Bu arada şekerbankdan 500+ 355 günlük bono var.35 günde bir değişken oranlı kupon ödemeli ( %27 MK).
Mevduatlar iyice yükselirse bonoyu komple bozmayı düşünüyorum..
Printable View
Bu arada şekerbankdan 500+ 355 günlük bono var.35 günde bir değişken oranlı kupon ödemeli ( %27 MK).
Mevduatlar iyice yükselirse bonoyu komple bozmayı düşünüyorum..
TCMB son kararı ile;
Borçlanma Faizi: 16.25%'ten 22.50%'ye
Repo Faizi: 17.75%'ten 24.00%'e
Borç Verme Faizi: 19.25%'ten 25.50%'ye
Geç Likidite Penceresi: 20.75%'ten 27.00%'ye yükseltti.
Burada en yüksek faiz glp 27 o zaman mevduat 27/,95=28,42max teorik olarak.
Akşamüstü ICBC deki mt ile konuştum. Bugün dolar bozduran bayağı bir kişi vardı dedi.
Bu arada herkesin beklentisinin aksine bu faiz artışıyla mevduat faizleri yavaş yavaş çekilecektir 27 28 tepe yapar Aralık 15 ine kadar gevşemeye başlar
Bence kullanıcak.ekim enflasyon 20li rakamlar olacak.
dolar tl 6.70 lerden asagıya gelmeye stopaj dusmesi ile basladı doviz tevdiatlarda cozulmeler basladı onunla beraber illaki biraz daha bozum olacaktır bu faiz artısıyla buda kuru asagıya nereye kadar cekerse ..halkın bozdugunu borclu sirketler alacaktır ..arz talep fiyatı belirleyecek artık kim galip gelirse .
Marifetli hesap için şubeden cebtetep hesabı açabiliyormuyuz?
Aynı gün ATM kartımızı alıp internet bankacılığı na girebiliyormuyuz?
Benim hoşgeldin bitti, eşime hesap açtırıp yarın parayı oraya aktarayım diyorum...
Eylül ayın da yüklü borç ödemesi mevcuttu, yanlış hatırlamıyorsam 17 milyar usd civarı,
ağustos ayında bunu cezası ödendi,
ikinci büyük borç ödemesi kasım da yine yanlış hatırlamıyorsam 13 milyar usd civarı
ekimde dolarda bir yükleme olma olasılığı oldukça fazla..
hele birde 2019 mart var ki yüklü borç ödemesi
tam da seçim zamanı....
şubat ayı merkezin iki ayağı bir pabuca sokarlar artık
21 uçmuş 25 diyerek arkadaş
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gun bu gundur.1 ay sonrasini kimse bilemez paranizi en yuksek orandan baglayin.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah aşkına dalgamı geçiyorsunuz ! Tl mevduatçılar için 3 aylık süre fırsat filan değil Tl ciler içi şenlik daha yeni başladı, sakın ola uzun süreli vadeye falan gitmeyin.Bunu size Tl de olmayan bir forumdaşınız söylüyor kanmayın uzuna bağlayın diyenlere...
Dolar alanlar önceden devalüasyon tecrübesi olanlar. Yine çoğu bu dolarları bankada mevduat olarak tuttuğu gibi bir o kadar da fiziki kasa da- evde- yeddieminde vb. tutan var. Stopaja pek bakılacağını sanmam. Şahsen ben doları bir perakendeci arkadaşa borç verdiğim için stopaj faiz vb. işim yok.
Ayrıca uzun bağlamalar artarsa devlet bundan feyz alıp stopaj desteğini kaldırabilir. Bence de şu an için kısa gitmekte fayda var.
Ayrıca umutabi sana dolarlarınla yatırım yapabileceğin bir beton buldum. Çok beğeneceksin. :ss:
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...96014924/detay
Sizce bu yüksek faiz donemi ne kadar sürer. 6 ay mı 1 yıl mı yoksa daha uzun mu?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20 milyar dolar nereye gitti?
Döviz hesaplarındaki azalış, ihtiyaçlara (dış borçlara) ödendi ve yurt dışına çıktı.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...rtirimi/210190
Ne demişler; insanların güvenini bir kere kaybetmeye gör geri kazanmak çok ama çok maliyetli olur.
Alternatiften arkadaş bugün saat 15 de 300 bin tl. yi gecelik 23,50 ile bağladı. Doların 6 tl. ye gelmesini bekliyor. Komple dövize geçecek.
Bir devlet bankasının müdürüyle bu gün konuştum , merkezin bugünkü faiz artışından önce bile en düşük ticari krediyi biz veriyorduk %33 ile dedi. Bende,` bu faizle kredi alan olmuyor du her halde ` dimi diye sordum o da gülerek ` almak isteyen çok oluyordu da veren olmuyordu` diye cevapladı. Kısaca Tl mevduatçılara % 20 vermekte nazlanan bankalar % 30-40 arası kredi satıyorlarmış.
şubeden vadesiz hesap açın sonrada onu internet bankacılıgına açın oluyor size cepteteb aynısı.ben o şekil kullanıyorum hem defterinizde olmuş oluyor bu bahaneyle.yalnız ben isim yazılı ve daha güvenli dedıgı kartdan istemıstım 1 haftada gelir diğerleri isimsiz hemen veriyordu.
Bugün faiz kararından sonra Londra 2 milyar dolar satmış, yerliler 1.5 milyar dolar almış deniyor.
Faiz sert yukselir ama oyle kolay dusmez. Cunku piyasa buna ihtiyac duyar. Ornegin nisan ayindan bu yana 1000 puan civari artti. Yani 5 ayda ama bu 1000 puan yaklasik 2 3 yilda geri alinabilir ki bu bile iyi ihtimal. Bunun son faiz artirimi oldugunu kim soyledi.
Daha fed in bu yil 2 ve gelecek yil 3 artirimi var. Ecb gelecek yildan itibaren artiracak. Sen faizleri dusurup nasil tl varliklarini cazip hale getireceksin. Onumuzde ki 2 3 sene iyimser tabloda faizler 30 40 araliginda olur.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar sabırlı olun ve pazarlık yapın 1 milyon üstü paralarda Bugün saat 17 den sonra %30 veren bankalar oldu önümüzdeki hafta bu rakamları çok duyacaksınız( rakam milyonun epey üstü