bu arkadaşımın bir çocuğu var , bu yıl ilk kez okul çocuğu olacak gemlikte ilkokula başlayacak yani çocuğun adaptasyonu rahat olacaktır
bankadaki 350 bin lira akılıca idare edilirse bir karı bir koca bir çocuğu ilçe şartlarında çok rahat muhtac olmadan yaşatır, belki yazları bodruma gitmeyecek erdeğe gidecektir
ayağını yorganına göre uzatacak çocuğunu semt okuluna yazdıracak her hafta bir gece dışarıda yemeyecek market alışverişlerine giyim kuşam harcamalarına dikkat edecek paşa paşa geçinecektir, altındaki araba markalı olmasada olur
işe güce gelirsek gerçekten bende yıllardır ticaretle tekstil konf. imalatla uğraşıyorum gerçekten çok zorlanıyorum,piyasa sürekli yeni farklı ama ucuz ürün istiyor inanın artık yoruldum, gerçekten bu arkadaşıma benzer bir fırsat bulursam çok üzülerek işyerimi tasfiye edeceğim yanımda çalışan 20 kişinin iş akdini feshdeceğim tazminatlarını ödeyebileceğim meblağı hazırda tutuyorum eski emektar personelim
zaman ve kapitalist düzen sürekli büyük sermayenin yanında oldu ve biz kobiler bugün yok olmak üzereyiz, büyük marketlere fason iş yapalım diyoruz vadeleri o kadar uzun ve ödemeler o kadar nazlı ki paramı buhar oluyor zamanında gelmeyen ödemeler işe yaramıyor
daha dün eşimle konuştuk,dedikki herşeyi satalım, karadenize gidelim ,insanların az olduğu hala mutlu olabildiği şavşat gibi zamanın yavaş aktığı bir yere mesela, alalım çocukları özel okuldan devlet okulunda okusunlar bu ülkenin gerçekleriyle yoğrulsunlar, belkide doğru olan budur, belkide artık tavuklar gibi kümelenmemeliyiz adına metropol dediğimiz büyük kafeslerde, belkide dönmeliyiz artık dedemizin taşra kasabalarına ilçelerine
43 yaşındayım sürekli stres içindeyim personelimin maaşını çocuklarımın okul taksitlerini düşünmekten bıktım bittim, artık bende daha fazla ısrar etmeyeceğim, öğütülüyoruz bu büyük şehirlerde yavaş yavaş ölüyoruz, kümes misali çok katlı residencelerde kendimizi kandırıyoruz.
yazları bodruma gidip ayağımızı tuzlu suya sokup ızgara balığa limon sıkıp porsiyonuna servet ödeyip tarladan domates aldım diyerek kendimizi şanslı adlediyoruz, hadi canım

bizmki resmen züğürt tesellisi, bodrumun 10 günlük tatiline binlerce lira ödeyip mahzun mahzun arkasından bakarak metropol mezarlıklarına geri dönüyoruz tırıs tırıs
toprak sahibi olmalıyız residence daireler bizim mezarımız, arabalarımız bizi sömürüldüğümüz mekanlar taşıyan robotlar, hergün o iğrenç trafiğin içinde ömrümüzden çalıyorlar, kızgın asfaltlar gökdelenler beton canavarlar , bu nefes almayan şehirlerden bu beton mezarlıklardan kurtulmak istiyoruz
ilk fırsatta, inanın bana
Yer İmleri