bankadan elden almak degilde daha çok anlık alım satımlar yani trade tarzında yapmak istiyorum hisse senedi alır satar gibi. böyle birşey mümkün müdür bankalardan? gedik te mesela hisse senedi alım kısmında usdtr diye birşey var.
Printable View
şu başlık daha doğru olur sn dotrak..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...4914&page=1009
orası da oldukça aktiftir.
Ekmeğe zam yani fiyat ayarlaması kapıda.Süt üreticileri tekrar zam diyorlarmış.Artık 6-7 ay önce 30 liraya aldığımız ,şu an 50-55 lira olan tereyağları artık 70-80 olur...%50-60 zam alan kaşarlar da zam %100'ü bulur...Merkez 24 temmuzda min 200. puan artıracak.....
Zam yağmuru başladı...
http://www.bloomberght.com/haberler/...155-otv-artisi
Enflasyon 20,faiz de 30 olur,yakında...
Hahaaaa [emoji23]
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aga bence 24 ünde bi hareket gelmez merkezden.. Dolarda da görüldüğü gibi bir hareket yok.. Piyasa zaten önceden fiyatlanmıştı.. Merkezin dolar öngörülebilirliği tutarlı olmasa da devletin diğer kurumu TUİK le ayrı kurumlar değiller sonuçta.. Malum faize olan yaklaşımla bi artış filan olmaz bence..
Kesinlikle katılıyorum.. Ne zaman başlar bu işsizlik artışı?...... Bence bu kış başlar maalesef..
uğur gürses (@ugurses) Tweetledi: "Dünyanın en yüksek reel faizi Türkiye'de" saçmalığı da son bulsun;
bir yıl önce alınan hangi vergi sonrası faiz yüzde 15.4'lük enflasyonu karşıladı? https://twitter.com/ugurses/status/1...688477184?s=17
Sn. dotrak, o bulduğunuz şeyi kullanabilirsiniz anlık dolar alım satımı için :)
ABD hazine bonosuna dayalıdır, borsa saatlerinde hisse senedi gibi işlem görür, hisse senedi gibi önceden alım satım emri girebilir ve hisse senedindeki gibi az komisyonla işlem yaparsınız. Dolar kuruyla korelasyonu hemen hemen birdir, yani neredeyse dolarla tamamen aynı hareket eder. Dezavantajı elde tuttuğunuz sürede mevduattaki gibi faiz alamazsınız. Ben dolar yerine bir süre bununla alsat yapmıştım, kısa vade için kullanışlı, uzun vade dolar tutacaksanız normal dolar alıp mevduata yatırmak daha iyi.
bu bildgimiz döviz bürosundan dolar almak gibi birşey degil mi hocam ? sadece bankadan aldıgımız için anlık yapabiliyoruz dogru mu ? gidip mesela aldıgımız o doları çekmek istesek bize verebilirler degil mi ? eger durum buysa bunun için döviz hesabı açmak gerekmiyor mu ?
İnternet bankacılığından hesabınızdaki tl ile döviz alımı
Aldığınız doları tutacak bir de dolar hesabınız oluyor tabi
İşlem anlık
Daha sonra hesabınızdaki dolarları bankadan çekebilirsiniz
Eğer meblağ yüksekse bir gün önceden bankaya parayı çekeceğinizi söylemeyi unutmayın
Geçen sene 1 yillik vade ile bağlanmışsa tabi karşılamaz..Ama 32 günlük mevduatla minimize etmiş olursun ...ugur gürses bunu tahvil almış yatırımcı için mi söylemiş acaba..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. rxpu;
Borç alanın belirlediği oranlar demişsiniz...
Bu oranlar (enflasyon oranı) ülke sınırlarının dahilindeki tüm borçlanma araçlarını etkiler diye düşünüyorum.
Mevduat faizi, kredi faizi, dt-hb faizi, reel piyasa faizi gibi .
Tüm enstümanların baktığı birinci veri enflasyon.
Art niyetli açıklanan bu veriden etkilenmeyen bir enstrüman var mı ?
Tespite gel. Ben aralık ayında 15.75 'le mevduat bağladım..enflasyon 11 idi..düş stopajı 13 olsa net 2.5 reel faiz vardı.bunu soyledigimizde de argüman,Şu;ee 11 enflasyon gerçeği yansıtmıyor gerçek yüzde 25 yine zarardasiniz ..
1 Temmuz 2017 - 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında aldığım bileşik faiz %12.62 (stopaj düşülerek hesaplandı). Bugün enflasyon açıklanıyor %15.39.
Dolar 30 Haziran 2017 Cuma akşamı 3.52'den kapanmış, bugün 4.67 oldu. Yani %32.67 değişmiş.
Dolar indeksi 30 Haziran 2017'de 95.42 imiş. Bugün 94.35. Yani dolar son bir senede gelişmiş 6 ülkenin para birimine göre değer bile kaybetmiş.
Parayı 1 temmuz 2017'de dolara yatırsaydık üstüne de vadeli döviz hesabının da faizini ekleseydik sanırım daha akıllıca olurmuş.
32 günlükte de kurtarmıyor 11.4 kere 32 günlüğü döndürdüğünde yıl içinde ortalama 13.5 - 14.5 bandında gezindiysen yine vergiler düşüldükten sonra net bileşik %12.5 13 te kalmıştır. Son aylardaki yükseliş ancak senelik oranı nette %14-14.5 bandına atar. Son 1 yılda eksi reel faiz verildiği bence kesin.
Ekonomi bunun bedelini misliyle ödedi ve ödemeye de devam edecek.
Paramanya hesap bilmez 1 sene evvel 100 liraya kuzu kemiksiz alıyordu. :))) daha o fiyatlara gelmedi
Doğru ancak TÜFE gibi enflasyon endeksine bağlı tahvil türlerinde risk priminin olması gerektiğinden daha az hesaplandığını düşünüyorum. Enflasyon tek başına borç veren için en etkili unsur değil. Enflasyon bazlı tahvilller bu risk primini maskeliyor ve o nedenle kamu tarafından tercih ediliyor olabilir.
Enflasyonu en önemli kriter görmememin nedeni şu. Bir ülkede yıllık enflasyon %15 olabilir ama ülke parası o yıl %35-40 devalüe olmuştur. Devalüasyonun enflasyona geçememesinin nedeni ise fakirleşme olabilir. O nedenle borç veren bu fakirleşmeden dolayı oluşan devale göre nispi düşük enflasyonu baz alarak güvenli bir denge kuramayabilir. Böyle bir sistemde sermayesini orantısız bir riske atmış olur.
Oysaki yine aynı ülkenin politikalarında dengesizlik önceden öngörüldüğünde risk primi yükseltilerek reel faiz daha yüksek bir noktaya ulaşabilir bu da enflasyondan bağımsız olarak borç vereni koruyan bir unsurdur.
O nedenle enflasyona endeksli tahvillerin kamu yararı gözetilerek oluşturulduğunu düşünüyorum.
Benim karşılaştırmalarım tüfexlere karşı; mevduat , dt-hb dur.
TL cinsi sabit getirili enstrümanlar...
%35-40 devalüasyon karşısında uzun vadeli bağlanan para karşısında tüfex tartışmasız galiptir.
Düşük açıklanan enf. durumunda ise ; kısa vade bağlanan para için yukarda örneği verdim.