Sayfa 875/1006 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    paramanya çok güzel açıkladı mevduat faizini ortalama 14 den hesap etti zarar ortada ki benim ortalamam 13 çıktı mesela
    Paramanya hesap bilmez 1 sene evvel 100 liraya kuzu kemiksiz alıyordu. )) daha o fiyatlara gelmedi

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    İnternet bankacılığından hesabınızdaki tl ile döviz alımı
    Aldığınız doları tutacak bir de dolar hesabınız oluyor tabi
    İşlem anlık

Daha sonra hesabınızdaki dolarları bankadan çekebilirsiniz
    Eğer meblağ yüksekse bir gün önceden bankaya parayı çekeceğinizi söylemeyi unutmayın
    bu yöntemle gece 2 de de olsa alım satım yapabliyor muyuz hocam peki ?

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Sn. rxpu;

Borç alanın belirlediği oranlar demişsiniz...
    Bu oranlar (enflasyon oranı) ülke sınırlarının dahilindeki tüm borçlanma araçlarını etkiler diye düşünüyorum.
    Mevduat faizi, kredi faizi, dt-hb faizi, reel piyasa faizi gibi .
    Tüm enstümanların baktığı birinci veri enflasyon.
    Art niyetli açıklanan bu veriden etkilenmeyen bir enstrüman var mı ?
    Doğru ancak TÜFE gibi enflasyon endeksine bağlı tahvil türlerinde risk priminin olması gerektiğinden daha az hesaplandığını düşünüyorum. Enflasyon tek başına borç veren için en etkili unsur değil. Enflasyon bazlı tahvilller bu risk primini maskeliyor ve o nedenle kamu tarafından tercih ediliyor olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Doğru ancak TÜFE gibi enflasyon endeksine bağlı tahvil türlerinde risk priminin olması gerektiğinden daha az hesaplandığını düşünüyorum. Enflasyon tek başına borç veren için en etkili unsur değil. Enflasyon bazlı tahvilller bu risk primini maskeliyor ve o nedenle kamu tarafından tercih ediliyor olabilir.
    Şunu demek istiyorum,

Açıklanan enf. % 10
    Mevduat faizi %12
    Tüfe+enf. %10 + %4 = %14 gibi...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Şunu demek istiyorum,

Açıklanan enf. % 10
    Mevduat faizi %12
    Tüfe+enf. %10 + %4
    Enflasyonu en önemli kriter görmememin nedeni şu. Bir ülkede yıllık enflasyon %15 olabilir ama ülke parası o yıl %35-40 devalüe olmuştur. Devalüasyonun enflasyona geçememesinin nedeni ise fakirleşme olabilir. O nedenle borç veren bu fakirleşmeden dolayı oluşan devale göre nispi düşük enflasyonu baz alarak güvenli bir denge kuramayabilir. Böyle bir sistemde sermayesini orantısız bir riske atmış olur.

Oysaki yine aynı ülkenin politikalarında dengesizlik önceden öngörüldüğünde risk primi yükseltilerek reel faiz daha yüksek bir noktaya ulaşabilir bu da enflasyondan bağımsız olarak borç vereni koruyan bir unsurdur.

O nedenle enflasyona endeksli tahvillerin kamu yararı gözetilerek oluşturulduğunu düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Benim karşılaştırmalarım tüfexlere karşı; mevduat , dt-hb dur.

TL cinsi sabit getirili enstrümanlar...

%35-40 devalüasyon karşısında uzun vadeli bağlanan para karşısında tüfex tartışmasız galiptir.

Düşük açıklanan enf. durumunda ise ; kısa vade bağlanan para için yukarda örneği verdim.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by dotrak Yazıyı Oku
    bu yöntemle gece 2 de de olsa alım satım yapabliyor muyuz hocam peki ?
    Yapabilirsiniz ama alım/satım makası yüksek olur. Mantıklı olmaz o yüzden

8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Yapabilirsiniz ama alım/satım makası yüksek olur. Mantıklı olmaz o yüzden
    güniçi mesai saatleri içinde daha mı uygun oluyor ? bilmedigimden soruyorum döviz işinde yeniyim.

Sayfa 875/1006 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •