borsada yatırımcıların ümükleri sıkıldıkça "ya 1+1 alıp kıraya vermek lazım" lafları iyice artmaya başladı.
siz siz olun konut yatırımını kötülemeyin.
Printable View
borsada yatırımcıların ümükleri sıkıldıkça "ya 1+1 alıp kıraya vermek lazım" lafları iyice artmaya başladı.
siz siz olun konut yatırımını kötülemeyin.
"Şehirden kaçın, tarlaya konteyner koyup orada yaşayın, tiny house yapın" gibi gazlara gelenler de patladı bu arada.
Her yerden tiny house, konteyner ev, ve hobi bahçesi yıkım haberleri geliyor.
Milleti (araya depremi falan da katarak) gazlayıp büyükşehirlerde satış dalgası yaratmaya çalıştılar, olmadı.
Satış dalgası var da, fiyatlarda bekledikleri düşüş yok.
Karavan, tiny house, konteyner, ıvır zıvır..
Fanteziden öteye geçemez bunlar.
Mazallah , karavan falan koyduklarını düşünün , skandal...
Kircısı çıkan eşyalı bir dairede Yine bir tadilat işine girişeceğim pazartesi günü. En son Armut.com dan bulduğum fayans ustası paramı alıp kaçtığından beri tadilat işlerini kendim yapıyorum.
Geçen hafta acele olduğu için bi istisna yapıp, klimanın elektriği için usta çağırdım. Bu kadar rezillik olur. Adam matkap ucunu duvarda bıraktı, çıkaramadı. Kabloyu en saçma yerden çekti. Yapıştırıcısını masanın üstüne koymuş. Masa nın ruhuna fatiha. Gidince fark ettik. 20 metre kablo kullanmış. 1000tl. Sigorta kutusu ve sigorta 200tl. El emeği 800tl. Toplam 2000tl aldı. Ama 20 bin liralık güzelim masanın canına okumuş oldu. Verdiği zarar 10 katı.
Usta işi kesinlikle bitmiştir benim için. Elim tuttuğu sürece kendim yaparım. gerekli makina ve aletide alırım hiç acımam giden paraya.
2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İstenilen yere karavan çekilebiliyor (çevre kirliliği) . Taklit ürün satılabiliyor (fikri mülkiyet). İşporta tezgahlarına ( ürün güvenliği, hijyen) bakan yok. Temele ekonomik problemleri koyup her türlü kuralsızlığı görmezden gelmeye başladık. Gittikçe batı kültüründen uzaklaşıyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mümkün olduğunca kendimiz yapmak en güzeli.
Burada hem "para önemli değil, kiralık evleri boş tutuyorum" deyip, hem de "kiracı arkası toplamaktan bıktım" dedim diye herifin biri inanmamıştı. Temizlikçi çağırmayıp kiracının arkasını kendi toplayan adam kiralık evi boş bırakmazmış. :)
Oysa ki temizlikçinin ve badanacının nazını çekmektense, işi kendim yapmak daha kolay. Benden daha beceriksiz olma ihtimalleri de cabası.
Bu çarşamba ben de yazlığa klima taktırdım. (Klimalar yok satıyor valla. Eskiden marka model beğenmiyorduk, bu yaz bayi bayi dolaşıp ne bulursak razı olduk)
Bayinin gönderdiği elemanlar montajı yaparken elektriği kendim çektim.
Böyle durumlarda normal matkap uçları kısa geliyor. Duvardan kablo geçirme işleri için 40 cm boyunda bir uç bulunduruyorum. 10 yılda bir lazım olur ama hayat kurtarır.
Londralı ;
https://i20.haber7.net/resize/1280x7...78941_0936.jpg
Maliyenin radarına takılmış Gayrımenkul Sermaye İradı Vermemiş 700.000 mükellef ve tapu ve ikamet kayıtlarından yola çıkılarak tespit edilmiş potansiyel 1.500.000 mükellef üzerinde işlem yapılacak uyarısında bulundu...
..................
Mehmet Simsek
@memetsimsek
Kayıt dışı kalmayı zorlaştıran dijitalleşmenin katkısıyla kapsamlı kira denetimlerimizi sürdürüyoruz.
Kira geliri tespit edilen ve birçok defa hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef hakkında cezalı işlem yapılacak.
Ayrıca tapu ve ikamet bilgileri kullanılarak kiraya verildiği değerlendirilen 1,5 milyon konut için fiili denetim çalışması başlattık.
Vergilendirilmeyen her tür haksız kazancın takipçisiyiz.
https://x.com/memetsimsek/status/1827644400643481622
Yıllardır vergisini vermeyenlere hiçbir şey yapılmadığının itirafı...700.000 kişi....
Utandık mı....bittabi hayır....
Evlerinize, yatirimlik konutlariniza arsalariniza sahip cikin. borsada millet duduklendikce feryat figat alternatif “saglam” yatirim arayislari basladi/basliyor.
biraz finansal öngörüsü olan borsadan çıkmıştır bence.
tefas ta bistcoin fonlarına bakıyorum son 3 yılda dolar bazlı senelik kazanç 30% falan.
bunu gördüğüm an son kuruşuma kadar altına geçtim şahsen.
emlak için bizim gibi maaşlı adam kredi bekler o da uzun süre gelmeyecek gibi.
Bu kadar sıkılaştırmayı siyasiler kaldıramaz, yakında konut kredilerinin de açılabileceği kanaatindeyim...
Lakin faizlerin düşmesinden bağımsız, kredilerin açıldığı an, emlak fiyatlarında yukarı bir sıçrama kaçınılmaz olur zannediyorum.
Konut arzının ivedi teşvik edilmesi, konut krizinin hafifletilmesi için hayati.
kolaylıklar....
Zabıtaların işi gücü ne ki ???
Gitsinler tinyhouse , karavan kovalasınlar !!!
https://i.gazeteduvar.com.tr/storage...nsaat-u1rj.jpg
Ara sokakta bir karavan gördüm..
Çok ayıp !!!!
Young Boys'un İstanbul paylaşımı.
https://scontent.fist6-2.fna.fbcdn.n...kA&oe=66D34C7C
seçim olmadığı sürece siyaset esnafının kaldıramayacağı vatan hainliği dahil en ufak birşey yoktur.
sadece basit bir örnek vereyim, hem de bizden değil demorasinin beşiği İngiltere den, yeni solcu hükümet artık sosyal konutlarda İngilizler in değil mültecilerin öncelikli olacağını İngiliz vatandaşlarının başının çaresine bakması gerektiği şeklinde açıklama yaptı.
bu açıklamayı seçimden biraç ay önce yapamazsın ama seçim yoksa sırıtarak yaparsın...
Gayrımenkul sahiplerini heyecanlandıran idda ;
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım aylık %1,49 faiz oranı ile ilk kez ev alacaklara konut kredisi imkânı tanıyacak.
Düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisinde öncelik hakkı daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlere tanınacak.
Daha önce evi olan, ancak 6 ay önce evini satmış olanlara da düşük faizli konut kredisi tahsis edilecek.
Şu para nelere kadir !!!!!!!!!!!
Ataköy F Blok yıkımı:
Ataköy'de ilk defa bir konut binası çürük raporu alınıp yıkılıyor.
Çürük olduğundan değil, rant olduğundan tabii.
Yıkımı yapan firma, 7 günde dümdüz ederiz dedi ama, 7 gün oldu sadece bir dairesinin bir salonunu ''rencide'' edebildiler. Bir sürü alet araç geldi, bina bana mısın demiyor.
Binayı, deprem bölgesindeki hani kepçe değince yıkılan binalardan sanıyorlar herhalde.
Oysa Ataköy 1957-1963 yılları arasında yapılan ve zamanın son teknolojisi ile inşa edilen sapasağlam binalardan oluşuyor. İnsanların yüreğine deprem korkusu salıp bu güzelim binaları yıkmak, hem kaynak israfı hem de Ataköy'e, şehre bir ihanet bence. Çünkü yıkılırken bile yenisinin ne olacağı belli değil.
F Blok, Ataköy'de tek örneği olan blok. Bir katında 4 daire var ve 8 katlı. 32 daire var ama bir daire 227 m2, büyük ve lüks daireler.
Yıkıma önce ortadan başladılar (Yanlış!). Yani binaya yandan müdahale edip 3-4.katları kırmaya çalıştılar. Ama olmadı tabii. Sonra terasa araç gereç taşıyıp terastan kırmaya çalıştılar. Yine olmadı.
Şehir içi meskun mekan olduğu için dinamitle, C4 ile patlatıp yıkmak da söz konusu değil tabii.
Çok zor işleri, çok zor.
Sapasağlam bir binayı yıkıyorlar. Gerekçeleri de hazır. Mevcut deprem yönetmeliklerine uymuyormuş. Bunlara uyduğunu söyleyip yıkılan nice yeni bina gördük deprem bölgesinde. Ama bu sefer duvara tosladılar.
Bu nasıl?
Betona boğulmuş di mi?
On para etmez manhattan.
Fiyatlar da fahiş zaten.
https://i.ibb.co/m80cfgL/Screenshot-...806-Chrome.jpg
Dün yaşadığım komik olay ülkenin halinin perişan olduğunu gösterdi.
İki ayrı emlak sitesinde aynı emlakçının ilanını görerek cazip bulduğum 3190000 tl.olan bir daireyi gezmek için emlakçıyla randevulaştım. Sabah 11 de aradım ve 14 de sitenin girişinde buluşacaktık. Saat 14.45 e kadar gelmeyince telefon ederek beklediğimi söyledim. '' Daire 3600000 tl. oldu '' dedi. Yahu bu nasıl ahlak, madem öyle beni neden bekletiyorsun, aramıyorsun vb. söylenince telefonu kapattı. Sinirle bürosuna gittim.Genç bir adamdı. Patlama noktasında olduğumu görünce '' Abi, biz aramızda bu ilanlara yem diyoruz. 4 milyonluk bir daireye bir kaç arkadaş 3800- 4000 arası yazar. Biri de 3400 yazar, bakarız müşteri kaç lirada aramaya başlıyor diye. '' dedi. Ağzıma geleni söyleyerek ayrıldım ama adamlar kösele olmuş. İş ahlakı, şeref, haysiyet bilmiyorlar.
Ekran alıntılarıyla ticaret bakanlığına gönderdim. bakalım ne olacak . İnşaat baronları televizyonlara haber adıyla gizli reklam yaptırıyorlar. Şimdi de konut alma zamanı, ilk eve düşük kredi vb. haber pompalayarak fiyatları diri tutmaya çalışıyorlar. Pazarda adam domatesi 5 lira yükseltince kıyamet kopar ama inşaatda her şey serbest ! Ne zaman bir şeyi alma zamanı derseler tersi olur.
Ülkede her an her şey değişebiliyorken tomarla parayı öküzün boynuzuna takmaya gerek yok. Ederi neyse o kadarı bağlarız.
Kendi çapımda mücadeleye devam, pes etmek yok. İyiler en az kötüler kadar cesaret sahibi olmalı. Biraz önce yine 2 tane '' yem ilan '' tespit ettim. Aynı resimlerle aynı daireyi aynı tarihte 2 ayrı emlakçı çok farklı fiyatla aynı internet sitesine ( sarı ) koymuş. Birisi 3.100000 diğeri 3.750000 tl.
Şimdi bazıları '' almak zorunda değilsin, sana ne bak geç '' diyecekler. Böyle diye diye ülke siyasetine de karışmayarak depolitize olduk. Sonra eleştirmeye hakkımız olur mu ? Ekran alıntıları ve ilan numaralarını alarak ticaret bakanlığına, reklam kuruluna gönderiyoruz. Cezaları itina ile veriliyor. Vatandaşlık görevi süreklidir.
Aynısı Bodrum Akyarlar Günbatımı sitesi ilanında bnm başıma geldi.syni sitede 3 farklı olan var 3 farklı emlakcifa aynı fotolarla...yine guvetcinlik bolgesinde Mikail İsimli emlakçı 5250 den kelepir iştah açıcı ilan vermiş ama ev fotoları yok sadece deniz foto koymuş...oraya yakin oturan bir arkadaşı gönderdik eve bakmaya randevuya gelmedi şerefli kochisarli....telefonda fiyat 1 milyon arttı dedi....ilan ditesine şikayet ettim.simdi hiç bir ilanı yok sitede....ytd
Afedersiniz, Bodrum'da devremülkü olan var mı? Devremülk satın alma ile ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Benim şartlarım gereği Türkiye için en mantıklı tatil formatı devremülk gibi gözüküyor. Bu konuda paylaşacak bir bilginiz veya öneriniz varsa çok müteşekkir olurum.
2020den beri ayni mekanda tuttugum doner endeksi 11 kat artmis.
Ayni bolgede konut fiyatlari ise 9 kat.
Ustelik pazarlikla 8 katina cekmek mumkun.
https://www.hepsiemlak.com/balikesir...ire/143890-125 Bu ilanda bina 5 yaşında
https://www.hepsiemlak.com/balikesir...aire/143890-64 Bunda ise 7 yaşında yazıyor.
Aynı emlak ofisi, aynı şahıs tarafından aynı sitede girilen aynı fotoğraflarla aynı daire hakkında yazılanlar ortada.... Şimdi bu emlakçı ile alışveriş yapılır mı ? Yapanın sorunu der geçerim diyenlere hee hee deriz.
Bazen adalet adliye saraylarına bırakılmadan ; bu şekilde açık seçik ortada olan suçlar için ilgili kurumca yerine getirilmeli. İtirazlar adliyeye yapılmalı. Bu emlakçının yetki belgesi iptal edilmeli.
Keşke enflasyon oranında her ay fiyatlar sabit artsa !! 3 - 5 düzenbaz tüm sarı siteyi kasıp kavuruyor. Aynı daireyi ( ilan resimleri ve sırasını dahi değiştirmeden ) 4 farklı emlakçı 4 farklı fiyat giriyor. Vatandaş bakıyor sırasıyla 3,5 - 3,750- 4100 - 4800 görünce '' ulen şu 3,5 yazanı arayım da hemen kaçırmadan alayım '' diyor. Tam da YEM ' e takılmış oluyor. Biraz önce bu dairenin kaporasını aldık diyerek '' 3,5 fiyata bir balık düştü '' diyor ve ilandan siliyorlar.
Bu ülkenin kamusu ( maaş alan her görevli ) bu benim işim değil demeden böyle düzenbazların üzerine gitmeli. Topyekün mücadele olmaz ise - sustukça sıra sana gelecek - söylemindeki gibi , bugün susanlar, işine gelenler yarın başka bir düzenbazlıktan zarar görünce konuşmaya yüzleri olmaz.
Twitterda bu kadar kesin ve boş konuşan 2. bir kişi görmedim. Böyle ezbere bilgi mi olur. Ev olur 1 lira indirim yapmaz. Ev olur %5-10 yaparda. %40 nerede görülmüş. %40 indirim teklif et adam sana küfür eder.
2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emekli maaşlarını düşüşü işlerin daralması ile kira gelirinin önemi arttı.. Doğru yönetilen kira geliri krizi hissettirmiyor.. Ülkedeki yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim:wave: