keske daha once haberim olsaydi
yetismiyor
benim ucak 22 sinde kalkiyor
Printable View
50doları amazona ver seni free shippingle getirsin kardeş,
uçağa para vermişşin yazık günah:))
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
arkadaşlar konut kredisi ile alakalı bir başlık yada konu varmı ?
Hangi banka kaçtan kredi veriyor ?
Faiz oranlarını esnetiyormu ?
Geri odeme aksadığında yaptırımları nelerdir ?
Şartları nedir ?
Limitleri nedir? ...
Bu kadar emlak ve inşaat muhabbeti dönmesine rağmen ne bu sitede nede başka bir sitede güncel ve geniş bir konu bulamadım.
Herhangi bir araba modeli hakkında bile yüzlerce sayfa yazılmışken bu konudan bahsedilmemesi ilginç..
Acaba bankalar bu konuların konusup paylaşılmasını istemiyormu ?
Lutfen ayni forum sayfasini kullanalim
son donem bir soru sordum kimse cevap yazmadi
bekliyorum
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=2609&page=27
Kiyak emekliligi diyorsunuz sanirim, cunku sgk da ilk donem 5000 gunu yapan mi ne emekli idi-
yas filan yok idi daha sonra yas ve daha cok calisma prim gunu kaidesi konuldu
Ben 46 yasindayim ve bu yasta bile belki bi markette beni kasiyer olarak almaz canim Turkiye..........
Aptal mi okul muduru okulun adini yazsin ?
Yarin bakan cikar, konusur, kayitta hicbir ucret alinmiyacaktir.
Obur gun gazetelerde okuruz, okul muduru temizlik malzemelerini satarken yakalandi diye.
Simdi belki diyeceksiniz ki, cadir devleti mi bu ?
Evet kolpacilarin cadir devleti.
Cadir devleti olmasa tek bir SGK kurumu 30 senedir konusulur mu ?
Bakarsin diger devletler nasil halletmisler ?
Onlar bu kurumu siyasilerin oyun alanindan cikarmislar.
Hicbir siyasi, su parayi suraya odeyin diyemiyor.
Kaynaklari ile saglam gelir getiren yatirimlar yapmislar.
Emeklilerin fonu her gecen gun buyuyor.
Kendi iclerinde yonetim olusturmuslar.
Hatta kendi siyasi partilerini kurmuslar.
Simdi bizim emekliye anlat, daha cumlen bitmeden ben MHP'liyim diyor adam.
Bu milletle, bu hirsiz surusuyle, bi 130 sene daha konusurlar.
Hangi ustun zeka, tum yasamini, cocuklarinin gelecegini, bir adamin secilip secilmeyecegine baglar ?
Bir dusunun.
Cadir devleti olmasa, millet boyle mi olur.
Başli başına bir saçmalık iş gücü piyasası.Iş yerlerine bakıyorsun manav tezgahindan meyve seçer gibi eleman seçiyor.Genç olacak okul mezunu olacak fazla hastalanmayacak asgari ücrete yakın ücretten fazla ücret istemeyecek.Maalesef adına bakanlık dediğimiz kurumlar ne iş yapar hala anlamış değilim.Özellikle çalışma bakanlığı.40 50 yaşına gelmiş biri çalışmak isteyecek ve ama işyerleri almayacak iş kur ve çalışma bakanligida bunu seyredecek.Emeklilik yaşınını 60-65 sınırına çekerken bunu destekleyen hiç bir adım malesef atılmadı.Işzizlik fonu ise devlete kaynak oldu.Kalitesiz eğitim ise iş gücü piyasasına tecrübesiz ve vasıfsız insan yetiştirmekten öteye geçmiyor.Bir evladım var sırf diploma olsun elinde diye geçersiz mesleklerle uğraşmasin kapesitesi varsa iyi bir üniversite okur eğer kapasitesi yoksa üniversite okuyacağina kaportacıda boyacıda çıraklık yapsın usta olduğunda inanın bir muhendisten daha iyi maaslarla yaşamını sürdürür.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çocuğu olanlar onları iyi yönlendirsin , önce imam hatip sonra da ilahiyat fakültesine kapağı attılar mı hayatları garanti. Cumhur başkanlığının yolunu açmış olurlar, aksi olup ilim irfan yaparlarsa sürünürler. Böyle başa böyle tarak olunca böyle yaşam çok bile...
Emekliye yılda 2 maaş ikramiye masada
Konfederasyonların toplu sözleşme masasına taşıdığı ikramiye talebi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. TÜED’den ‘Memur emeklileriyle başlayıp, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılsın. Ramazan ve Kurban bayramlarında 1’er maaş ikramiye istiyoruz’ açıklaması geldi.
Yeni palavra da bu.
Oynuyorlar emeklilerle.
Emeklilere maaş promosyonu gibi seçimlere kadar daha çok su kaldırır bu pilav.
Seçim vaadi değil miydi bu?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ahmet amca burdan emekli olup amerikada calısmaya devam edersen maaşını almaya devam edebilir misin bunu arastırdın mı
bu arkadaşımın bir çocuğu var , ana sınıfı hariç bu yıl ilk kez okul çocuğu olacak gemlikte ilkokula başlayacak gözü ilk orada açılacak yani çocuğun adaptasyonu rahat olacaktır
bankadaki 350 bin lira akılıca idare edilirse bir karı bir koca bir çocuğu ilçe şartlarında çok rahat muhtac olmadan yaşatır, üstelik artık kiradaki evinden kirada alacak, belki yazları bodruma gitmeyecek erdeğe gidecektir.
ayağını yorganına göre uzatacak çocuğunu semt okuluna yazdıracak her hafta bir gece dışarıda yemeyecek market alışverişlerine giyim kuşam harcamalarına dikkat edecek paşa paşa geçinecektir, altındaki araba markalı olmasada olur :ok:
işe güce gelirsek gerçekten bende yıllardır ticaretle tekstil konf. imalatla uğraşıyorum gerçekten çok zorlanıyorum,piyasa sürekli yeni farklı ama ucuz ürün istiyor inanın artık yoruldum, gerçekten bu arkadaşıma benzer bir fırsat bulursam çok üzülerek işyerimi tasfiye edeceğim yanımda çalışan 20 kişinin iş akdini feshdeceğim tazminatlarını ödeyebileceğim meblağı hazırda tutuyorum, birçoğu eski emektar personelimdir.
zaman ve kapitalist düzen sürekli büyük sermayenin yanında oldu ve biz kobiler bugün yok olmak üzereyiz, büyük marketlere fason iş yapalım diyoruz vadeleri o kadar uzun ve ödemeler o kadar nazlı ki paramız buhar oluyor zamanında gelmeyen ödemeler işe yaramıyor, yani iş ve hacim var gibi gözüküyor ama artık para kazanmıyoruz sadece para çeviriyoruz, bir hafta bende diğer hafta başkasında olan bir para bu, piyasanın parası.
daha dün eşimle konuştuk, dedikki herşeyi satalım, karadenize gidelim ,insanların az olduğu hala mutlu olabildiği şavşat gibi zamanın yavaş aktığı bir yere mesela, alalım çocukları özel okuldan devlet okulunda okusunlar bu ülkenin gerçekleriyle yoğrulsunlar bizim çocukluğumuzda olduğu gibi, çocuklar ailelerinin standardını gerçeklerini sosyo ekonomik durumlarını idrak edecek kabullenecek ve böyle büyüyecekler, bence doğru olan budur,
belkide artık tavuklar gibi kümelenmemeliyiz adına metropol dediğimiz büyük kafeslerde, belkide dönmeliyiz artık dedemizin taşra kasabalarına ilçelerine
43 yaşındayım sürekli stres içindeyim personelimin maaşını çocuklarımın okul taksitlerini düşünmekten bıktım bittim, artık bende daha fazla ısrar etmeyeceğim, öğütülüyoruz bu büyük şehirlerde yavaş yavaş ölüyoruz, kümes misali çok katlı residencelerde kendimizi kandırıyoruz.
yazları bodruma gidip ayağımızı tuzlu suya sokup ızgara balığa limon sıkıp porsiyonuna servet ödeyip kahvaltı için tarladan domates aldım diyerek kendimizi şanslı adlediyoruz, hadi canım :( bizimki resmen züğürt tesellisi, bodrumun 10 günlük tatiline binlerce lira ödeyip mahzun mahzun arkasından bakarak metropol mezarlıklarına geri dönüyoruz tırıs tırıs
toprak sahibi olmalıyız residence daireler bizim mezarımız, arabalarımız bizi sömürüldüğümüz mekanlara taşıyan robotlar, hergün o iğrenç trafiğin içinde ömrümüzden çalıyorlar, kızgın asfaltlar gökdelenler beton canavarlar , betondan artık toprağı gözükmeyen bu nefes alamayan yağmur suyunun bile toprağa kavuşamadığı şehirlerden bu beton mezarlıklardan kurtulmak istiyoruz
ilk fırsatta, inanın bana
Suan ayni ruh halindeyiz inanın.Ben bursa merkezdeyim şuan otomotiv sektöründe 10 yıldır çalısiyorum.Malesef yoğun çalışma temposu yüzünden robota dönüstuk.Arkama dönüp baktığımda ne yaptım diyorum hiç bir şey.Inegöl ün bir köyünde büyüdüm ve bir ayağım sürekli orada.Şehrin trafiği iş stresinden o kadar bikmisim ki geçtiğimiz hafta köye gittiğimde gece çırçır boceklerinin otusunu bile sanki hayatımda ilk kez duymuscasina huzurla dinledim.Malesef iş hayatı her geçtiğimiz gün zorlaşıyor robottan beklemedikleri performansı çalışanlardan bekliyorlar hastalandigin zaman bile geçmiş olsun yapabilecegimiz bir sey varmı demek yerine sen nerde sakatladin kendini ne zaman geleceksin çalışmaya uzun surecekse is akdini fesh edelim diyorlar.
inşallah dostlar inşallah hepimiz başarırız, artık toprakla uğraşmak istiyorum, 43 yaşındayım bir 40 yıldaha ömrüm varmı bilmiyorum ?
biraz mandıra filozofuna benzedim ama napiyim, bu suni robotize hayattan geçekten bıktım
herkese iyi geceler, sabah 06:00 da kalkıp o iğrenç trafiğin içine dalacağım çünki mecburen
http://www.arazitv.net/
Boyle bir site var belki birilerinin isine yarar.
Koyun besiciligini ogrenmek inanin 6 ayinizi almaz, sonucta oyle guclu bir isiniz olur ki, sasar kalirsiniz.
Abi sen iyi dayanmissin ben 34 yasimda bıktım beton yığınlarının içinde yasamaktan sabahın 5 inde kalkıp işe gitmekten
Baska siteler var....GOOGLE 'ın bilmesi lazım.....Almayımı düşünüyorsunuz?
:hosgeldin:
Güzel...topikte isyan güçleniyor, duzene, düzenin dayattığı robot yaşamlara.
Ama çok yağmur yağıyor dediğimde, "oranın yağmuru bile güzel demişti" kuzenim...dün bir saat kadar sağnak vardı...o kadar acayip yağdı ki, 4-5 kez video cektim...neredeyse baştan sona yağmuru seyrettim...yağmurun sesi, derenin yağmur sonrası çağlamasi...gerçekten çok güzeldi.
Kariyerimin sonlarında pmp proje yönetim sertifikası aldım, proje de yönettim...uzun süreli planlarım yoktu iş yerinde, kurumsal hayat sonrası da işime yara diye düşündüm...öyle de oldu.
kurumsal hayattan kopuş, daha sakin ve daha doğa ile iç içe bir yaşam...planlama yaparken, çok detaylı analiz yapılmalı...tek başına olsan kolay da, eş, çocuk(lar)...onların beklentileri, mutlulukları, çok iyi analiz edilmeli...yapı olarak saldim çayıra, mevlam kayıra tarzı bir radikal yaşam değişikliğini tavsiye etmem.bence böyle bir karar alınacaksa, büyük bir proje gibi ele alınmalı, özellikle planlama çok iyi yapılmalı.
Bu arada Şavşat, makul insanların ve şaşırtıcı ölçüde eğitimli-medeni insanların kasabası...Doğunun incisi bence...doğası da Harika...yeniden başlangıç için biçilmiş kaftan...bu tur baskangiclari baba-dede ocağı tabir edilen yerlerde yapmak çok büyük avantajlar sağlıyor, risk ve stres çok daha yönetilebilir oluyor.
Emekli olma demişken bir yaşadığım bir anımı anlatayım .
Yurtdışında işe girerken şirket arabası verilmesi yerine arabayı ben alayım siz taksitleri ödersiniz diye öneriyi kabul ediliyor .
Hem de maaş olarak ekstra fark olduğundan dolayı emekli primi de artıyor .
Üstelik araba onun olacak taksit bitince [emoji3][emoji3][emoji3]
Araba da tr de 100 k euro'luk mercesedeslerden ama yakıt parası cepten
Tr de acaba bu şekilde çalışan firma var mı acaba .
Avrupa kendi para birimlerine göre çok ucuz hele alkol .
Süpermarkette 4-5 Euro 24 lü kutu bira satıyor .
Bizde tl olacak 2 taş çatlasın 3 tane alırsın
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Her şey yaptığın yatırımdan yana olduğu sürece insan kör oluyor, zihinsel faliyetleri fazla çalışmıyor aynen borsada , dövizde yada betonda olduğu gibi. Yıllardır BETON diğer yatırım araçlarının neredeyse 2 katı kazandırdı biz bu iş devam etmez dedikçe BETON bizi hep yalancı çıkardı. Ama kazın ayağı öyle değil işte her yükselişin bir sonu olduğu gerçeği beton içinde değişmedi. Burada arkalarını yırtarcasına `inadına betooon !` diye goygoy yapan , Beylik düzündeki `evimi 600 bin `e satışa çıkardım alıcı çıkınca fiyatı 700 `e çektim` diyen zihinsel sorunlu tiplerin artık forumda esamesi okunmuyor, ama ne ilginç ki bizler hala buradayız. Her neyse bir musibet bin nasihattan iyiymiş derler, betoncularda her fani gib bu işin sonsuza kadar aynı trend de götürülemeyeceğini öğrenmiş olacak. Yalnız hala beklediğim büyük betoncu batışları olmuyor, aslında tek tük havlu atan , SARPHAN örneğinde olduğu gibi oluyorda sansürlü basın sayesinde pek ortalığa dökülmüyor. Dün beni aradılar adını bile hatırlamıyorum , Kadıköyde filanca projeden arıyorlarmış, ben kendilerinden projeyle ilgili görüşmek üzere randevu almışım da randevumu hatırlatmaya beni arıyorlarmış. Yahu dedim telefondaki bayana, projenin isimini daha ilk sizden duydum ve sizden randevu falanda almışlığım yok. Aaa! öylemi pardon o zaman deyip telefonu kapattılar. Anlayacağınız işler bayağı moka sarmış betoncu camiası için, mıçlarından randevu ayarlayıp size olta atıyorlar belki tutarlar diye . Projeden ev almayı düşünenler arkada TOKİ güvencesi var falana bile inanmayın , illa beton diyorsanız bile bari bitmiş parayı saydığınızda içinde oturabileceğiniz , kat mülkiyeti tapusunu alabileceğiniz betonlara girin, benden size acizane tavsiye, aman dikkat beton çarpabilir....
Oturduğum yer bursanin merkezi yerleşmeyi düşündüğüm yer ınegöl köyü ilçe merkezine 10 km uzakta.Yaşam standartları değişmiyor aslında.Laf artvinden açılmisken özellikle artvinden bursaya göçmüş kişiler son bir kaç senedir köylerden toprak alıp hafta sonları vakit geçirecekleri yer satın aliyor.Hatta bir kaciyla sohbet ettim 500 m2 10002 toprak için 100000 bin lira rakamların pahalı olduğunu söylediğimde verdikleri cevap biz artvinden goceli yıllar oldu ve hep aklımızda artvine geri dönmek vardı ama artık anladık bizim geri dönüsumuz yok evimiz işimiz çocukların okulu derken bu düzeni bozmak çok zor mezarliklarimiz bile artık burada.Artık geri gidemeyecegimizi kabullendik ve hafta sonu stresimizi atacağımız ailemizle güzel vakit gecirecegimiz kucuk hobi bahçesi yapiyoruz.Anlayacağınız kendileri için yeni bir çözüm uretmislerdi.
Yurtdisinda yasayan bir Turk Istanbuldaki evini kiraya vermek isterse nasil bir yol izlemeli?
Tanidik yok akraba yok yani varda kimse ugrasmaz. Gidip Remax gibi bir sirkete 1 aylik kirayi odemek ve onlarin kiraci bulup sorunlarla ilgilenmesini mi beklemek lazim
Baska yolu varmi? Bu isi profesyonel olarak kimler yapar?
Normal emlakçı sadece kiracıyı bulur ve pazarlığa tabi olmakla birlikte tahmini bir kira tutarında komisyonu kiracıdan alır ve gerisine karışmaz. Oysa yurtdışında yaşayan kişinin ihtiyaç duyduğu hizmetler çok fazladır.
Yurtdışında yaşayan ve taşınmazını kiraya verme, kira tahsilatı ve takibi, taşınmazın acil durumlar dahil gerektiğinde bakım ve onarımı, emlak vergileri, dask, kira geliri için gelir vergisi beyanı, ödenmeyen kira alacakları için icra, dava takip hizmetleri, akla hayale gelmeyecek sürpriz işler için mutlaka güvendiğiniz bir emlakçı veya başka bir kişi ile yazılı ve ayrıntılı sözleşme düzenlemeniz, yukarıda bahsi geçen konularla sınırlı ve süreli vekaletname vermeniz gerekir. Elbet bunun bir maliyeti olacaktır. Yılda en az bir kira tutarına bu hizmeti verebilecek güvenilir birini bulmak iyi bir çözüm olur.
Ben 2011 yilinda, dondugumde yaptim bu isi.
Yurumuyor.
Hele kiraci eger duyarsa sahibi yurt disinda diye, evi lojman olarak goruyor kullaniyor.
2016'da evi sattim ve tum parasiyla ISYAT aldim.
Bu kararimdan oturu ne kadar memnun oldugumu anlatamam.
Ev alacagim kiraya verecegim bos is, yanlis ulke.
Ha bir mafya gucunuz olur anlarim. Kirayi alirsiniz.
Yoksa yazik edersiniz paranizi.