İtalya daki üs (Aviano), NATO üssü.
Printable View
ikinci dünya savaşının galipler halkları mı
yoksa mağlup olanların halkları mı şanslı oldu.
japonya ve almanya enerjilerini silaha değil sivil sanayiye yönlendirildiler zorunlu olarak
sonuçta refah mutlu yaşadılar.
rusya savaşı kazandı
ama korkusunu yenemedi.
büyük büyük silahlara para harcadı
halkını da daha aza razı etti.
Tesadüf değildir ama zayıf bir hamle gibi yada misilleme yapmak için şaşkınlık ve şoku atlatamadılar
ve manasını düşündükçe içlerine bir ürperti geldiğini düşünüyorum..
Türkiyenin Ayasofyayı camiye dönüştürülmesi ile verilen mesaj,
Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'nın devamıdır...
Davam Var! Fikrim Var! Ecdadımın kanı döküldüğü toprakları Dava Ediyorum!
Güçlendikçe Davamı büyüteceğim, Tuna Nehri'ne kadar benimdir..
https://www.ahaber.com.tr/video/gund...inin-devamidir
https://www.youtube.com/watch?v=r1qK-OsZX_Y
2. Dünya savaşı hayranıyımdır. O döneme ayrı bir ilgim olduğu için epey bir bilgiye sahip olduğuna inanıyorum, en azından tartışacak kadar. Tartışabiliriz. Benim anlatmak istediğimle yazdığının bir alakası yok.. benim sorum; Atatürk ün nasıl bir politika, nasıl bir çizgi çekeceğini, iktisadi olarak, sanayi olarak neler yapabileceğini merak etmemdi..
Savaş sonrası Almanyanın kendi yetiştirdiği niteliklikli insanlar savaş sonrası geriye döndü..
Almanyanın ekonomik temelini oluşturanlar zaten yahudiler.. savaş öncesi de, savaş sonrası da.. onlar da batı almanyaya işlerinin başına döndüler en azından çoğunluğu.. amerika bu yüzden batı almanyaya ağırlık verdi. Doğu almanya zaten sovyetlerin kontrolündeydi..
Burdaki esas ganimet Almanyanın teknolojisinin Amerikaya transferidir..
Ancak tekrar söylüyorum... Almanyanın bu kadar ileri seviyeye gitmesi, 1800 lü yıllarda atılan eğitim reformudur.. bunun kaymağını 1950 den sonra da yedi.. sanayiisinin bu kadar hızlı gelişmesi, ticari atılımlar Amerika ve ingiltere desteğiyle olsa da ilerleten yine kendi halkıdır.. bugün Amerikadan daha iyi bir temele sahip ekonomiye sahipler..
Mercedes, vw savaş sonrası kurulan markalar değil..
Bu arada, yahudi kesimin; esas üssü sanıldığı gibi İsrail veya Amerika değil. İsviçredir.
rusya tarih sahnesine çıktıktan sonra rusyayı kim işgal edebilmiş.
napolyon moskova hayali kurarken
parise rus kalpağı gelmiştir.
hitlerin akıbetide napolyon gibi olmuştur.
osmanlıyı balkanlardan atan ruslardı.
rusların güçlenmesiyle osmanlı kadame kademe balkanları terk etmek zorunda kalmıştır.
ruslar savaşta kendi ölüsünü yer yinede kolay vazgeçmez .
mason falan filan boş işler
Osmanlı emperyal bir güçtü, kolonyalist veya asimilasyon politikaları izleyen bir devlet olsa idi muhtemelen topraklarının bir kısmı kalıcı olurdu. Milliyetçilik olayını ön göremedi ( pek çok şey gibi ) ve battı gitti. Bugün balkan coğrafyasında inanılmaz anti - osmanlı ve anti türk sentiment aşılanıyor bunun amacı kalıcı olarak müslüman ve türk yönetimi uzak tutmaktır aslında alttaki korku budur. Bugünkü sırpların dedeleri koşa koşa fatihin ordusunda askerlik yapmaya geliyorlardı - öyle bir soft power vardı osmanlıda bugün türkiye ise bir nefret ve korku objesi avrupalı için. Bunu değiştirmeden tek karış ileri gidemezsin toprak olarak, ha bu günde gitsen ne gitmesen ne yazar o da ayrı artık fetihler kültür emperyalizmi ile ürün satarak marka satın alarak yapılıyor fatih gibi 18 avrupa devleti ile savaşmaya gerek yok.
Ayroca türkiye hiç ben osmanlı devamı değilim demedi osmanlının mal mal yaptığı bir dünya borcu 50 lere kadar paşa paşa ödedik yani demek ki kuranlar bizim alakamız yok dememiş reddi miras yapmamış. Şimdi mal mal borç yapmakla meşgul bir ülke daha var adı dilimin ucunda nere ki...
Harfiyen katılıyorum. Bugün Amerikada ulaştığı toprağı asimile etmiyor. Ancak ruslar hala asimile politika uyguluyor ve bu yüzden hep varolacak aynı gücüyle.. doğu almanyadada uyguladılar. Ama almanlara sökmedi çünkü eğitim seviyeleri yüksek.
Amerikanlar almanları sosyalizmden uzaklaştırmak için yahudi cesetlerini alman vatandaşlarına naklen gösterdiği biliniyor. Bu da asimile sayılmaz..
Borca gelince.. eğer o borçlar kabul edilmese idi, merkez bankası kurulamazdı. Yani iktisadi başarının önünü açmana engel olurlardı. İngiltere bunun karşılığında borçların ödenmesi karşılığında kredi musluğu açmıştır..
Atatürk de bunu bildiği için yaptı. Karşılığında hanedanın bütün mal varlığına el koydu. Yani halka verdi..
Ben savaş sonrası siyasal islamın Adnan menderes in bu politikayı güdmesi sonucu ilerleyemediğimizi düşünüyorum.. keza aynı seneler italya bile bizden ekonomik olarak kötüyken, 1980 lerden sonra bize kat kat fark attı..
Biz sağ merkez partilerin zırvalarıyla kendi kendimizi hep geriye götürdük.. sanayileşmesi 2000 lere bıraktık..
Bende bu mason olayını anlamış değilim. Yok dünyayı yönetiyor bilmem ne.. Rusyaya niye entegre olamadılar..? Çin e mesela.. güçleri mi yetmedi?
Herkes bir teorisyen bu konu da.. o kadar saçmaki... bir de bir argümanları var akıl tutulması resmen.. hitler aslında mason.. yahudiler israile dönmeleri için katliam yapmış.. haha..
Youtube'da gezerken Zati Sungur'un bir röportajına denk geldim. Güzel ve belli ki çok zeki bir insanmış. Atatürk de beğenmiş, himaye altına almış. Bu arada röportajda Atatürk ile ilgili güzel bir gözlemi var. Şimdi Habertürk'de Prof. Zafer Toprak da Atatürk'ü anlatıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=bmqqFRlgJ9Y
Atatürk'ün ilüzyon gösterisi izlemesi. İlüzyonist Zati Sungur'un hatıraları.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Zati_Sungur
Zati Sungur ya da tam adıyla Hasan Zati Sungur (d. 10 Mart 1898, Bursa - ö. 6 Temmuz 1984, İstanbul), Türk illüzyonist.[1]
Biz eğitim konusunda yüzyıllardır zayıfız.. şu reformu, devrimi bir türlü yapamıyoruz..
Nazi almanyasından bir çok profesör geldi, eğitimler verdi ülkede cumhuriyetin ilk senelerinde. Kamplardan toplandı..
10 sene güzel akademisyenler yetişti.. ancak ne yapıyoruz ediyoruz, bu sistemin devamlılığını bir türlü sağlayamıyoruz..
Birisi yapıyor, siyasal islamcı geliyooor, hooop bir tekme...
Köy enstitüleri çok büyük bir projeydi mesela... ama ne oldu... hemen kapatıldı.. ecevit devam ettirmeye çalıştı, darbe oldu bir şeyler oldu, yine proje iptal...
Bugün hala eğitim reformu yapamadık.. böyle bir kültürümüz yok... kaderimiz bu sanırım bizim...
Eğitimi genele yayamıyoruz bir türlü... üst kademe inanılmaz eğitimli... ancak alt tabalaya bir türlü veremiyoruz...
Bunu başarırsak ancak bir girdiğimiz girdaptan çıkarız... bize iyi bir eğitim devrimi lazım.. sonrası çorap söküğü..
osmanlının son zamanlarından itibaren
ittihatçılar iyi eğitimlidirler
ama devlet ve insan yönetmekten anlamazlar.
işleri komitacılık ve çete,suikast.
cumhuriyet kadroları iyi eğitimli
ama özel sektörden hoşlanmaz
her şeyi devlet kadroları yapmalı
fakat devlet denen kurum her zaman yavaştır
sorunları çözmekte geç kalır
sosyal sıkıntılar başlar.
40 yıllar nazi modası bize yansır.
türk ırkçıları sahneye çıkar
eğitimli yahudi göçmenler ülkeden kovulur bir şekilde.
sonraki yıllarda devlet tecrübesi olmayan sağ kesim başa geçer.
her şeyi raptu zapt altına almaya kalkar.
darbeler serisi başlar.
biz fransız aydınlarının dünya görüşünü benimsedik.
bize uyan ingiliz aydınlarının dünya görüşüydü.
fransızlar radikal
ingilizler içinde uyumlu.
en büyük hata burada yapıldı.
Sağ partiler kongre yaparken sol partiler kurultay yapıyor olabilir.
Benzer şekilde başkanlık sistemine karşı olan partilerde parti başkanlığı yerine genel sekreterlik şeklinde ünvan gerekebilir.
Aslen akıl mantığın geçerli olduğu her yerde başkanlık sembolik olmalı ve kararların yeterli derecede en az 3 kişi tarafından düşünüldüğüne dair imzalı delil olmalı. Özel sektörde yönetim kurulu bu işi görüyor CEO verilen görev çerçevesinde icracı oluyor. Geçen KAP da bir şirket haberi vardı CEO ve yönetim kurulu başkanı aynı kişi olmuş bunun nedenini geçiş sürecinde işleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak olarak açıklamışlar.
Ben başkanlık tarafındayım o başka.
Arkadaşlar bırakın tarihin külleriyle uğraşmayı , tarihçiler uğraşssın arkeologlar uğraşssın.Elbette tarihden dersler alacağız bir takım yorumlar yapacağız.Fakat benim mentalitem bu işlerle uğraşmak yerine işimize gücümüze bakalım bizim derdimiz , kafa yormamız şu olmalı I. veya II . dünya savaşından sonra aynı kulvarda koşan Türkiye neden bir Almanya , Japonya bir Fransa ekonomisi seviyesine ulaşamamıştır ??????? Neden hala ekonomik olarak gelişen ülkeler kategorisindeyiz ? Neden hala 40-50 yıldır terörizmle uğraşıyoruz ????? Günümüzde girişimci pazarlamacı olan , ev ev , mahalle mahalle dolaşıp salça patates sarımsak satmaya çalışan insanlarımız varken , neden gündemimizi tarihin küllü sayfalarıyla iştigal ediyoruz.Türkiye 80 li ve 90 lı yıllardan sonra büyük bir atılım yaptı , günümüzde teknolojik olarak , ticaret turizm olarak çok güzel şeyler oluyor , Türkiye güçleniyor şaha kalkıyor.Biz yatıp kalkıp bu gelişmeleri nasıl daha ileriye götürebiliriz ???? böyle şeyleri düşünmeliyiz.Ayasofya ibadete açılmıştır gayet güzel ama yunanistanla , avrupa ile ilişkileri de germemek lazım.Bakın ben şöyle düşünürüm eğer bizim ticari ilşkilerimize faydası olacaksa Ayasofyayı pazar günüde Hristiyanlar ziyaret etsin hatta ibadet bile etsinler ne kaybederiz ????? Dostluk , tatlı dil her zaman kazandırır , ilişkileri germek yerine barış sevgi hoşgörü pınarları fışkırsın arkadaşlar.Tarihte Türkler ve yunanlılar savaşmışlar trajik günler yaşamışlardır ama bunları tamamen tarihe gömün artık , almanya fransa hangi ülke olursa olsun dostane ilişkiler geliştirmek zorundayız bakın Rusya ile iyi anlaşıyoruz her yıl milyonlarca turist geliyor , inşaat işleri , sebze meyve ihracatı oluyor Türkiye kazanıyor.Yunanistan dahil bütün ülkelerle barışık olmalıyız ticaretimizi artırmalıyız.Tarihin küllerini deşelemek Türkiye için zaman kaybıdır.Ben Hz. Mevlanın felsefesine gönülden bağlıyım.Gel diyor kim olursan ol yine gel , bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil bin kere tövbeni bozmuş olsan bile yine gel''' var mı böyle bir sevgi hoşgörü seli ??????? Bakın bir çocuk proğramı sunucu çocuklara soruyor burayı mutlaka okuyun arkadaşlar altını çiziyorum soru şöyle Televizyonu kim icat etmiştir ???????????????? soru bu çocuklar şu kişi bu kişi şeklinde cevap veriyor ama içlerinden biri şöyle diyor.Bakın bunu bir çocuk diyor '' ''Bırakın ya diyor aynen böyle kim icat ettiyse etti , izliyoruz işte ............. '' Şunu söylemeye çalışyorum Türkiye Cumhuriyeti gökten zemberekle inmemiştir .Türkiye Cumhuriyetininin kökleri taaaaaaaaaa orta asyadan Türklerin göçüyle başlar , Selçuklu Devletinin Osmanlının şanlı tarihiyle devam eder , Osmanlıdan sonra Atatürk ve ismat paşa Fevzi Çakmak Paşa Kazım Karabekir Paşa adını sayamadığımız silah arkadaşlarının ve bu memleketin bağrından kopan askeriyle kanla canla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile devam eder .Herkes tarihi görevini yapmıştır.Orta Asya dan göçler olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık Osmanlı olmasaydı Fatihler , muhteşem Süleymanlar olmasaydı bugün bu topraklarda olamazdık , Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bu ülkede olamazdık hepsini rahmetle anmak lazım.Sonuç şu o çocuğun televizyonla ilgili cümlesini dikkate alırsak Türkiye Cumhuriyetinin bugüne gelmesinde kimler vesile olmuş fazla kafayı takmayalım , yaşayın gezin eğlenin keyfini sürün ama tek şartla çalışkan olacaksınız .... nasıl bu ülkeyi daha ileri seviyelere taşıyabiliriz Nasıl ticaretmizi geliştirebiliriz , nasıl almanya ve Japonyayı teknolojik olarak yakalarız bunları düşünmek önceliğimiz olmalı.Son olarak tarihin küllü saffalrıyla uğraşacağımıza Kovit aşını biz Türkler bulmalıyız ona zaman harcayalım kafa yoralım daha güzel olmaz mı ???? Böyle şeyler düşünelim yani ....
Bir tanıdığım vardı, ne zaman grup fotoğrafı çekilse hadi hep beraber aynı anda peynir diyelim derdi.
Normali cheeeeeeese, tabi peyniiiiiiiir de olur. Aptal durumuna düşmemek için sormadım.
Yazacak çok şey var ama topik yeri uygun değil.
Almanya da nitelikli insan 2 nci dünya savaşı sonrası yetişmedi. Zaten vardı. Alman mühendisliği o dönemde dünyanın en iyisi idi. Jet motorlu savaş uçağını ve ram jet roketleri ürettiler, sadece radar teknolojisinde ingilizler daha iyi idi alman tanklarını ve denizaltılarını yazmaya gerek bile duymuyorum. Bunların hepsi 2nci dünya savaşında sahnede idi
Konuya yaklaşma noktan hatalı. 2nci dünya savaşı öncesi zaten almsnlarda teknoloji ve mühendislik dünyanın en iyisi idi.
Neyse çok uzatmaya gerek yok.
Kusura bakmayin ama siz bu ulkeyi tanimiyorsunuz, ya da siyasi amacla yaziyorsunuz.
Bu yazdiklariniz, asagida yazan bu cumle ile ;
Haksızlık veya suça sessiz kalırsam bende suç ortağı olurum.............. Albert Einstein
Buyuk celiski.
Hic akliniza geldimi bu talihsiz milletin 8 Milyar dolarini kim caldi.
ya bu matrikste işler nasıl olacak acaba sıfır atılması sonrası? yeni versiyon kontrolü yaptım en son versiyonu kullanıyorsunuz diyor...peki bu sıfır atılmış verileri nasıl alacak acaba hiç yenileme yapmadan falan...ilginç bir durum...mesela gece seansı başlamadan 1 gün önce yeni versiyon çıkartmışlardı...
endeksten sıfır atılırken viopta durum nasıl olacak acaba? yarın çorba bir gün olacak gibi sanki yav...insanlar yeni fiyat adımına alışık değil acaip fiyatlamalar olur mu acaba...
sistemler de çorba olabilir bu arada...
Bir hata olmalı. Enflasyonu tek haneli olan bir ülkede böyle bir şey olamaz. Lütfen devlet-hükümet ve CB düşmanlığı yapmayalım. [emoji41]
Paramız gayet kıymetli, her tarafta bolluk bereket var, halkımız son derece mutlu. Şu anda emekli maaşım ile Maldivler de tatil yapıyorum.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Xu100 den sıfır düşmüş matrikte çok ilginç günlük grafikler hep gitmiş cizimlerim kayıtlı olan aylık çizimler duruyor bozulma olmamış çok ilginç
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum maalesef yıllardır Türkiye olarak boş işlerle uğraştık , beyin yerine çenemizi çalıştırdık , halk arasında şöyle derler başkalarının kaç keçisi var kaç koyunu var onunla uğraştık.Bir diğer konu dürüstlükten uzaklaştık ......Bu konuda hepimiz zararını görüyoruz.Markete gir pazara git halis muhlis tereyağı bulabiliyormusun ????????????? % 80 tereyağı % 20 margarin karışımı yani işler bu şekilde.Tarım ülkesiyiz Türkiye nüfusunun belkide % 20 si tarım sektöründe bu oran % 50 - 60 seviyelerine kadar yükselmeli ........... Teknoloji artık ucuzladı yeterki paranız olsun her türlü teknolojiyi.... silahı ......satın alabiliyorsunuz.Günümüzde artık gıda ,beslenme , tarım ürünleri ön plana çıkıyor.Doğal Kaynak su üretimi öne çıkıyor.Petrol ve ürünleri nakavt elektrikli arabalar , güneş enerji sistemleri , rüzgar enerji sistemleri ön plana çıkıyor.İnsana ihtiyaç azalıyor , bilgisayarlar robotlar insanların yaptığı işleri yapıyor daha az sayıda insana ihtiyaç duyuluyor.
Şimdi soruyorum böyle bir ortamda benim önerim tarihle uğraşmayalım , nasıl ticaretimizi artırabiliriz , nasıl tarımda hamleler yapabiliriz bunlarla uğraşmak lazım diye düşünüyorum.Son olarak yazdıklarım hiç bir siyasi amaç taşımamaktadır.Beğenirsiniz beğenmessiniz tamamen kişisel düşüncelerimdir.Saygı ve sevgilerimle.
Coronavirus Report [emoji837]
@KoronaReport
·
9h
SON DAKİKA
[emoji1188] Kuzey Kore, ilk koronavirüs vakasını raporladı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
eski rakamlardan sonra bu yeni rakamlara alışması zaman alacak.. evet.. ancak geçişte teknik olarak bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.. bunlar her zaman olan şeyler.. bedelsiz veya temettü verildiğinde de tüm kagıtların grafikleri değişiyor.. grafik dediğin sonuçta bir iş akışının son aşaması.. arka planda kod çalışyor rakamı üretiyor ve grafik olarak sunuyor.. kod içinde istersen integral alıp öyle bir sonuç üretirsin, raw dataya istediğin taklayı attırırsın..
raw data demişken..bir ara python ve scipy ile çalışırken (kompleks yüzeylere Delaunay mesh atmaya çalışıyordum libraryleri kullanarak) quantitative finance işleri içinde çok kullanıldığını farkettim python'un.. raw data için ciddi bir araç..batıda algo kullananlar arasında yaygın..
Tek adam rejimi deniliyor, saray deniliyor, ancak gel gör ki, kurultay seçimi defalarca seçimi kaybetmiş kişi tek başına katılıp seçiliyor...
Bu devran böyle dönmez...
Kimse demesin, tv kanalları yandaş bilmem ne...
Muhalefetin elinde iş bankası gibi bir güç var...
Ziraat hariç, diğer kamu bankalarının hepsine 20 ile çarpar 5 e böler..
Hep halk bankasını konuşuyoruz, kamuyu konuşuyoruz.. biraz iş bankası konuşalım..
Bu banka kimlere kredi çıkarıyor, kimleri besliyor..?
Mesela türk telekom özelleştirilmesine karşı iken, kamu bankaları bu şirkete kredi vermezken, iş bankası neden batık kredi verdi?
Haydi onu da geçtim, ülkede bir çok şey varken muhalefet kanallar, sosyal medya hesapları bu banka üzerinden neden fonlanmıyor?
Bak thy, halk bankası bilmem ne, bütün hepsi vakıfları, organizasyonlara sponsor olarak çok rahat fonluyor...
İş bankasının şuan tek yaptığı devülasyonlara müsade edip, parasını katlamak..
Yarın sabah açılışta emirler yazılamadığı için.. +5/-5 oynatırar gibi geliyor..
sonrası malum,
-halkbank olayı etkiler biraz,
-wll stret yazısı da var olumsuz..
(Kredileri ödeyemez mealinde) dow düşerse,çıkarsa piyasaya uyarız...
güzel soru.... benim gördüğüm koç etrafındaki kişilere çalışıyor.... önce aydın doğana bedavaya verilen şirketler... şimdide tuncay özilhana yapılacak jest... şöyleki özilhan iş bankasının % de 8 ine sahip diye biliyorum.... bu birleşmede en çok fayda görecek kişi..
bu işler hesaplanmadan yapılmaz diye düşünüyorum...
birleşme açıklandığında... geri alım fiyatı belli iken .. viopta milleti kaç kere batırdıkları belli olmayan ... belli bir düzenbaz çetesi tarafından yönetilen şirketler topluluğu bana göre....
Bence ironi...
300 tane şirket iştiraki var bu bankanın. Sadece bir banka değil, holding... koçtan da, sabancıdan da büyük...
Hükümetin elindeki güçten fazlasını taşıyor..
Ama gel gör ki, hiç bir şey yapılamıyor..
Ben bunun tartışılmasını isterim birazda..
Ha bu arada munzam sandık vakfının bilançosu herkese açık değil..
Üyesi olursan ulaşabiliyorsun... sosyal yardımlar, vs bu işten kimler nemalanıyor hiç bir bilgi yok.. bilgisi olabilen var mı?
Benim şirketimin bilançosuda HERKESE AÇIK değil..
Niye olsun?
Bilanço yasa gereği, yönetime,üyelere ve devlete(maliyeye)açıklanır..!
Herkes, herşyin bilançosunu görmek/bilmek zorunda mı?
Nemalanan varsa -ki vardır-. İŞBANKASI Mensup ve üyelerini ilgilendirir..
Bana ne? sana ne??
AKBANK ve merkez BAnkasında da aynı sandıklar var.. ! niye merak edeyim?
Arkdaşım, bu banka Atatürk ün talimatıyla kuruldu.. 4/1 i chp nindir.. öyle ben bilançoyu açıklamam, mensup üyeleri açıklamam diyemezsin.. bu kamu bankalarının her şeyi ortada.. kime ne kredi verildi bilebiliyorsun, anında haber oluyor...
Ancak iş bankasıyla ilgili bir bilgiye ulaşamazsın...
Kalan 4/3 kimin? Bu kişiler bu hisselere nasıl ulaştılar... iştiraklerden gelen para kimlere gidiyor, bu paralarla neler yapılıyor bilmek herkesin hakkı...
Bizde bir görelim şu bilançoyu, nasıl elde etmişler şu hisseleri...
Banane akbank dan... o kendi kendine bir şirket..
İş bankasıyla karıştırmayalım...
Maden taş da bile Atatürk hissesi vardır..
Bu şirkete cumhuriyet dönemi, duran varlıklar temin edilmiştir, iştirakler kurulmuştur..