malum sahıs neden mersedes hala kullanıyor. oto sanayinde araba yapılamıyor mu işe yarayacak..
"itibarda tasarruf olmaz" mı yoksa ??
Printable View
Dünya ülkeleri arasında adaletimizin kalitesinin gidişatı.
Geçen sene en fena %12 içine girebilmişiz.
Bu ayın sonunda 2017 de açıklanacak...
https://pbs.twimg.com/media/DSl8ngeX4AAHftl.jpg
tamam osmanlıda sömürdü
iyide iki yanlışl bir doğru yapmaz.
new york londra paris bunların böyle olmasının nedeni çok basit. afrikayı talan etmesi ortadoğuyu sömürmesidir. Yani medeni demokratik iyi kalpli olduklarından değil. Ben şunu diyorum bu ülkeyi anti demokratiklikle eleştirirken karşısına iyi örnek olarak avrupa amerikayı koymayın. Biz onlardan 10 kat iyiyiz. Demek istediğim bu...
Iphone'un hiçbirşey vermediğini nerden çıkarıyorsun?
vestel yeterince büyük değil mi? Yap bakalim denetlemeni Ne oluyor?
Raks'ın yönetim kurulu başkanı siz miydiniz nerden biliyorsunuz fabrika kuracaktı'yı...
Adam TR de aylık 350 dolar verdiği adama orda 35 dolar veriyor. Salak mı gelsin buraya?
Boş boş desteksiz sallıyorsunuz...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
onlardan daha iyi değilsin. ayrıca batının gelişmesinin nedeni sömürgecilik değildir, rasyonel akıldır. rasyonel akıl sayesinde ortaya çıkan üretim tekniklerini ve kapasitesini kullandılar adamlar. bunu için hammadde gerekti ve bunu aldılar.
ilk olarak gerçekleri görmek gerek.
sömürme konusunda osmanlı da aynısını yaptı. ben bu iyi yada kötüdür diyerek söylemiyorum. tarihsel bir gerçeklik olarka soyluyorum. ama sen taraflı olarak bakıyorsun olaya. geçmişte dünya düzeni buydu.
bu tür hikayelerle vaktini harcama.
osmanlı da "meleklerin bacaklarına bakıyorlar" diye rasathanenin topla yıkılmasına kafa yor. geride kalmanın nedenlerini orada görürsün.
http://www.hurriyet.com.tr/kizgin-to...kuttu-15869323
neye göre kime göre! Son 50-100 yıla bakarsan özellikle hiç de öyle değil...
Geçenlerde burda biri bi video atmıştı. Adamlar Londra da şeriat isteriz diye eylem yapıyor binlerce çarşaflı pardesülü vs... Ne polis ne vatandaş bişey demiyor...
Burda şuraya okul isteriz diye çıkan bile joptan gazdan nasibini alıyor...
evet....ne diyordun ??? aşağı resime bak lütfenn...iphonu görüyormusun ?? evet evet yarım elma orada işte..
https://galeri13.uludagsozluk.com/69...si_1193466.jpg
İşte bizim problemimiz bu avrupa hayranlığı ve aşağılık kompleksi. O yüzden ilerleyemiyoruz. Rasyonel akılmış. İnka mayaların zenginliklerini getirmeye başladıktan sonra o hale geldiler. Yoksa ronesans reform falan hikaye. Daha sonra hindistan afrika şimdi ortadoğu. Hep sömürü. Oluk oluk zenginlik geliyor oralardan. Cengiz han moğollar en barbar topluluklar enanti demokratik 3. dünya ülkeleri bunların yaında melek kalır.
Ya bu kafayı anlamıyorum ben!
Keşke kuşa binmeye devam edeydik diyene kadar keşke vw'yu audiyi biz üreteydik tofas üreteydi de tüm dünyaya sataydı niye diyemiyorsunuz!
Ve dış borçların arttığı bilgisi yanlış. O günden sonra birçok araba fabrikası tr ye kurulma kararı aldı.
Sen daha kendi zenginini bile tutamıyorsun?
Ülker neden londraya gitti?
Ferit şahenk neden garantiyi satıp londrada hüsnü özyeğin ile banka kurmaya çalışıyor?
Ingiltere'de bankacılık emin olun tr deki kadar karlı değil.
Ağaoğlu neden yurtdışından milyonlarca liralik gayrimenkul alıyor?
Matbaanın 400 yıl sonra geldiği, 17-18-19. Yuzyillarda nerdeyse tüm buluşların avrupalı bilimadamlarınca yapıldığı vs hikaye yani?🤣😂🤣😂🤣
ülkede malum zihniyet abdulhamitin hiç toprak kaybetmediğine inanıyor mesela. kafa bu adamlarda..
sayısız yer kaybetti aslında ama dizilerde tarih öğrenen bir cenah var sonuçta, aşağılık komplekslerini saklamanın yolunu alternatif bir gerçeklik inşa etmekte buluyorlar.
Ben osmalıdan bahsetmedim oraya getiren sizsiniz. Bu dünyada şu an yaşanan tüm acıların nedeni avrupa amerika. Ve onların hukuk kriterlerine göre biz antideomkratız öylemi??
O bahsettiğiniz new york londra bunlar libyaya ıraka afganistana demokrası götürdüler öylemi? Afganistanın bu hale gelmesinin nedeni taliban mı? Veya ne oldu hani kimyasal silah vardı ırakta aa yalanmı? new york çok medeni ama değilmi ama . John lennon maykıl ceksın martin luter king malcom vs bunları öldürürz kendi başkanımıa suikast ikiz kuleleri bizd bomlar afganizsana ırağa gireriz ama medeniniyz sentral parkımız var ohh miss bak ne güzel şehirleşiyoz kızl derileirde öldürüdk. Olsun filmi çektik gurtlarla dans ödeştik
İşte amerika böyledir. ingiltere medenimi kraliyetle yönetiyliypr güldürmeyin. Laydi diyi kim ödürdü? Kaza pardpn ama mednei işte . Paris bokuyla oynuyodu cezayir vs. ama işte onları görmezden gelelim.Sayelerinde mednei oldular.
Siz Osmanlının tırnağı olamazsınız. Cengiz han bunların yanında melek kalır.
Ha bu arada aya gittiler dimi bunada inanırsınız
Neyse kalın sağlıcakla :oleyo:
tarantula, en iyisi abdulhamit dizisi senaryo ekibine katıl :)
muhteşem bir fotograf.. 1927 yılı..Solvay konferansı. ünlü bilimadamları aynı karede..
bilimi sevenlerin ağlayası geliyor bu kareye baktıkça. modern çağın en güzel karelerinden birisi. batının gücü bu karede.. benzeri ondan önceki yuzyılda başka bilimadamlarıyla yine vardı.
hikayeleri bırakın. bu karenin benzeri sizde olmadığı sürece çaresizlikten alternatif tarih oluşturmaya ve ağlamaya devam edersiniz.
https://galeri14.uludagsozluk.com/87..._1371472_m.jpg
Zenginleşmenin de fakirleşmenin de üç günde olmayacağını, bunların uzun vadeli şeyler olduğunu aslında çok iyi biliyorsunuz.
Ama çocukça bir mantıkla "ee hani batıyorduk bakın batmamışız" demek işinize geliyor.
Emlakta sonsuza kadar yükseliş bekleniyordu, ne oldu?
Gördüğünüz gibi felaket senaryolarının ilk aşaması gerçekleşmeye başladı.
Görünen köy kılavuz istemez, gidişatımız beli, daha neyi anlatıyorsunuz siz?
Ait olduğunuz cenahı savunmak için son fırsatları değerlendiriyorsunuz, besbelli.
Zira bundan birkaç yıl sonra muhtemelen savunmak için ortaya koyabileceğiniz pek argüman kalmayacak.
Ben ; '' Doktorlar '' dizisini seyrederek doktor olmaya karar verdim .
Hukuku begenmiyorsaniz rahatsizlik varsa hakkinizi ust mercide arayin diyoruz, boyle mantik olur mu diyorlar. Ya ne diyelim?
Yonetimden memnun degilseniz, kurun parti, gecin siz yonetin, millet sizi secerse basimizin ustune diyoruz. Iktidar yanlisi, iahle aliyor, sorsan ihaleciler de boyle soyler diyorsunuz.
Ya siz kimsiniz kardesim?
Memnun degilsen seni tutan yok, buyur avrupa amerika orada duruyor. Kalitene, bilgine, yetenegine guveniyorsan git is bul calis, kazan, daha guzel yasa. Elini mi tutuyoruz. Seni illa burada memnun etmek zorunda miyiz?
Ben diyorum ki, senin memnun olacagin yok. Agziyla kus tutsa ama eliyle tutmadi diyeceksin.
Mesru yollardan yapilacagi soyluyoruz. Vergini vereceksin, hakkini arayacaksin, bulamadin mi? Ust merciye gideceksin. Ulkeyi kotu yonetiyorlar diyorsan secimde gidip oyunu vereceksin. Elestirin varsa yapacaksin ama seni elestirene de tahammul edeceksin, suncu buncu demeyeceksin.
Askerlik yaptiysaniz bilirsiniz, ayni ortamda surekli yakinanlar, halinden memnun olanlar, durumu idare edenler, sartlari kabul edip bitirmeye bakanlar vs vs vardir. Bunun dogrusu yanlisi iyisi kotusu olmaz. Turkiye'de hayat sartlari bunlar, eskiden de 3 asagi 5 yukari buydu, isteriz ki daha iyi olsun, herkes metroyla ise gitsin gelsin, enflasyon 0 olsun, dolar 1 TL olsun, egitim sahane olsun, Isvecliler gelsin burada okusun vs vs. Ama yemek bu, yersen.
Tekrar soyluyorum, kimse isler super demiyor ama hersey kotu diyene de itiraz ederim. Seninle ayni dusunmeyeni yaftalamana asagilamana kendini nimet baskasini cahil gormene izin vermem. Sizleri burada tutmak gibi bir gorevi yok kimsenin, gider hayran oldugun yerlerde yasarsin yasayabilirsen.
Işlerine gelmeyen herşey yalan yanlış onlara göre...
Vergimin nereye harcandığının hesabını soramıyorum .
Demokrasinin ana kuralı ...
Bkz. magna carta
Bkz Boston çay partisi
Daha dün maraşta çorumda sırf kendi mezhebinden değil diye onlarca insanı katleden sivasta yakan kim?
Bunu 80-100 yıl önce abd de zencilere yapıyorlardı... sen daha o noktadasın...
Ekonomik hayat şartları böyle idi diyelim.
Peki sosyal ve hukuki şartlar böyle miydi?
Kaç karikatüriste dava açıldı geçmişte başbakanı çizdi diye? Kaç gazeteci haber yaptı diye tutuklandı?
Kaç sivil ölümü örtbas edildi!!!
Kur partini, halk seni seçerse sor hesabını. Ama sağda solda elestirme...
🤣😂🤣😂🤣
Şu tarza bakın. "Sen kimsin, git beğendiğin ülkeye" falan.
Bir de beğenmiyorsak üst merciye şikayet edecekmişiz. :) Sanki ülkede tüm mercilerin "tek ses" olduğunu bilmeyen kalmış gibi hikaye yazıyor.
Neyse.. Anlaşılan rumeniggelerin ardı arkası kesilmeyecek bu forumda.
Kimse buna cevap vermediğine göre herkes bloklamış olmalı.
Bir sazan benmişim zaar. :)
Nasyonel sosyalist partisi almanyada seçimle mi başa gelmişti darbeyle mi anımsayamadım anımsayanınız var mı
Birgün bir Kadı, bir fırının önünden geçerken güzel bir koku almış. Vitrinde, toprak güveç içinde nar gibi kızarmış, sahibini bekleyen nefis bir ördek duruyormuş.
Kadı, fırıncıya ‘Bunu bana ver’ demiş. Kadı’ya itiraz edilir mi? Fırıncı hemen ördeği paketleyip Kadıya vermiş.
Az sonra ördeğin sahibi fırına gelmiş; ‘Hani bizim ördek?’ diye sormuş. Fırıncı boynunu büküp ‘Uçtu’ deyince iş kavgaya dönüşmüş.
Kavga sırasında fırıncı, araya giren bir gayrimüslim müşterinin gözünü çıkarmış; çok korkmuş; kaçmış.
Bir duvardan atlarken, öteki taraftaki hamile bir kadının üstüne düşmüş. Kadın o anda düşük yapmış. Kadının kocası da fırıncıyı kovalamaya başlamış.
Fırıncı yolda bir Yahudi vatandaşa çarpıp yere devirmiş. O da, peşlerine takılmış.
Sonunda duruma müdahale eden zaptiyeler hepsini yakalayarak Kadı’nın karşısına çıkarmışlar.
Bütün bu olayların başlangıç müsebbibi / sorumlusu olan Kadı sırayla sormuş…
Ördeğin sahibi, “Bu adam, ördeği hiç etti, ‘ördeğin uçtu’ dedi; bana iade etmedi” diye konuşmuş.
Kadı (işin kendisine dayanmaması için), kara kaplı defterini açmış: “Ördeğin karşısında tayyar yazılı. Tayyar ‘Uçar’ anlamına gelir. O halde ördeğin uçması suç değildir; fırıncının beraatine” demiş.
Gözü çıkan gayrimüslim vatandaşa sormuş. Onun şikayetine de kara kaplı defterden bir madde bulmuş: Her kim, gayrimüslimin iki gözünü çıkara, o müslimin tek gözü çıkarıla.
Davacı, Benim tek gözüm çıktı. Şimdi ne olacak? diye sorunca,
Kadı: Şimdi fırıncı senin öbür gözünü de çıkaracak, biz de onun tek gözünü çıkaracağız.
Tabii gayrimüslim şikayetinden hemen vazgeçmiş. Fırıncı bu davadan da beraat etmiş.
Çocuğunu düşüren kadının kocasına da Kadı: Tamam. Karını vereceksin, bu adam yerine yeni çocuk koyacak. Böyle olunca adam da şikayetini anında geri almış. Fırıncı bu davadan da kurtulmuş.
Kadı dönmüş Yahudi’ye: Senin şikayetin nedir bre? Yahudi bir süre düşündükten sonra ellerini açmış, Ne diyeyim Kadı efendi, “Adaletinle bin yaşa sen emi?”
Kıssadan hisse bu fıkrayı Süleyman Demirel anlattıktan sonra kendisini dinleyenlere dönerek: “***** öpen kadı ise, Kimi kime şikâyet edeceksin? Bugün ülkedeki durum bu” demiş.
Ülkede yüksek yargı üyelerinin fiili olarak çoğunu bir partinin genel başkanı atıyor ve bazı coook akıllılar da bu partiyi yargıya şikayet et diyor...
Sen kendini uyanık mi sanıyorsun?
Bak bu yazıya diyeceğim yok.Elin emperyalistine medeni demem ben.Medeni olsa kaç tane ülkeyi binbir hesapla darmadağın etmezlerdi buna diyeceğim yok.Benim iktidara eleştirim kendi ayaklarımızın üzerinde durabileceğimiz bir sistem kurmamaları.Gelişme ilerleme diye habire borçlanıp parayı altyapıya avm ye lüks sitelere gömmeleri.Şehir hastaneleri köprüler 3.havalimanıhep 25 yıl borcu ödenecek projeler.Hele kanal istanbul denince tüylerim diken diken oluyor.Arkadaşlar bu kadar zengin değiliz bu sistem yanlış.
Bizim adımıza bazı belgelere imza atmak için geçici bir süreliğine yetki verdiğimiz maaşını ödediğimiz kişiye bir de BORÇ çıkardılar !!
AK Partili Karacan: Türkiye'de herkesin Erdoğan'a borcu var
https://cdntr2.img.sputniknews.com/i...1031662301.jpg
https://cdntr2.img.sputniknews.com/i...1031662301.jpg
Amerika buyuk sehirlerin nufusunun daha da artmasini nasil en akilli sekilde halletmis.
Kesin okuyun
https://www.bogleheads.org/forum/vie...p?f=2&t=236469
tam tersi
ben TR ye her geldigimde daha cok dolar harciyorum bunu RXPU kardesim obur dosyada guzel aciklamisti
%80 dolarin butun dunyadaki deger kaybi %20 TR de yuksek faizin etkisi yuzunden dolar TR de bes para etmez konumda
otel fiyatlarindan tut berbere kadar 10 sene oncesine kiyasla 2-3 kat daha fazla dolar harciyorum ama yinede TR ye geliyorum tatil icin
hem aile orada hemde yemek insan tatil doga kalitesi fiyatina gore cok ustun konumda hala oyle ama hizla pahalaniyor
yani dolar istiflemiyoruz ve hatta ne zaman TR de bir lokantaya otele gitsek herseye "woow amma pahali" dedigim icin esimin akrabalari sormuslar senin kocan issizmi parasizmi neden herseye pahali diyor diye
Oysaki anlamiyorlar dolar cinsinden hersey cok pahalandi TR de. Ben onu kastediyorum yoksa kazancima gore evet ucuz ama gecmise gore cok cok pahalandi.
Tabi TL kazanip yasamaya calisanlara Allah sabir versin bir sey diyemiyorum o konuda. Ufacik oglumu berbere goturdum 5 dakkalik sac kesimi adam 25 TL istedi. neredeyse 6-7 dolar. ABD de yemin ediyorum daha ucuz. Izmir in ortadirek mahallesi bu. Ucretler artmadigina gore demekki dolar cok dusuk.
Kemeraltinda esnaf lokantasina girdim - gulmeyin ben oyle yerleri seviyorum- bir tabak kurufasulye ve pilav 10 TL. Neyse sinirlendim yine ya.....
yanlis degil dis borcta patlama var
https://www.ceicdata.com/en/indicato.../external-debt
uzucu olanda butun bu artisin %99 u israfa gitti. Saraylara mercedeslere. Bu parayla neler neler yapilirdi oysa
https://i.hizliresim.com/NOyalL.jpg
Turkiye nin tarihinde ve belki Osmanliyi da katmak lazim hicbir hukumet bu kadar aleni ve acik yolsuzluk ve rusvete karismadi
Internet sayesinde butun belgeler imzalar fotolar para transferleri hersey kanitlanmis apacik herkesin gorebilecegi sekilde sunulmus
Baska bir ulkede olsa coooooktan devrim olmustu. Resmen akil tutulmasi yasiyoruz
https://twitter.com/SureyyaOlcayto/s...76843250061312