Paramanya hesap bilmez 1 sene evvel 100 liraya kuzu kemiksiz alýyordu.)) daha o fiyatlara gelmedi
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paramanya hesap bilmez 1 sene evvel 100 liraya kuzu kemiksiz alýyordu.)) daha o fiyatlara gelmedi
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doðru ancak TÜFE gibi enflasyon endeksine baðlý tahvil türlerinde risk priminin olmasý gerektiðinden daha az hesaplandýðýný düþünüyorum. Enflasyon tek baþýna borç veren için en etkili unsur deðil. Enflasyon bazlý tahvilller bu risk primini maskeliyor ve o nedenle kamu tarafýndan tercih ediliyor olabilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Enflasyonu en önemli kriter görmememin nedeni þu. Bir ülkede yýllýk enflasyon %15 olabilir ama ülke parasý o yýl %35-40 devalüe olmuþtur. Devalüasyonun enflasyona geçememesinin nedeni ise fakirleþme olabilir. O nedenle borç veren bu fakirleþmeden dolayý oluþan devale göre nispi düþük enflasyonu baz alarak güvenli bir denge kuramayabilir. Böyle bir sistemde sermayesini orantýsýz bir riske atmýþ olur.
Oysaki yine ayný ülkenin politikalarýnda dengesizlik önceden öngörüldüðünde risk primi yükseltilerek reel faiz daha yüksek bir noktaya ulaþabilir bu da enflasyondan baðýmsýz olarak borç vereni koruyan bir unsurdur.
O nedenle enflasyona endeksli tahvillerin kamu yararý gözetilerek oluþturulduðunu düþünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Benim karþýlaþtýrmalarým tüfexlere karþý; mevduat , dt-hb dur.
TL cinsi sabit getirili enstrümanlar...
%35-40 devalüasyon karþýsýnda uzun vadeli baðlanan para karþýsýnda tüfex tartýþmasýz galiptir.
Düþük açýklanan enf. durumunda ise ; kýsa vade baðlanan para için yukarda örneði verdim.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri