar gibi bir çok değişkeni neye göre 2 konut arasında kıyasta kullanacaksın?
Bana göre dolar yada altınla kıyaslanmalı.
Şuan ayrı bir gerçek.
Dolar yada altın 2 sene sonra yükselir, zarar ettim dersin 5 sene sonra kardayım dersin.
Bu ne zaman satış yaptığına da bağlı.
Ama konutu konutla kıyaslamak çok doğru bir karşılaştırma olduğunu düşünmüyorum
işte böyle yapınca borsada sasa hissesi alıp otkar ile kıyaslamaya benziyor.
bulunduğun muhitte ucuza ev buldu isen ve diğerlerine göre iyi bir fiyata sattıysa veya alıp oturuyorsan kardasın demektir.
sasa alıp keşke froto alsaydım demeye benziyor
konuta yatırım yapıp kar ettim demen için o evi satıp daha iyi bir ev alabiliyorsan kardasın demektir. konu emlak ve emlak yatırımı çünkü.
örneğin daha az değerlenen yerden değilde daha çok değerlenen yerden aldığını farz et evi yatırım amaçlı. ancak bununla kıyaslayabilirsin.
örneği verdim az önce. 10 sene önce aldım evi 100 k şimdi sattım 750 k.
konut yatırımı yapacam
800 k lık .
kar bunun neresinde :)
çok kar ettiğim dediğim şeyi satıp daha kötübir ev mi alayım ?
batan müteahhitler keyiflerinden batmıyor
10 sene önce aldığı arsanın fiyatı ile şimdiki bir mi ? değil
yoksa 30 a mal edip 90 a satmayı biliyorlar tabi.
30 a mal etmeye de gerek yok, maketten 90 a satıyorlar,şu anda en karlı iş ev satmak,ev yapmaya bile gerek yok,yap afili bir maket olsun bitsin.Sonra pandemiydi krizdi mücbirdi gerisini bir şekil halledersin.Hiç olmadı iflas edersin canımı mı alacaksınız dersin olur biter.