Sayfa 873/1006 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,977 - 6,984 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    uğur gürses (@ugurses) Tweetledi: "Dünyanın en yüksek reel faizi Türkiye'de" saçmalığı da son bulsun;
    bir yıl önce alınan hangi vergi sonrası faiz yüzde 15.4'lük enflasyonu karşıladı? https://twitter.com/ugurses/status/1...688477184?s=17
    Pek çok kişi şu anki enflasyon ile şu anki mevduat faizlerini karşılaştırıp reel faizden bahsediyor
    Halbuki şu anki enflasyon ile geçen yılki faizi karşılaştırmak lazım

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Pek çok kişi şu anki enflasyon ile şu anki mevduat faizlerini karşılaştırıp reel faizden bahsediyor
    gerçek anlamda bilimsel analiz yapan çok az ekonomist kaldı çoğu kendi portföylerine göre yorum yapıyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    gerçek anlamda bilimsel analiz yapan çok az ekonomist kaldı çoğu kendi portföylerine göre yorum yapıyor
    O alanda da kalite dustu her alanda oldugu gibi...
    Cogu kisi de son donemdeki tek sesliligin gereksinimine uyuyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Gecen senenin ortalaması %14 desek net 11.9 -3.5 zarardaydiz.

5.  Alıntı Originally Posted by dotrak Yazıyı Oku
    Arkadaşlar konunun tam yerini bulamadım burası aktif oldugu için burdan sormak istedim.
    Gedik yatırım kullanıyorum. Dolar almak için hangi hisse kodunu yazmam gerek? Veya başka bir yöntem mi var ? USDTR Kodunu seçiyorum ama 452.000 liralık bişey çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz ? Bankalardan falan mı alsak daha uygun olur. Dolar almak için en iyi platform ne olabilir dersiniz ?
    Sn. dotrak, o bulduğunuz şeyi kullanabilirsiniz anlık dolar alım satımı için
    ABD hazine bonosuna dayalıdır, borsa saatlerinde hisse senedi gibi işlem görür, hisse senedi gibi önceden alım satım emri girebilir ve hisse senedindeki gibi az komisyonla işlem yaparsınız. Dolar kuruyla korelasyonu hemen hemen birdir, yani neredeyse dolarla tamamen aynı hareket eder. Dezavantajı elde tuttuğunuz sürede mevduattaki gibi faiz alamazsınız. Ben dolar yerine bir süre bununla alsat yapmıştım, kısa vade için kullanışlı, uzun vade dolar tutacaksanız normal dolar alıp mevduata yatırmak daha iyi.

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Belki faydası olur:
    bu bildgimiz döviz bürosundan dolar almak gibi birşey degil mi hocam ? sadece bankadan aldıgımız için anlık yapabiliyoruz dogru mu ? gidip mesela aldıgımız o doları çekmek istesek bize verebilirler degil mi ? eger durum buysa bunun için döviz hesabı açmak gerekmiyor mu ?

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. dotrak, o bulduğunuz şeyi kullanabilirsiniz anlık dolar alım satımı için
    ABD hazine bonosuna dayalıdır, borsa saatlerinde hisse senedi gibi işlem görür, hisse senedi gibi önceden alım satım emri girebilir ve hisse senedindeki gibi az komisyonla işlem yaparsınız. Dolar kuruyla korelasyonu hemen hemen birdir, yani neredeyse dolarla tamamen aynı hareket eder. Dezavantajı elde tuttuğunuz sürede mevduattaki gibi faiz alamazsınız. Ben dolar yerine bir süre bununla alsat yapmıştım, kısa vade için kullanışlı, uzun vade dolar tutacaksanız normal dolar alıp mevduata yatırmak daha iyi.
    anladım hocam bende böyle düşündüm ama teyit edemedim. bankadan anlık alım satım yapsam aradaki alım satım makası çok fazla. bu yöntemle yapmak o nedenle bana daha mantıklı geldi.

8.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    O zaman dolar,rahmetli Kemal Sunal deyişiyle fezada astronot olur...Sonra da 200 puan yerine 400-500 puan artırmak zorunda kalırlar.Bakınız mayıs sonu,haziran başı...
    Izin ver dolar bey biraz dinlensin.. Dinlenince fezada astronot mu olur, mars mı olur görücez...

Sayfa 873/1006 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •