Sayfa 72/1312 İlkİlk ... 22627071727374821221725721072 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 569 - 576 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Maketten ev satıp evleri teslim etmeyen müteahhide 316 yıl ceza verilmiş. Ama binlerce kişi paralarını geri alabildi mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=1EtUtyh0SSE
    3 er 5 er verirler para bulabilirlerse, öncelik bankalarin olmak uzere.
    1 bardak su luk bir olay...

Sülün Osman hakime demişki;
    Beni dolandirmaya calişmayan kimseyi dolandirmadim hakim bey...

Ucuza kaliteli et peşinde koşmanin belli riskleri var...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Maketten, çekilişle, topraktan gibi alışverişler %10-20 ucuz olabilir ama riski büyük.
    Benim için %10 fazla olsun, tapu bir yana para bir yana
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    3 er 5 er verirler para bulabilirlerse, öncelik bankalarin olmak uzere.
    1 bardak su luk bir olay...

Sülün Osman hakime demişki;
    Beni dolandirmaya calişmayan kimseyi dolandirmadim hakim bey...

Ucuza kaliteli et peşinde koşmanin belli riskleri var...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Zaten bir evi "aldım" diyebilmek için en azından kaba inşaatı dikilip kat irtifak tapusu çıkmış olmalı.
    İpoteksiz tertemiz kat irtifak tapusu üzerime geçtikten sonra zaten evi kral gelse elimden alamaz.
    En kötü yiyeceğim kazık inşaatın kaba halde bırakılması olur, onu da tamamlarım bir şekilde.
    (Zaten müteahhiti tanımıyorsam tapuda parayı eksik veririm. Gerisi bina tamamlanınca)

Ama ortada bina yok bişey yok, millet hangi belge ile neyi satın alıyor anlamıyorum.
    Bina ortada yokken verilecek şey en fazla kaparo (kapora) falan olmalı. Ki ben o riske bile girmem.

4. https://twitter.com/saanglee/status/1378631134788034561

Apartments in Gangnam start at about $3 million.

Kids are taking out massive loans with the expectation that they'll own an apartment in Gangnam within a year by trading BTC/stocks.

Sentiment is ridiculous in Korea right now.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    https://twitter.com/saanglee/status/1378631134788034561

Apartments in Gangnam start at about $3 million.

Kids are taking out massive loans with the expectation that they'll own an apartment in Gangnam within a year by trading BTC/stocks.

Sentiment is ridiculous in Korea right now.
    Çok değişik bir dünyadayız artık, neyin nasıl fiyatlandığıyla ilgili eski bildiklerimiz pek işlemiyor gibi, sadece hisse fiyatları değil, coinler, ilk tweetler, bilgisayardaki resimlerin pikselleri vb çeşit çeşit şeyler çok uç fiyatlara satılabiliyor. Aklıma 1600 lü yıllarda lale soğanı fiyatlarının artışıyla ilgili dönem geldi, inanılmaz fiyatlara çıkıp sonu kötü bitmiş ama bakalım şimdi neler olacak:

1623 yılında bir cins lale 3000 guldene (bugünün parasıyla 1500 dolar) satılırken 1637 yılında tek bir lale soğanı 76.000 dolara kadar tırmanıyor.

https://seyler.eksisozluk.com/lale-s...ale-cilginligi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Zaten bir evi "aldım" diyebilmek için en azından kaba inşaatı dikilip kat irtifak tapusu çıkmış olmalı.
    İpoteksiz tertemiz kat irtifak tapusu üzerime geçtikten sonra zaten evi kral gelse elimden alamaz.
    En kötü yiyeceğim kazık inşaatın kaba halde bırakılması olur, onu da tamamlarım bir şekilde.
    (Zaten müteahhiti tanımıyorsam tapuda parayı eksik veririm. Gerisi bina tamamlanınca)

Ama ortada bina yok bişey yok, millet hangi belge ile neyi satın alıyor anlamıyorum.
    Bina ortada yokken verilecek şey en fazla kaparo (kapora) falan olmalı. Ki ben o riske bile girmem.
    Suryapı,teknik yapı,ağaoğlu hemen hemen tüm emlak konutun sattığı kefil olduğu projeler şu anda tapusuz satış vaadi sözleşmesi ile satılıyor.Yıllardır yazıyorum bu iş banker faciasını geçti devletin izin vermemesi lazım diye ama para yok inşaat yapacak şirketler alayı batık e inşaat da şart olay tüm hızıyla devam ediyor.Sonu elbet hüsran.Bu tarz ev alanlar varsa acilen dava açsınlar şirketin adına falan güvenmesinler,gecikme varsa teslimat yapılmadıysa veya teslimat yapıldı tapu verilmediyse bir gün bile beklemeden dava açsınlar haklarını arasınlar.Şirket batmadan bir şekilde bir şeyler alabilirler,şirketler batarsa bir kuruş tahsil edemezler,bizim memlekette ilk davr*****n ancak az bişi şansı olur.

Şimdi isim vermiyeyim ,hala şirket sağ))))))) adamlar evi vermişler beş yıldır tapu vermemişler,tapunun üzerinde bankanın ipoteği var,şirketin parası yok ipoteği çözemiyor,arkadaş evi almış kazığı yemiş şikayetvar sitesine yazmış sizin gibi bir şirketin kurumsallığına yakışıyor mu böyle yaparsanız sizi kimseye tavsiye etmem.A benim salak arkadaşım sen parayı kaptırmışsın ne kurumsallığı ne iyi niyeti açsana davanı.Yok yok aziz nesin kesin haklıydı.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Şimdi isim vermiyeyim ,hala şirket sağ))))))) adamlar evi vermişler beş yıldır tapu vermemişler,tapunun üzerinde bankanın ipoteği var,şirketin parası yok ipoteği çözemiyor,arkadaş evi almış kazığı yemiş şikayetvar sitesine yazmış sizin gibi bir şirketin kurumsallığına yakışıyor mu böyle yaparsanız sizi kimseye tavsiye etmem.A benim salak arkadaşım sen parayı kaptırmışsın ne kurumsallığı ne iyi niyeti açsana davanı.Yok yok aziz nesin kesin haklıydı.
    Sur Yapı İdilia Tapu Verilmiyor
    Hilmi 3 hafta önce

İstanbul Sultanbeyli 'de Sur Yapı firmasına ait bir adet evi inşaat öncesi aldık. Aldığımız gün ne kadar büyük bir hata yaptığımızın farkına varamamıştık. Daireyi teslim ettiler hiçbir borcum yok. Hiçbir borcu olmamasına rağmen 6 yıldır Sur Yapı İdilia daire tapularını teslim etmemektedir.

Bizim dairelerimiz ipotek olarak başka projelerinde göstermişler. Arıyoruz tamam diyorlar, bir dahaki ay diyorlar. Son dönemde artık ulaşmakta imkansız. Ben yoruldum. Tapusunu alanlar hukuk mücadelesi verip bu şekilde aldılar. Sur Yapı sana hakkımı helal etmiyorum.
    https://www.sikayetvar.com/sur-yapi/...apu-verilmiyor
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 72/1312 İlkİlk ... 22627071727374821221725721072 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •