Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 268,73 Mn 184,00 / 188,10
726,50 9.99% 199,31 Mn 726,50 / 726,50
95,20 9.99% 437,56 Mn 92,00 / 95,20
13,43 9.99% 334,27 Mn 12,00 / 13,43
9,25 9.99% 205,90 Mn 8,27 / 9,25
20,16 -10% 106,70 Mn 20,16 / 21,72
149,00 -9.97% 1,42 Mr 149,00 / 157,50
128,20 -9.85% 373,87 Mn 128,00 / 135,50
538,50 -9.72% 2,78 Mr 537,50 / 566,00
40,16 -8.93% 488,53 Mn 40,16 / 46,00
3,56 0.56% 9,77 Mr 3,52 / 3,64
335,75 -1.1% 7,16 Mr 322,00 / 340,00
40,88 0.05% 5,32 Mr 40,46 / 41,40
74,75 -1.45% 4,49 Mr 74,60 / 76,20
45,26 2.49% 4,20 Mr 43,12 / 47,00
20,96 -1.13% 585,67 Mn 20,68 / 21,38
424,75 -1.62% 2,94 Mr 424,00 / 433,25
335,75 -1.1% 7,16 Mr 322,00 / 340,00
795,50 2.71% 3,34 Mr 794,00 / 811,50
102,40 1.49% 377,28 Mn 101,30 / 104,80
117,10 0.6% 313,66 Mn 115,90 / 117,70
424,75 -1.62% 2,94 Mr 424,00 / 433,25
36,28 0.78% 76,98 Mn 35,46 / 36,40
11,31 1.16% 259,08 Mn 11,10 / 11,44
84,50 -4.2% 454,76 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 803/1014 ÝlkÝlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,417 - 6,424 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Alýntý Originally Posted by alisutcu Yazýyý Oku
    Yazilarima tepkiler olmus. Topluca cevap vermeye calisacagim.
    Ýdeolojik olarak iktidara karsi olanlar herseyi kotu gibi gostermeye calisiyor ama dunyanin ne durumda oldugunu ve nereye gittigini anladiklarini sanmiyorum.
    Hersey kotuyse ve hatta daha kotuye gidiyorsa, sizin gibi parlak egitimli beyinlerden faydalanmamiz icin burada sohbet sitelerinde vakit kaybetmeniz yerine gidip teknoloji gelistirmenizi ya da hayvancilik yapmanizi ya da tarim yapmanizi ya da kansere care bulmanizi salik veririm. Yok eger, burada felaket tellalligi yapacaksaniz, buna itiraz ediyorum. Bence hersey kotu degil, umitvarim.
    Turkiye'de az bucuk okumus kesimin genel begenmez tavri, ben bilirim, gerisi bilmez tavri, ust kesim/elitist bakis acisi giderek cok daha absurd bir hal aldi.
    Enflasyon dusuk cikiyor, tv dekiler aman durgunluk olacak diyor, buyume yuksek cikiyor, ama bu rakamlar gercek degil. Secim oluyor, sonuclar saibeli, borsa cikiyor, ama dolar bazinda ucuz, dolar dusuyor, ama sonra kriz olacak, adamlar kopru yapiyor, bunun parasini kim verecek, havaalani yapiyorlar, agac kesildi. Israile tepki koyuyor, basimiza dert almayalim, amerikada dava aciliyor, iste kriz cikacak. Yahu bir kere de bilemedik, yeterince okumamisiz, algimiz yetmiyor deyin arkadasim.
    Bunca insan salak da bir siz mi akillisiniz?
    Emlak cokecek de cokecek, 10 yildir ayni mezvu, cokmuyor iste, ancak fiyatlari dolar bazinda dusuyor, heryerde olabilecegi gibi.
    Hukuk guguk olmus diyor bir arkadas. Ben avukat savci hakim ya da hukuk profesoru degilim, olmus mu bilmiyorum, adliyede mahkemede isim yok. Karakola da gitmem. Guguktan kasit, hukuk yok ise, buyrun anayasa mahkemesi, AIHM vs gibi yollar mevcut. Oralarda hakkinizi arayin, burada moral bozmaya, algi yaratmaya calismanin kimseye faydasi yok.

Ama, biz pozisyon aldik, kriz cikartip ulkenin batmasi ve elimizdeki 3-30 kurus dovizin ucmasini umuyoruz, memleket batsin ki biz kisisel ikbal saglayalim diyorsaniz, en azindan bunu acik acik yazin ki, yanlis anlama olmasin.
    Yani diyorsunuz ki kriz falan yok herkes iþinde aþýnda okumuþ kesim durduk yerde maraza çýkarýyor.Halk beðeniyor oy veriyor size ne.Eh kendi içinde tutarlý bir düþünce buraya yazanlarýn çoðu kansere çare bulamasa da kendi ekonomik durumlarýna çare bulmuþ insanlar krizde herhalde kendilerini kurtaracak durumlarý vardýr.Ekonomik gücü olmayan sabah akþam iþe gidip gelip hayat gailesinden kafayý kaldýramayan ve AKP ye oy veren baya bir grup var onlar da hala hallerinden memnunlar mý 2019 seçimlerinde anlayacaðýz.Emlak çökmüyor dolar bazýnda düþüyor argumanýnýza ise ne desem bilemedim ,gerçi bana verdiðiniz satýþ yöntemi tavsiyesi de kafamý karýþtýrmýþtý ,siz de kabul edin yazýlarýnýz da kafa karýþtýrýcý noktalar da oluyor.Emlak çökmüyor dolar bazýnda düþüyor ne demek açýklarmýsýnýz acaba.Bir de ben emekli adamým vaktim çok sohbet sitelerine bolca girerim sizin iþinizi merak ettim baya görüyorum sizi de bu sohbet sitelerinde.

2. Olay ; yatýrýmdan ; ''çakma milliyetçiliðe'' evrilmiþ !

Size iyi günler .
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

3.  Alýntý Originally Posted by alisutcu Yazýyý Oku
    Yazilarima tepkiler olmus. Topluca cevap vermeye calisacagim.
    Ýdeolojik olarak iktidara karsi olanlar herseyi kotu gibi gostermeye calisiyor ama dunyanin ne durumda oldugunu ve nereye gittigini anladiklarini sanmiyorum.
    Hersey kotuyse ve hatta daha kotuye gidiyorsa, sizin gibi parlak egitimli beyinlerden faydalanmamiz icin burada sohbet sitelerinde vakit kaybetmeniz yerine gidip teknoloji gelistirmenizi ya da hayvancilik yapmanizi ya da tarim yapmanizi ya da kansere care bulmanizi salik veririm. Yok eger, burada felaket tellalligi yapacaksaniz, buna itiraz ediyorum. Bence hersey kotu degil, umitvarim.
    Turkiye'de az bucuk okumus kesimin genel begenmez tavri, ben bilirim, gerisi bilmez tavri, ust kesim/elitist bakis acisi giderek cok daha absurd bir hal aldi.
    Enflasyon dusuk cikiyor, tv dekiler aman durgunluk olacak diyor, buyume yuksek cikiyor, ama bu rakamlar gercek degil. Secim oluyor, sonuclar saibeli, borsa cikiyor, ama dolar bazinda ucuz, dolar dusuyor, ama sonra kriz olacak, adamlar kopru yapiyor, bunun parasini kim verecek, havaalani yapiyorlar, agac kesildi. Israile tepki koyuyor, basimiza dert almayalim, amerikada dava aciliyor, iste kriz cikacak. Yahu bir kere de bilemedik, yeterince okumamisiz, algimiz yetmiyor deyin arkadasim.
    Bunca insan salak da bir siz mi akillisiniz?
    Emlak cokecek de cokecek, 10 yildir ayni mezvu, cokmuyor iste, ancak fiyatlari dolar bazinda dusuyor, heryerde olabilecegi gibi.
    Hukuk guguk olmus diyor bir arkadas. Ben avukat savci hakim ya da hukuk profesoru degilim, olmus mu bilmiyorum, adliyede mahkemede isim yok. Karakola da gitmem. Guguktan kasit, hukuk yok ise, buyrun anayasa mahkemesi, AIHM vs gibi yollar mevcut. Oralarda hakkinizi arayin, burada moral bozmaya, algi yaratmaya calismanin kimseye faydasi yok.

Ama, biz pozisyon aldik, kriz cikartip ulkenin batmasi ve elimizdeki 3-30 kurus dovizin ucmasini umuyoruz, memleket batsin ki biz kisisel ikbal saglayalim diyorsaniz, en azindan bunu acik acik yazin ki, yanlis anlama olmasin.
    Olaya bir de þu yönden bakmalýsýnýz:
    Kimse kriz çýksýn istemez. Bunu kendi omuzlarýnda yükleneceðini, daha fazla vergi vereceðini, insanlarýn acý çekeceðini, sosyal felaketlerin olacaðýný bilir.

Çalýþtýðýmýz þirket dünya ile eþzamanlý olarak 5G GSM teknolojisi üretip yurtdýþýndaki AT&T, Telefonica gibi firmalara teknoloji üretiyor, milli savunma sanayine milli yazýlýmlar üretiyor. Bu insanlar sokakta yürürken alýnlarýnda ben mühendisim, ülkem için çalýþýyorum yazmaz. Son 2 yýlda 100 e yakýn mühendisimiz yurt dýþýna göç etti ve dünyada söz sahibi teknoloji firmalarýna geçtiler. Beyin göçü çýð gibi.

Ýnsanlar borsanýn çýkmasýný, dolarýn düþmesini, köprülerin yapýlmasýný eleþtiriyorlar. Ama argümanlarýný ele almanýz gerekiyor. Borsanýn %60 dan fazlasý sýcak para ve yabancý yatýrým. Yani bu para senin deðil, adam parasýný buraya kâr etmek için koymuþ, yine senin paraný senin döviz rezervinden çevirip çýkýp gidecek. Para senin deðil yani. Yükselmesi deðer artýþýndan dolayý deðil, küresel risk iþtahýndan dolayý.

Köprülerin, tünellerin milli kaynaklarla deðil, birilerine peþkeþ çekilerek büyük yolsuzlukla yapýldýðý, arkada çok kirli ikili anlaþmalarýn döndüðünü, bunlarýn ödemelerini milletin vergileri ile birilerinin cebine garanti olarak girdiðini bilen birisi huzursuz olur kaygýdan, üzüntüden uyuyamaz. Yabancýlarýn 1/10 gibi oranýnda bir para ile yaptýðý köprüleri sen 10 katýna yakýn bir para ile yapmýþsýn. Bu insanlarýn gece gündüz çalýþarak, yaþlanarak kazanýp devlete ödediði vergiler ile yapýlýyor. O emek veren insanlarýn çalýnan parasý bunlar..

Enflasyon ve büyüme rakamlarý manüpülatif gerçeði yansýtmýyor. Gerçekten enflasyonun %13 olduðuna inanýyor musunuz? Bunda bile kirli oyunlar dönüyor. %35 enflasyon var dese tüm memur ve iþçilere bu enflasyon farkýný iþveren ve devlet ödemek durumunda. Manüpülatif rakamlarla iþçilere verilen ücret zamlarýný bile düþük göstererek iþçilerin emeklerini çalýyorlar..
    Adamlarýn kirli para aðýný afiþe eden ABD suçlu oldu öylemi ? bunlarý kimse bilmiyordu da onlar mý afiþe etti? Reza Zerrab gerçekten hayýrsever bir iþ adamý öylemi? O yüzden bakanlarýn elinden plaket aldý öylemi?

Ýnþaat kentsel dönüþüm sonrasý yandaþlarýn rant projesine dönüþmüþ. Bugün küçük kahve dükkanlarý bir kahveyi 7-8 liradan satabiliyorsa bu Starbucks gibi firmalarýn beyaz yakalýlara bu fiyattan kahve satýþ fiyatýný normalleþtirmesinden dolayýdýr. Yoksa o dükkanlar o kahveyi 7-8 liradan insanlara satamazlardý. Emlak tarafýndan ise, faizleri bu kadar düþük tutup normal bir insanýn kazandýðý ücretle 35-40 yýlda ödeyebileceði fiyatlara ev satýþýný normalleþtirmelerinden dolayýdýr. Peþin parasý, idealleri olan insan 4 duvar betona, kazandý nispeten düþük ücretli maaþýyla bütün hayatýný adar mý sence? Beton dökerek katma deðer yaratan ve dünya ekonomisini yöneten bir ülke gördün mü sen dünya tarihinde?

Katma deðer üretmeden enflasyonla büyüyen bir ülke gördünüz mü siz dünyada? Gün gelir 800bin TL ye aldýðýn evi 150bin TL den bile satamazsýn, öyle deðersizleþir ki para etmez.

Buyrun, Nazi almanyasýnda enflasyondan dolayý para o kadar deðerini kaybetmiþ ki, insanlar ýsýnmak için parayý sobada yakýyorlarmýþ:

Tarih kendini hep tekrarlar...
    Akýllý olalým.
    Ama maalesef savunduðum düþünce :"Türkiyede zeki, vicdanlý, farkýnda olan bir insan acý çeker. Yaþamakta zorlanýr."

4. Benim gözümü açtýðým (olaylarýn farkýna varmaya baþladýðým) 1975'lerden beri gördüðüm tüm krizlerin sebebi Ankara'daki politikacýlardýr.

Bana kimse milliyetçilik taslamasýn !
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

Gerçi ben sayýn alisütçüyü takdir ediyorum piyasanýn bu halinde hala ekonomi çok iyi kriz yok emlak yatýrýmý rasyoneldir falan demek en yandaþ AKP liyi bile kýzdýrabilir.Sonuçta AKP liler de bu ekonomik koþullarý gidiþatý görüyor hele durum daha da kötüleþirse bakanlarýn saatleri çukulata kutularý para sayma makineleri falan da akýllarýna gelebilir.Halk aptal deðil herþeyi görüyor.Ben size bir fýkra anlatayým.Adamýn birinin tek gözü körmüþ.Her akþam eli kolu evin tedarik malzemeleri ile eve gelirmiþ Karýsý elinden malzemeleri alýr adamý eve alýrmýþ.Adamýn iþleri bir gün bozulmuþ iflas etmiþ eve eli kolu boþ gelmiþ.Karýsý kapýyý açmýþ bakmýþ adamýn eli kolu boþ kafasýný kaldýrmýþ adamýn yüzüne bakmýþ.A bey demiþ senin bir gözün kör demiþ.Þimdi nereden aklýma geldiyse bu fýkra)))))))

Alýntý Originally Posted by kimi raikkonen Yazýyý Oku

...

Köprülerin, tünellerin milli kaynaklarla deðil, birilerine peþkeþ çekilerek büyük yolsuzlukla yapýldýðý, arkada çok kirli ikili anlaþmalarýn döndüðünü, bunlarýn ödemelerini milletin vergileri ile birilerinin cebine garanti olarak girdiðini bilen birisi huzursuz olur kaygýdan, üzüntüden uyuyamaz. Yabancýlarýn 1/10 gibi oranýnda bir para ile yaptýðý köprüleri sen 10 katýna yakýn bir para ile yapmýþsýn. Bu insanlarýn gece gündüz çalýþarak, yaþlanarak kazanýp devlete ödediði vergiler ile yapýlýyor. O emek veren insanlarýn çalýnan parasý bunlar..

....
    ülkedeki durumu güzel özetlemissiniz. her biri ayrý bir skandal olan sayýsýz yanlýþlýða ve kötülüðe imza attý mevcut zihniyet. bunlarý destekleyenler için bunlarýn önemi yok, "okumuþ adama gününü gösteriyor mu" , onlar için bu önemlidir. bu cenah ile 5 dakika konuþtuðunuzda rasyonel aklýn nasýl devre dýþý kaldýðýný anlýyoruz.

ülkenin geldði durum budur. istediðiniz kadar bu ülkenin iyiliði için olmasý gerekenleri yazýn. rüþvetin kötülüðünden bahsedin. yolsuzluðun sakýncalarýndan bahsedin. yeþil alanlarý katlediyorlar deyin, ya da deprem toplanma alanlarýný beton/avm yapmýþlar bu çok kötü bir þey deyin, tüm bunlar bu adamlar için önemsizdir. sýkýþtýklarýnda "çalýyorlar ama çalýþýyorlar" derler. "almanya bizi kýskanýyor", "itibarda tasarruf olmaz" gibi yedekte bekleyen cümlelerde var..örgütlü cehaletin þovunu izliyoruz ülkede.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    ....hele durum daha da kötüleþirse bakanlarýn saatleri çukulata kutularý para sayma makineleri falan da akýllarýna gelebilir.Halk aptal deðil herþeyi görüyor...
    ben bundan emin olamýyorum. her þeyi gördükleri doðru ama ...

olayý bir ahlak meselesi olarak görmüyorlar.

yaptýðým gözlemler ve okumalar bu cenahta yolsuzluk rüþvet gibi þeylerin oldukça olaðan karþýlandýðýný gösteriyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    ben bundan emin olamýyorum. her þeyi gördükleri doðru ama ...

olayý bir ahlak meselesi olarak görmüyorlar.

yaptýðým gözlemler ve okumalar bu cenahta yolsuzluk rüþvet gibi þeylerin oldukça olaðan karþýlandýðýný gösteriyor.
    Yok bence öyle deðil sayýn discretus hala sistemden nemalanan çok büyük bir kesim var.Misal ben emlakçý olsam, emlak sektöründen ekmek yiyen bir adam olsam AKP sittin sene gitsin politikalarý deðiþsin istemezdim.Daha düne kadar taþeronlar vardý 25 000 kiþi bu aracý sisteminden ekmek yiyordu.O insanlar dün AKP ye ne gözle bakýyordu bugün ne gözle bakýyor.Ekmek azaldýkça iþsiz aþsýz insan sayýsý artacak.Eh bu da her iktidarý olduðu gibi AKP yi de sarsacak.

Sayfa 803/1014 ÝlkÝlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •