Originally Posted by
canlı
Dün yaşadığım komik olay ülkenin halinin perişan olduğunu gösterdi.
İki ayrı emlak sitesinde aynı emlakçının ilanını görerek cazip bulduğum 3190000 tl.olan bir daireyi gezmek için emlakçıyla randevulaştım. Sabah 11 de aradım ve 14 de sitenin girişinde buluşacaktık. Saat 14.45 e kadar gelmeyince telefon ederek beklediğimi söyledim. '' Daire 3600000 tl. oldu '' dedi. Yahu bu nasıl ahlak, madem öyle beni neden bekletiyorsun, aramıyorsun vb. söylenince telefonu kapattı. Sinirle bürosuna gittim.Genç bir adamdı. Patlama noktasında olduğumu görünce '' Abi, biz aramızda bu ilanlara yem diyoruz. 4 milyonluk bir daireye bir kaç arkadaş 3800- 4000 arası yazar. Biri de 3400 yazar, bakarız müşteri kaç lirada aramaya başlıyor diye. '' dedi. Ağzıma geleni söyleyerek ayrıldım ama adamlar kösele olmuş. İş ahlakı, şeref, haysiyet bilmiyorlar.
Ekran alıntılarıyla ticaret bakanlığına gönderdim. bakalım ne olacak . İnşaat baronları televizyonlara haber adıyla gizli reklam yaptırıyorlar. Şimdi de konut alma zamanı, ilk eve düşük kredi vb. haber pompalayarak fiyatları diri tutmaya çalışıyorlar. Pazarda adam domatesi 5 lira yükseltince kıyamet kopar ama inşaatda her şey serbest ! Ne zaman bir şeyi alma zamanı derseler tersi olur.
Ülkede her an her şey değişebiliyorken tomarla parayı öküzün boynuzuna takmaya gerek yok. Ederi neyse o kadarı bağlarız.
Yer İmleri