Sayfa 864/1006 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    para eriyor zaten meyve sebze fiyatları fezaya cıkmıs ..genelde semt pazarlarından alısveris yapıyorum ama su aralar pazarlar ile marketler arasında pekte fark kalmadı az once market alısverisinden geliyorum domates aldım 6 tl hemde yazın bu vakti..patetes 4.5 sogan 5 tl ..en ucuz patlıcan var 2 tl ...bazı yesillikler uygun fiyatlı onlarda vejetaryan isi hani... meyve dersen 5 liradan baslıyor 20 liraya kadar gidiyor ...cocuklugumda her sebze meyveden 4 er 5 er kilo alırdık para etmezdi hemde dogaldı..simdi nerden geldigi belli degil hormonlu vs ..simdi aynı sekil alsam herseyden haralde 1000 tl bırakırım markete pazara ...bu enflasyon nasıl dussun carsı pazar fiyatları boyleyken ..
    Gulpembe bu hafta korkarim 10 TL olur.
    Ben bir reyona girince aliskanlik edindim, once bakiyorum tum reyonu bir dolasiyorum, ne gorece ucuz ona agirlik veriyorum.
    Eskiden sadece et pahali idi, insanlar sebze agirlikli beslenebiliyorlardi ve sonra daha saglikli oldugunu da anladik.
    Simdi her sey pahali.
    Mevsiminde bile pahali.
    Bunun tek aciklamasi var.
    Yeterli uretim yok.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Faizin artacağını yazan dostlar !! daha 1 ay önce en yetkili ağız faizi indireceklerine dair yemin etmedi mi ? Yoksa siz devlet yetkilisine güvenmiyor musunuz ? Bence artık faiz işini unutun, dövizle idare edilecek gibi. elbette şahsi fikrimdir, yatırım tavsiyesi değildir.

3. biraz saçma bulabilirsiniz ama tarım ürünlerindeki artışta dünya kupasının etkisi olabilir mi?

4. bazı forumdaşlar gerçekleri ( realities ) ironi yaparak anlatma olayını maalesef anlayamıyor ve beyinlerinde yarattıkları bir hayalle don kişot gibi savaşıyor ! onlar için yapacak bir şeyim yok maalesef

5. Şöyle fantezi kuranlar var ;

İşsizlik aniden artar, işsiz insanlar köylerine döner. Yıllarca ekilmeyen , bakılmayan arazilere can verilir, evler onarılır, tarım araç- gereçleri alınır ve bu piyasa canlanır. sonra aniden ürün bolluğu yaşanır ve fiyatlar çok iner. Böylece enflasyon düşer. Köyüne dönenler nedeniyle , şehirlerde kiralar ve ev fiyatları da doğal inişe geçerek enflasyona yardımcı olur. Nasıl fantezi ?

6.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Faizin artacağını yazan dostlar !! daha 1 ay önce en yetkili ağız faizi indireceklerine dair yemin etmedi mi ? Yoksa siz devlet yetkilisine güvenmiyor musunuz ? Bence artık faiz işini unutun, dövizle idare edilecek gibi. elbette şahsi fikrimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
    siz 4.72 den dolar aldığınızı yazmıştınız sanırım yazdığınızın bunla bir alakası olabilir mi ?

7. bir de rusya bildiğiniz gibi tüm ürünlerde ihracat yasağını kaldırdı geçen sene bazı ürünlere bu sene ise tüm ürünlere izin veriyor. üretim miktarı belki de düşmedi, az da olsa arttı tarım üretiminde geçen seneye göre. ancak dış dünya talebini de üzerine koyduğumuzda fiyatlar haliyle arttı. bilemiyorum, bazı ürünlerde artış yok, her üründe artış var, rakamlar feci. bir mantıklı açıklaması olmalı. sadece döviz ve akaryakıt fiyatları ile açıklayamıyorum

8. Dünyada yeni başlayan Ticaret savaşları nedeniyle zamlanacak ürünler fiyatlara daha henüz yansımadı bile

Sayfa 864/1006 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •