Originally Posted by
alisutcu
Yazilarima tepkiler olmus. Topluca cevap vermeye calisacagim.
İdeolojik olarak iktidara karsi olanlar herseyi kotu gibi gostermeye calisiyor ama dunyanin ne durumda oldugunu ve nereye gittigini anladiklarini sanmiyorum.
Hersey kotuyse ve hatta daha kotuye gidiyorsa, sizin gibi parlak egitimli beyinlerden faydalanmamiz icin burada sohbet sitelerinde vakit kaybetmeniz yerine gidip teknoloji gelistirmenizi ya da hayvancilik yapmanizi ya da tarim yapmanizi ya da kansere care bulmanizi salik veririm. Yok eger, burada felaket tellalligi yapacaksaniz, buna itiraz ediyorum. Bence hersey kotu degil, umitvarim.
Turkiye'de az bucuk okumus kesimin genel begenmez tavri, ben bilirim, gerisi bilmez tavri, ust kesim/elitist bakis acisi giderek cok daha absurd bir hal aldi.
Enflasyon dusuk cikiyor, tv dekiler aman durgunluk olacak diyor, buyume yuksek cikiyor, ama bu rakamlar gercek degil. Secim oluyor, sonuclar saibeli, borsa cikiyor, ama dolar bazinda ucuz, dolar dusuyor, ama sonra kriz olacak, adamlar kopru yapiyor, bunun parasini kim verecek, havaalani yapiyorlar, agac kesildi. Israile tepki koyuyor, basimiza dert almayalim, amerikada dava aciliyor, iste kriz cikacak. Yahu bir kere de bilemedik, yeterince okumamisiz, algimiz yetmiyor deyin arkadasim.
Bunca insan salak da bir siz mi akillisiniz?
Emlak cokecek de cokecek, 10 yildir ayni mezvu, cokmuyor iste, ancak fiyatlari dolar bazinda dusuyor, heryerde olabilecegi gibi.
Hukuk guguk olmus diyor bir arkadas. Ben avukat savci hakim ya da hukuk profesoru degilim, olmus mu bilmiyorum, adliyede mahkemede isim yok. Karakola da gitmem. Guguktan kasit, hukuk yok ise, buyrun anayasa mahkemesi, AIHM vs gibi yollar mevcut. Oralarda hakkinizi arayin, burada moral bozmaya, algi yaratmaya calismanin kimseye faydasi yok.
Ama, biz pozisyon aldik, kriz cikartip ulkenin batmasi ve elimizdeki 3-30 kurus dovizin ucmasini umuyoruz, memleket batsin ki biz kisisel ikbal saglayalim diyorsaniz, en azindan bunu acik acik yazin ki, yanlis anlama olmasin.
Yer İmleri