Fonun büyüklüğüne kişi olarak değilde sermaye büyüklüğüne bakarak değerlendirmek daha doğru olur. Teziniz doğru. Yani bir taksi ile bir Tır ın hareket kabiliyeti aynı olur mu? Fon yönetilmesinde de olay budur.
Printable View
Dediğiniz gibi bir fon bulmak çok zor :) FNO'yu inceledim geçen gün Finansın fonu olduğu için hisse dağılımında kendi BYF'lerinide almışlar :) %5 civarı USDTRF, %4 civarı GLDTRF ve %3 civarında da GMSTRF içeriyor. Yani portföyünün yaklaşık %13-14 döviz ve dövize duyarlı varlık içeriyor :) Yıllık getiri %22 PPF kadar diyebiliriz belki bu işinize yarar ama altın ve gümüş var olmaz TFX target var dersiniz onun için :)
Pangaci ustad candir. Acc tahmin edilemez bir fon. Suprize acik.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OBP tavsiyesi verdim üstadım.:) Yılbaşından bugüne kaybettirdiği bir ay hiç olmamış. Getirisi de mevduatın gayet üzerinde. Umarım bu tavsiye bahtsız bedevi durumuna dönüşmez.:) Yalnız şöyle bir şey dikkatimi çekti, tablodan bakıyorum Haziran ayındaki genel yükselişe % 4.89 luk gibi harika bir oranla eşlik etmiş. Ancak Kasım ayındaki genel yükselişte aynı performansı gösterememiş. Yine de % 2.16 iyi bir oran hakkını yememek lazım.
0.46 değerini portföyde olduğu için MKK'dan hesapladım. Ordaki değer gerçek fiyat oluyor. Bazı fonlar MKK'ya bildirimi çabuk yapıyorlar o yüzden sizde hafta sonları MKK'dan portföyünüzdeki fonların fiyatını hesaplayabilirsiniz.
Güzel bir seçim olmuş üstadım. Gerçi son günlerde yerinde sayıyor biraz. OBP genelde %10-15 civarında hisse ile gidiyor. Bir ara kontrol etmiştim portföyü nasıl şekillendiriyorlar diye %30-35'lere çıktığıda olmuştu hisse oranının. Dediğiniz zaman aralığına belki hazırlıksız yakalanmıştır.
üstadım affına sığınarak zor bir soru soracağım sadece istişare için: bist 100'ün önümüzdeki günlerde veya ayılbaşı etkisiyle 2 dolar, yani 111 bin üzerini test edeceğini var sayarsak acc tutmak ne derece sağlıklı olur? gerçi ben tcd ağırlıklıyım ama acc yine sürünür mü? yoksa az da olsa pastadan bir parça koparabilir mi? ya da şöyle de sorabilirim: borsanın aralık içinde 111 üzerini test edeceğini yüksek ihtimal olarak görseniz hisse fonlara ayıracağınız portföyü nasıl şekillendirirdiniz?
Gpg ye ne oldu hesabımda 1,32 görğnüyor
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Hesap yaptınız zannetmiştim. MKK'ya bir türlü dahil olamadım, cep telefonuma gönderilen mesaj bana ulaşmıyor.
GPG tefas sitesine bakınca %0,1914 getirmiş görünüyor, fiyatı (1,342612) bankamın fon portföyünde ise % -1,1519 fiyatı da (1,324612 TL) görünüyor hangisi doğru anlayamadım.
Bir de borçlanma araçları fonları hafta sonu ppf kadar bile getirmemiş görünüyor, bunların da devri bitiyor herhalde sadece okt biraz fazla olmuş.
Nereye geçeceğimizi şaşırdık artık faizler daha fazla düşmez diye yüksek oranda devlet tahvili içerenleri sattım, özel sektör içerenler de ppf gibi oldu, hisse içerenlere de riskli diye fazla girilmiyor.
Üstadım yükseliş yönünde bir öngörünüz varsa son bir aylık performanslara bakarsanız ACC'nin diğer hisse fonların yarısı kadar yükseldiğini göreceksiniz. ACC'nin yılbaşından beri getirilerini kontrol ettiğimde büyük düşüşlerin olduğu gün fonda düşmüş fakat toparlanması çok kısa sürmüş yükselişlere büyük oranda tam anlamıyla eşlik etmemiş. Eğer yükselişe oynacaksanız hisse fonlardan EID, MAC, TKF ve GMR dörtlüsünden birisi olurdu seçimim. 111 K' da da ACC'ye geçiş şeklinde bir strateji izlenebilir. Tabi bunları geçmişte yaptıklarına bakarak söylüyoruz. Bu senaryo gerçekleşmeyede bilir.
Mobil mavi sebebiyle mesaj silindi. Yuji tabloları geldi ve borçlanmalarda en yüksek OSD değilmiş. Edit yapacaktım.
UNICREDIT: KOÇ İLE GÖRÜŞMELERDE ALINMIŞ NİHAİ BİR KARAR YOK
Sabah bu haber düşmese sıkıntı olabilirdi bankacılık endeksinde.
Buyrun üstadım bugün kapatacağım paylaşıma :)
https://docs.google.com/spreadsheets...t?usp=drivesdk
S-400 haberi satış getirdi piyasaya
şimdi değerli üstadlar bugün itibariyle %70 ACC deyim tekrardan. acc daha az getirince tcd nin stopajı gözüme battı(tabi buna da şükür). kalan %30 TOT için cumayı beklesem mi yoksa satıp MAC mı yapsam halen düşünüyorum.
Tot ay sonu merdiven yapiyordu genelde. Yatirim tavsiyesi degildir.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.