Benim adýma yorum yapmadan tam olarak ne istediðini söylersen yardýmcý olurum sana
Askerler þehit sayýlmasýn mý demek istiyorsun
Printable View
Anlýyorum sizi bazý þeylerin hassasiyeti var fakat bunu dini deðerler üzerinden yapanlar suçlu olmuyorda söyleyen neden suçlu olsun bakýn son cümlemizden þehit olan askerler için CHP komisyon kurulsun demiþ diyorsunuz oysa onlara göre CHP hem dinsiz hem terörist ve bunu bile bile yapan savunanlarda senden benden daha müslüman ve Türk kusura bakmayýn ama hýrsýza hýrsýz demek o hükümet zamanýnda suç oldu benim için her zaman hýrsýz hýrsýzdýr
BREAKING:
Sky news reports that China is preparing to invade Taiwan.
Sky News, Çin'in Tayvan'ý iþgal etmeye hazýrlandýðýný bildiriyor.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
2075 e kadar.. hava sýcaklýklarý düzenli olarak artacak.
https://www.youtube.com/watch?v=BHXOxWhC-tA
ona göre önlem alýn..
özelikle su konusuna tikkat.
sularýn kesilmesi uþak bölgesinde de yaþanmýþ 12 saatte bir su verilmeye baþlamýþ.
:drunk:
Dini bilgim çok zayýftýr, bu konuda hüküm vermem uygun olmaz
Ama mantýken düþünüldüðünde pkk tarafýndan öldürülen bir kiþiye þehitlik verildi ise pkk ile barýþ olunca o þehitliðin de düþmesi gerekiyor
Lakin
Þehitlik mertebesine ulaþaný kimse bilemez, bizim þehit diye kabul gördüðümüz kiþi belki de Allah katýnda þehit olmamýþtýr.
Þehitlik
Allah yolunda ölenlere verilir diye biliyorum.
ben seni çok iyi anlýyorum, yazdýklarýnýzada en küçük eleþtirim yok, sadece yazýlmamalý diyorum, çünkü hayatýný kaybedecek bir askerin son kalesi þehitliktir, þayet burun buruna geldiðinde gidecek baþka yeri ve makamý yok askerin,...
askeri defnemezsiniz, yeri gelir tabuta sýðmaz,..
siz devletin tartýþmalý hale geldiði bu günlerden yola çýkarak ''dem'' vuruyorsunuz,..bu gayet anlaþýlýr, ama birilerinin bu devlette ayakta kalmasý gerekiyor,..bunlardan biri asker,..
asker, polis, bayrak, marþ,..
çok eski bir meslek askerlik ve hafýzasý tarihi tecrübelerle dolu,..ve bütün dünya ordularýnýn oluþturduðu tarihi bir hafýza bu, eski bir icat ve bir o kadar güncel,..
mesela asker bayrakla çok çabuk bir araya gelebiliyor,...
iþte Mustafa Kemalin anýt kabrinde bir askerin nöbeti yine çok anlamlý, keza Mustafa Kemalin askeri olmak yine öyle,..
okuyan okudu ... :drunk:
Eyvallah dünde bir arkadaþ video paylaþmýþ Allâh yolunda ölen þehit oluyor demiþ o zaman askerde çlem þehit olmaz þimdi senin cevabýna görede pkk itinin öldürdüðü askerde barýþ olduðu için þehit olmuyor ise maaþlarý kesilmeli ve inanca göre cennet randevularýda iptal edilmeli ama en son söylediðin Allah bilir ise þehitliði verilen maaþlarýn ve imkanlarýn iptali davasý açýlmalý faizi ile geri alýnmalý ve bunu þehit ilan edenlerin cezalandýrýlmasý çünkü þirk eylemi mevcut bunlarý kim yapacak devletsen yap vatandaþ isen vicdanen reddet
ohaha...
izmirin ve istanbulun bazý yerlerinde emlak vergileri 85 bin tale ye þeetmiþ.
neetmiþ neeeeeeeetmiþ ?
zamcýklanmýþ.
faltaylý
https://www.youtube.com/watch?v=MljCaqhuuSY
Niye aðlýyorsun sevinsene oðlun þehitlik mertebesine nail olmuþ diye tv'de askerde ölen babasýný fýrçalýyordu malum þahýs demekki Allâh yolunda ölmeyen þehit olmuyor sen þehitsin diye insanlara maaþ baðlayýp cennetle avunuyorlar yazýk ölenlere üç kuruþa yetim dul kalýp cennet vaad ediyorlarmýþ demekli bunuda Allah'a þirk koþarak yapýyorlarmýþ
Benim derdim ne asker ne millet ne vatan ne din nede
bayrak benim derdim insanlarýn uyanmasý oda bilimle eðitimle araþtýrmayla sorgulamayla olur Arapça öðren üç kuruþluk maaþa baðlan birde cennet vaad et sonra ülkeyi yoksulluk ve yokluk içinde sürdür ama sen burada cenneti yaþa yok böyle bir dünya uyanýn artýk uyanýn Arap masallarýna kanmayýn artýk
Kusura bakmayýn forum kurallarý dýþýnda yazdým ama idare edin artýk
Sn Bozkurt hocam ,Çanakkale savaþý hakkýnda da ayný þeyi mi düþünüyorsun?
Rahmetli babannemin babasý gazi olduðu için sordum.Þehitlik mertebesi nasip olmamýþ.
Gazi midir deðil midir ? (Malum o günlerde savaþtýðýmýz herkes ile ayný pakta dost kuvvet olarak yer alýyoruz)
bb79 abi, Bir insanýn ekmeðine yardýmcý olmak namusuna, þerefine sahip çýkmaktýr. Bir yoksul yalvarýyordu: "Bana yardým et lütfen, sen neye inanýyorsan ona inanayým."
ELLERÝ YIKAMAK
Þehitlik de veriliyordu yemekten önce el yýkayana
Düþündüm de ellerimizi yýkamaya gelmiþiz dünyaya
Diyanet’in cuma baðýþlarý eskort kadýnlara gitmiþ!
Beþ yýldýr süren soruþturmalarda cuma ve dini bayramlarda toplanan paralarla en az 4 eskort kadýnýn çaðrýldýðý ve alem yapýldýðý dile getirilen iddialar arasýnda.
Devamý sözcü'de
Bunlar böyle yapýyor diye herkesi suçlayamam ama herkes ýn yolu bu oluyor
Yunus emre mevlana misali haddini bileceksin öleceðini bileceksin ona göre yiyeceksin içeceksin gezeceksin eðleneceksin ama öbür tarafa mal gitmeyeceði için fazla biriktirmeyeceksin ve kimseyi rahatsýz etmeyip üzmeyeceksin adil olacaksýn 3 gün susuz kal desem kalmazsýn ama 3 gün sonra al sana 10 litre su iç desem içemezsin 1.5 metre kapladýðýn alana sýðacaksýn haddini bileceksin tek kardeþ lafým sana deðil ihtiyaç fazlasý tüketenlere
Beni az çok tanýyorsun.Din,siyaset ve spor konularýna girmem.(yukarýda yazdýklarýndan ziyade mantýðýný merak ettiðim için yazdým)
Açýkcasý normal hayatýmda da bu 3 konuya uzaðýmdýr.
Benim bu aciz hayatým tamamen borsadan ibaretdir.
Ama kimsenin vebalini almamak adýna o konuda da pek konuþtuðumda yok..
Bunun haricindeki sohbetimde zaten sizlere hal hatýr sormakdan ibaretdir.
hazýr yataya baðlamýþken þöyle bi soru sorayým.
dýþarý çýktýðýnýzda size otomobil veya kamyon vb. çarpma ihtimali % de kaçtýr ?
---
yapay zekaya veya gugula sorman. anýnda anlarýn. :he: herkes aklýna gelen cevabý yazsýn.
Bilakis,
Yanlýþ yapana babamýn oðlu olsa bile acýmam
Çünkü doðru tektir.
Deðil mi tek abi
Konunun burda tartýþýlmasýna lüzum görmüyorum.
Sen ataist ben inançlý
Nasýl anlaþýcaz ki
Ortak noktamýz yok, düþünceler farklý :notr:
Geçen gün ezan sesinden rahatsýz olduðunu yazýnca dedim ki tamam din elden gidiyeahhh
ülkedeki kaza sayýsý /nufus vs filan gibi mi cevap istiyorsun benim deðerli davet edilmesine raðmen misafirliðe halen daha gelmeyen adaþým:) ( bu arada haftaya fizik tedavi uzmaným vizin verirse ve çekilen diþimde sorun olmazsa istanbul'dayým Adana'ya yada Aðva sen seç)
biri biþiy dedi ellaam....
iyi çaktý..:drunk:
65 yaþ üzeri kiþiler(vatandaþ) tapuya veya Notere gittiðinde.!!!
Tam teþekküllü hastaneden aklý dengesi yerindemi diye .!!!
Saðlýk raporu zorunlu.!!!
Devlet büyüklerinin hepsi demens.!!!
Bu bunaklarýn aldýklarý.!!!
Alacaklarý kararlar.!!!
Ne kadar doðru olabilir.!!!???
Ahlaksýzlýk, yalan, dolan, hýrsýzlýk hat safhaya ulaþmýþ durumda.!!!
Top hep vatandaþýn kalesine giriyor.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!!
Bosporus dayucuðum yannuþ anlamada. Kendine masallar diye diye sen masallar dünyasýnda kaldýn.
Nerden biliyorsun demans olduðunu, var mý elinde raporun.
Yok
Bu iftiraya girer, yalan dolana girer.
Oysaki ben seni doðrularý yazdýðýn için seviyordum artýk sende sýyýrdýn gemi batmýyor deye
Çanta diyen vardý.
Geçen tavandan %20 düþmüþ
Bugün de þimdilik %8 tepki vermiþ.
Bu okur mu?
bu adamýn partisi varmý onu bile bilmiyom.
ama adam haklý abi.
https://www.youtube.com/shorts/GgMyRgfD5ps
Putin: AB siyasi egemenliðini kaybetti, ekonomik baðýmsýzlýðýný da kaybedecek
Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Avrupa Birliði'nin þu anda siyasi egemenliðini kaybettiðini söylerek bloðun ekonomik baðýmsýzlýðýna da kaybedeceði öngörüsünde bulundu. :ok:
Almanya'nýn BMW'sinin kârý 1. çeyrekte %29 düþtü ve bu, üst üste üçüncü yýllýk düþüþ oldu. Satýþlar %8 düþtü.
Audi ve Mercedes'in durumu daha da kötü. :thumbdown:
https://x.com/MyLordBebo/status/1950861509631840711..
Arþiv unutmaz.!!!!
https://m.youtube.com/watch?v=29ars6k4a_Q
https://m.youtube.com/watch?v=4OSFJK51JyY
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!