Sayfa 982/999 İlkİlk ... 482882932972980981982983984992 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 7,849 - 7,856 arası.

Konu: Viop - XXI

1. Osmanlı emperyal bir güçtü, kolonyalist veya asimilasyon politikaları izleyen bir devlet olsa idi muhtemelen topraklarının bir kısmı kalıcı olurdu. Milliyetçilik olayını ön göremedi ( pek çok şey gibi ) ve battı gitti. Bugün balkan coğrafyasında inanılmaz anti - osmanlı ve anti türk sentiment aşılanıyor bunun amacı kalıcı olarak müslüman ve türk yönetimi uzak tutmaktır aslında alttaki korku budur. Bugünkü sırpların dedeleri koşa koşa fatihin ordusunda askerlik yapmaya geliyorlardı - öyle bir soft power vardı osmanlıda bugün türkiye ise bir nefret ve korku objesi avrupalı için. Bunu değiştirmeden tek karış ileri gidemezsin toprak olarak, ha bu günde gitsen ne gitmesen ne yazar o da ayrı artık fetihler kültür emperyalizmi ile ürün satarak marka satın alarak yapılıyor fatih gibi 18 avrupa devleti ile savaşmaya gerek yok.

Ayroca türkiye hiç ben osmanlı devamı değilim demedi osmanlının mal mal yaptığı bir dünya borcu 50 lere kadar paşa paşa ödedik yani demek ki kuranlar bizim alakamız yok dememiş reddi miras yapmamış. Şimdi mal mal borç yapmakla meşgul bir ülke daha var adı dilimin ucunda nere ki...
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    ONdan önce kiminse,geri aldılar.. Bu kadar basit..
    FETİH adına avrupada yayılırsan, gün gelir eski toprak sahipleri bunu senden geri alır, nitekm aldı da..

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Osmanlı emperyal bir güçtü, kolonyalist veya asimilasyon politikaları izleyen bir devlet olsa idi muhtemelen topraklarının bir kısmı kalıcı olurdu. Milliyetçilik olayını ön göremedi ( pek çok şey gibi ) ve battı gitti. Bugün balkan coğrafyasında inanılmaz anti - osmanlı ve anti türk sentiment aşılanıyor bunun amacı kalıcı olarak müslüman ve türk yönetimi uzak tutmaktır aslında alttaki korku budur. Bugünkü sırpların dedeleri koşa koşa fatihin ordusunda askerlik yapmaya geliyorlardı - öyle bir soft power vardı osmanlıda bugün türkiye ise bir nefret ve korku objesi avrupalı için. Bunu değiştirmeden tek karış ileri gidemezsin toprak olarak, ha bu günde gitsen ne gitmesen ne yazar o da ayrı artık fetihler kültür emperyalizmi ile ürün satarak marka satın alarak yapılıyor fatih gibi 18 avrupa devleti ile savaşmaya gerek yok.

Ayroca türkiye hiç ben osmanlı devamı değilim demedi osmanlının mal mal yaptığı bir dünya borcu 50 lere kadar paşa paşa ödedik yani demek ki kuranlar bizim alakamız yok dememiş reddi miras yapmamış. Şimdi mal mal borç yapmakla meşgul bir ülke daha var adı dilimin ucunda nere ki...
    Harfiyen katılıyorum. Bugün Amerikada ulaştığı toprağı asimile etmiyor. Ancak ruslar hala asimile politika uyguluyor ve bu yüzden hep varolacak aynı gücüyle.. doğu almanyadada uyguladılar. Ama almanlara sökmedi çünkü eğitim seviyeleri yüksek.
    Amerikanlar almanları sosyalizmden uzaklaştırmak için yahudi cesetlerini alman vatandaşlarına naklen gösterdiği biliniyor. Bu da asimile sayılmaz..

Borca gelince.. eğer o borçlar kabul edilmese idi, merkez bankası kurulamazdı. Yani iktisadi başarının önünü açmana engel olurlardı. İngiltere bunun karşılığında borçların ödenmesi karşılığında kredi musluğu açmıştır..
    Atatürk de bunu bildiği için yaptı. Karşılığında hanedanın bütün mal varlığına el koydu. Yani halka verdi..

Ben savaş sonrası siyasal islamın Adnan menderes in bu politikayı güdmesi sonucu ilerleyemediğimizi düşünüyorum.. keza aynı seneler italya bile bizden ekonomik olarak kötüyken, 1980 lerden sonra bize kat kat fark attı..
    Biz sağ merkez partilerin zırvalarıyla kendi kendimizi hep geriye götürdük.. sanayileşmesi 2000 lere bıraktık..

3.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    rusya tarih sahnesine çıktıktan sonra rusyayı kim işgal edebilmiş.
    napolyon moskova hayali kurarken
    parise rus kalpağı gelmiştir.
    hitlerin akıbetide napolyon gibi olmuştur.
    osmanlıyı balkanlardan atan ruslardı.
    rusların güçlenmesiyle osmanlı kadame kademe balkanları terk etmek zorunda kalmıştır.
    ruslar savaşta kendi ölüsünü yer yinede kolay vazgeçmez .
    mason falan filan boş işler
    Bende bu mason olayını anlamış değilim. Yok dünyayı yönetiyor bilmem ne.. Rusyaya niye entegre olamadılar..? Çin e mesela.. güçleri mi yetmedi?
    Herkes bir teorisyen bu konu da.. o kadar saçmaki... bir de bir argümanları var akıl tutulması resmen.. hitler aslında mason.. yahudiler israile dönmeleri için katliam yapmış.. haha..

4. Youtube'da gezerken Zati Sungur'un bir röportajına denk geldim. Güzel ve belli ki çok zeki bir insanmış. Atatürk de beğenmiş, himaye altına almış. Bu arada röportajda Atatürk ile ilgili güzel bir gözlemi var. Şimdi Habertürk'de Prof. Zafer Toprak da Atatürk'ü anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=bmqqFRlgJ9Y
    Atatürk'ün ilüzyon gösterisi izlemesi. İlüzyonist Zati Sungur'un hatıraları.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Zati_Sungur
    Zati Sungur ya da tam adıyla Hasan Zati Sungur (d. 10 Mart 1898, Bursa - ö. 6 Temmuz 1984, İstanbul), Türk illüzyonist.[1]
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Biz eğitim konusunda yüzyıllardır zayıfız.. şu reformu, devrimi bir türlü yapamıyoruz..
    Nazi almanyasından bir çok profesör geldi, eğitimler verdi ülkede cumhuriyetin ilk senelerinde. Kamplardan toplandı..

10 sene güzel akademisyenler yetişti.. ancak ne yapıyoruz ediyoruz, bu sistemin devamlılığını bir türlü sağlayamıyoruz..
    Birisi yapıyor, siyasal islamcı geliyooor, hooop bir tekme...
    Köy enstitüleri çok büyük bir projeydi mesela... ama ne oldu... hemen kapatıldı.. ecevit devam ettirmeye çalıştı, darbe oldu bir şeyler oldu, yine proje iptal...
    Bugün hala eğitim reformu yapamadık.. böyle bir kültürümüz yok... kaderimiz bu sanırım bizim...

Eğitimi genele yayamıyoruz bir türlü... üst kademe inanılmaz eğitimli... ancak alt tabalaya bir türlü veremiyoruz...
    Bunu başarırsak ancak bir girdiğimiz girdaptan çıkarız... bize iyi bir eğitim devrimi lazım.. sonrası çorap söküğü..

osmanlının son zamanlarından itibaren
    ittihatçılar iyi eğitimlidirler
    ama devlet ve insan yönetmekten anlamazlar.
    işleri komitacılık ve çete,suikast.
    cumhuriyet kadroları iyi eğitimli
    ama özel sektörden hoşlanmaz
    her şeyi devlet kadroları yapmalı
    fakat devlet denen kurum her zaman yavaştır
    sorunları çözmekte geç kalır
    sosyal sıkıntılar başlar.
    40 yıllar nazi modası bize yansır.
    türk ırkçıları sahneye çıkar
    eğitimli yahudi göçmenler ülkeden kovulur bir şekilde.
    sonraki yıllarda devlet tecrübesi olmayan sağ kesim başa geçer.
    her şeyi raptu zapt altına almaya kalkar.
    darbeler serisi başlar.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

biz fransız aydınlarının dünya görüşünü benimsedik.
    bize uyan ingiliz aydınlarının dünya görüşüydü.
    fransızlar radikal
    ingilizler içinde uyumlu.
    en büyük hata burada yapıldı.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8. Sağ partiler kongre yaparken sol partiler kurultay yapıyor olabilir.

Benzer şekilde başkanlık sistemine karşı olan partilerde parti başkanlığı yerine genel sekreterlik şeklinde ünvan gerekebilir.

Aslen akıl mantığın geçerli olduğu her yerde başkanlık sembolik olmalı ve kararların yeterli derecede en az 3 kişi tarafından düşünüldüğüne dair imzalı delil olmalı. Özel sektörde yönetim kurulu bu işi görüyor CEO verilen görev çerçevesinde icracı oluyor. Geçen KAP da bir şirket haberi vardı CEO ve yönetim kurulu başkanı aynı kişi olmuş bunun nedenini geçiş sürecinde işleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak olarak açıklamışlar.

Ben başkanlık tarafındayım o başka.
    Son düzenleme : ariston; 26-07-2020 saat: 03:15.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 982/999 İlkİlk ... 482882932972980981982983984992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •