Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 803/1014 İlkİlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,417 - 6,424 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Yazilarima tepkiler olmus. Topluca cevap vermeye calisacagim.
    İdeolojik olarak iktidara karsi olanlar herseyi kotu gibi gostermeye calisiyor ama dunyanin ne durumda oldugunu ve nereye gittigini anladiklarini sanmiyorum.
    Hersey kotuyse ve hatta daha kotuye gidiyorsa, sizin gibi parlak egitimli beyinlerden faydalanmamiz icin burada sohbet sitelerinde vakit kaybetmeniz yerine gidip teknoloji gelistirmenizi ya da hayvancilik yapmanizi ya da tarim yapmanizi ya da kansere care bulmanizi salik veririm. Yok eger, burada felaket tellalligi yapacaksaniz, buna itiraz ediyorum. Bence hersey kotu degil, umitvarim.
    Turkiye'de az bucuk okumus kesimin genel begenmez tavri, ben bilirim, gerisi bilmez tavri, ust kesim/elitist bakis acisi giderek cok daha absurd bir hal aldi.
    Enflasyon dusuk cikiyor, tv dekiler aman durgunluk olacak diyor, buyume yuksek cikiyor, ama bu rakamlar gercek degil. Secim oluyor, sonuclar saibeli, borsa cikiyor, ama dolar bazinda ucuz, dolar dusuyor, ama sonra kriz olacak, adamlar kopru yapiyor, bunun parasini kim verecek, havaalani yapiyorlar, agac kesildi. Israile tepki koyuyor, basimiza dert almayalim, amerikada dava aciliyor, iste kriz cikacak. Yahu bir kere de bilemedik, yeterince okumamisiz, algimiz yetmiyor deyin arkadasim.
    Bunca insan salak da bir siz mi akillisiniz?
    Emlak cokecek de cokecek, 10 yildir ayni mezvu, cokmuyor iste, ancak fiyatlari dolar bazinda dusuyor, heryerde olabilecegi gibi.
    Hukuk guguk olmus diyor bir arkadas. Ben avukat savci hakim ya da hukuk profesoru degilim, olmus mu bilmiyorum, adliyede mahkemede isim yok. Karakola da gitmem. Guguktan kasit, hukuk yok ise, buyrun anayasa mahkemesi, AIHM vs gibi yollar mevcut. Oralarda hakkinizi arayin, burada moral bozmaya, algi yaratmaya calismanin kimseye faydasi yok.

Ama, biz pozisyon aldik, kriz cikartip ulkenin batmasi ve elimizdeki 3-30 kurus dovizin ucmasini umuyoruz, memleket batsin ki biz kisisel ikbal saglayalim diyorsaniz, en azindan bunu acik acik yazin ki, yanlis anlama olmasin.
    Yani diyorsunuz ki kriz falan yok herkes işinde aşında okumuş kesim durduk yerde maraza çıkarıyor.Halk beğeniyor oy veriyor size ne.Eh kendi içinde tutarlı bir düşünce buraya yazanların çoğu kansere çare bulamasa da kendi ekonomik durumlarına çare bulmuş insanlar krizde herhalde kendilerini kurtaracak durumları vardır.Ekonomik gücü olmayan sabah akşam işe gidip gelip hayat gailesinden kafayı kaldıramayan ve AKP ye oy veren baya bir grup var onlar da hala hallerinden memnunlar mı 2019 seçimlerinde anlayacağız.Emlak çökmüyor dolar bazında düşüyor argumanınıza ise ne desem bilemedim ,gerçi bana verdiğiniz satış yöntemi tavsiyesi de kafamı karıştırmıştı ,siz de kabul edin yazılarınız da kafa karıştırıcı noktalar da oluyor.Emlak çökmüyor dolar bazında düşüyor ne demek açıklarmısınız acaba.Bir de ben emekli adamım vaktim çok sohbet sitelerine bolca girerim sizin işinizi merak ettim baya görüyorum sizi de bu sohbet sitelerinde.

2. Olay ; yatırımdan ; ''çakma milliyetçiliğe'' evrilmiş !

Size iyi günler .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Yazilarima tepkiler olmus. Topluca cevap vermeye calisacagim.
    İdeolojik olarak iktidara karsi olanlar herseyi kotu gibi gostermeye calisiyor ama dunyanin ne durumda oldugunu ve nereye gittigini anladiklarini sanmiyorum.
    Hersey kotuyse ve hatta daha kotuye gidiyorsa, sizin gibi parlak egitimli beyinlerden faydalanmamiz icin burada sohbet sitelerinde vakit kaybetmeniz yerine gidip teknoloji gelistirmenizi ya da hayvancilik yapmanizi ya da tarim yapmanizi ya da kansere care bulmanizi salik veririm. Yok eger, burada felaket tellalligi yapacaksaniz, buna itiraz ediyorum. Bence hersey kotu degil, umitvarim.
    Turkiye'de az bucuk okumus kesimin genel begenmez tavri, ben bilirim, gerisi bilmez tavri, ust kesim/elitist bakis acisi giderek cok daha absurd bir hal aldi.
    Enflasyon dusuk cikiyor, tv dekiler aman durgunluk olacak diyor, buyume yuksek cikiyor, ama bu rakamlar gercek degil. Secim oluyor, sonuclar saibeli, borsa cikiyor, ama dolar bazinda ucuz, dolar dusuyor, ama sonra kriz olacak, adamlar kopru yapiyor, bunun parasini kim verecek, havaalani yapiyorlar, agac kesildi. Israile tepki koyuyor, basimiza dert almayalim, amerikada dava aciliyor, iste kriz cikacak. Yahu bir kere de bilemedik, yeterince okumamisiz, algimiz yetmiyor deyin arkadasim.
    Bunca insan salak da bir siz mi akillisiniz?
    Emlak cokecek de cokecek, 10 yildir ayni mezvu, cokmuyor iste, ancak fiyatlari dolar bazinda dusuyor, heryerde olabilecegi gibi.
    Hukuk guguk olmus diyor bir arkadas. Ben avukat savci hakim ya da hukuk profesoru degilim, olmus mu bilmiyorum, adliyede mahkemede isim yok. Karakola da gitmem. Guguktan kasit, hukuk yok ise, buyrun anayasa mahkemesi, AIHM vs gibi yollar mevcut. Oralarda hakkinizi arayin, burada moral bozmaya, algi yaratmaya calismanin kimseye faydasi yok.

Ama, biz pozisyon aldik, kriz cikartip ulkenin batmasi ve elimizdeki 3-30 kurus dovizin ucmasini umuyoruz, memleket batsin ki biz kisisel ikbal saglayalim diyorsaniz, en azindan bunu acik acik yazin ki, yanlis anlama olmasin.
    Olaya bir de şu yönden bakmalısınız:
    Kimse kriz çıksın istemez. Bunu kendi omuzlarında yükleneceğini, daha fazla vergi vereceğini, insanların acı çekeceğini, sosyal felaketlerin olacağını bilir.

Çalıştığımız şirket dünya ile eşzamanlı olarak 5G GSM teknolojisi üretip yurtdışındaki AT&T, Telefonica gibi firmalara teknoloji üretiyor, milli savunma sanayine milli yazılımlar üretiyor. Bu insanlar sokakta yürürken alınlarında ben mühendisim, ülkem için çalışıyorum yazmaz. Son 2 yılda 100 e yakın mühendisimiz yurt dışına göç etti ve dünyada söz sahibi teknoloji firmalarına geçtiler. Beyin göçü çığ gibi.

İnsanlar borsanın çıkmasını, doların düşmesini, köprülerin yapılmasını eleştiriyorlar. Ama argümanlarını ele almanız gerekiyor. Borsanın %60 dan fazlası sıcak para ve yabancı yatırım. Yani bu para senin değil, adam parasını buraya kâr etmek için koymuş, yine senin paranı senin döviz rezervinden çevirip çıkıp gidecek. Para senin değil yani. Yükselmesi değer artışından dolayı değil, küresel risk iştahından dolayı.

Köprülerin, tünellerin milli kaynaklarla değil, birilerine peşkeş çekilerek büyük yolsuzlukla yapıldığı, arkada çok kirli ikili anlaşmaların döndüğünü, bunların ödemelerini milletin vergileri ile birilerinin cebine garanti olarak girdiğini bilen birisi huzursuz olur kaygıdan, üzüntüden uyuyamaz. Yabancıların 1/10 gibi oranında bir para ile yaptığı köprüleri sen 10 katına yakın bir para ile yapmışsın. Bu insanların gece gündüz çalışarak, yaşlanarak kazanıp devlete ödediği vergiler ile yapılıyor. O emek veren insanların çalınan parası bunlar..

Enflasyon ve büyüme rakamları manüpülatif gerçeği yansıtmıyor. Gerçekten enflasyonun %13 olduğuna inanıyor musunuz? Bunda bile kirli oyunlar dönüyor. %35 enflasyon var dese tüm memur ve işçilere bu enflasyon farkını işveren ve devlet ödemek durumunda. Manüpülatif rakamlarla işçilere verilen ücret zamlarını bile düşük göstererek işçilerin emeklerini çalıyorlar..
    Adamların kirli para ağını afişe eden ABD suçlu oldu öylemi ? bunları kimse bilmiyordu da onlar mı afişe etti? Reza Zerrab gerçekten hayırsever bir iş adamı öylemi? O yüzden bakanların elinden plaket aldı öylemi?

İnşaat kentsel dönüşüm sonrası yandaşların rant projesine dönüşmüş. Bugün küçük kahve dükkanları bir kahveyi 7-8 liradan satabiliyorsa bu Starbucks gibi firmaların beyaz yakalılara bu fiyattan kahve satış fiyatını normalleştirmesinden dolayıdır. Yoksa o dükkanlar o kahveyi 7-8 liradan insanlara satamazlardı. Emlak tarafından ise, faizleri bu kadar düşük tutup normal bir insanın kazandığı ücretle 35-40 yılda ödeyebileceği fiyatlara ev satışını normalleştirmelerinden dolayıdır. Peşin parası, idealleri olan insan 4 duvar betona, kazandı nispeten düşük ücretli maaşıyla bütün hayatını adar mı sence? Beton dökerek katma değer yaratan ve dünya ekonomisini yöneten bir ülke gördün mü sen dünya tarihinde?

Katma değer üretmeden enflasyonla büyüyen bir ülke gördünüz mü siz dünyada? Gün gelir 800bin TL ye aldığın evi 150bin TL den bile satamazsın, öyle değersizleşir ki para etmez.

Buyrun, Nazi almanyasında enflasyondan dolayı para o kadar değerini kaybetmiş ki, insanlar ısınmak için parayı sobada yakıyorlarmış:

Tarih kendini hep tekrarlar...
    Akıllı olalım.
    Ama maalesef savunduğum düşünce :"Türkiyede zeki, vicdanlı, farkında olan bir insan acı çeker. Yaşamakta zorlanır."

4. Benim gözümü açtığım (olayların farkına varmaya başladığım) 1975'lerden beri gördüğüm tüm krizlerin sebebi Ankara'daki politikacılardır.

Bana kimse milliyetçilik taslamasın !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Gerçi ben sayın alisütçüyü takdir ediyorum piyasanın bu halinde hala ekonomi çok iyi kriz yok emlak yatırımı rasyoneldir falan demek en yandaş AKP liyi bile kızdırabilir.Sonuçta AKP liler de bu ekonomik koşulları gidişatı görüyor hele durum daha da kötüleşirse bakanların saatleri çukulata kutuları para sayma makineleri falan da akıllarına gelebilir.Halk aptal değil herşeyi görüyor.Ben size bir fıkra anlatayım.Adamın birinin tek gözü körmüş.Her akşam eli kolu evin tedarik malzemeleri ile eve gelirmiş Karısı elinden malzemeleri alır adamı eve alırmış.Adamın işleri bir gün bozulmuş iflas etmiş eve eli kolu boş gelmiş.Karısı kapıyı açmış bakmış adamın eli kolu boş kafasını kaldırmış adamın yüzüne bakmış.A bey demiş senin bir gözün kör demiş.Şimdi nereden aklıma geldiyse bu fıkra)))))))

Alıntı Originally Posted by kimi raikkonen Yazıyı Oku

...

Köprülerin, tünellerin milli kaynaklarla değil, birilerine peşkeş çekilerek büyük yolsuzlukla yapıldığı, arkada çok kirli ikili anlaşmaların döndüğünü, bunların ödemelerini milletin vergileri ile birilerinin cebine garanti olarak girdiğini bilen birisi huzursuz olur kaygıdan, üzüntüden uyuyamaz. Yabancıların 1/10 gibi oranında bir para ile yaptığı köprüleri sen 10 katına yakın bir para ile yapmışsın. Bu insanların gece gündüz çalışarak, yaşlanarak kazanıp devlete ödediği vergiler ile yapılıyor. O emek veren insanların çalınan parası bunlar..

....
    ülkedeki durumu güzel özetlemissiniz. her biri ayrı bir skandal olan sayısız yanlışlığa ve kötülüğe imza attı mevcut zihniyet. bunları destekleyenler için bunların önemi yok, "okumuş adama gününü gösteriyor mu" , onlar için bu önemlidir. bu cenah ile 5 dakika konuştuğunuzda rasyonel aklın nasıl devre dışı kaldığını anlıyoruz.

ülkenin geldği durum budur. istediğiniz kadar bu ülkenin iyiliği için olması gerekenleri yazın. rüşvetin kötülüğünden bahsedin. yolsuzluğun sakıncalarından bahsedin. yeşil alanları katlediyorlar deyin, ya da deprem toplanma alanlarını beton/avm yapmışlar bu çok kötü bir şey deyin, tüm bunlar bu adamlar için önemsizdir. sıkıştıklarında "çalıyorlar ama çalışıyorlar" derler. "almanya bizi kıskanıyor", "itibarda tasarruf olmaz" gibi yedekte bekleyen cümlelerde var..örgütlü cehaletin şovunu izliyoruz ülkede.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    ....hele durum daha da kötüleşirse bakanların saatleri çukulata kutuları para sayma makineleri falan da akıllarına gelebilir.Halk aptal değil herşeyi görüyor...
    ben bundan emin olamıyorum. her şeyi gördükleri doğru ama ...

olayı bir ahlak meselesi olarak görmüyorlar.

yaptığım gözlemler ve okumalar bu cenahta yolsuzluk rüşvet gibi şeylerin oldukça olağan karşılandığını gösteriyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben bundan emin olamıyorum. her şeyi gördükleri doğru ama ...

olayı bir ahlak meselesi olarak görmüyorlar.

yaptığım gözlemler ve okumalar bu cenahta yolsuzluk rüşvet gibi şeylerin oldukça olağan karşılandığını gösteriyor.
    Yok bence öyle değil sayın discretus hala sistemden nemalanan çok büyük bir kesim var.Misal ben emlakçı olsam, emlak sektöründen ekmek yiyen bir adam olsam AKP sittin sene gitsin politikaları değişsin istemezdim.Daha düne kadar taşeronlar vardı 25 000 kişi bu aracı sisteminden ekmek yiyordu.O insanlar dün AKP ye ne gözle bakıyordu bugün ne gözle bakıyor.Ekmek azaldıkça işsiz aşsız insan sayısı artacak.Eh bu da her iktidarı olduğu gibi AKP yi de sarsacak.

Sayfa 803/1014 İlkİlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •