bu arkadaþýmýn bir çocuðu var , bu yýl ilk kez okul çocuðu olacak gemlikte ilkokula baþlayacak yani çocuðun adaptasyonu rahat olacaktýr
bankadaki 350 bin lira akýlýca idare edilirse bir karý bir koca bir çocuðu ilçe þartlarýnda çok rahat muhtac olmadan yaþatýr, belki yazlarý bodruma gitmeyecek erdeðe gidecektir
ayaðýný yorganýna göre uzatacak çocuðunu semt okuluna yazdýracak her hafta bir gece dýþarýda yemeyecek market alýþveriþlerine giyim kuþam harcamalarýna dikkat edecek paþa paþa geçinecektir, altýndaki araba markalý olmasada olur
iþe güce gelirsek gerçekten bende yýllardýr ticaretle tekstil konf. imalatla uðraþýyorum gerçekten çok zorlanýyorum,piyasa sürekli yeni farklý ama ucuz ürün istiyor inanýn artýk yoruldum, gerçekten bu arkadaþýma benzer bir fýrsat bulursam çok üzülerek iþyerimi tasfiye edeceðim yanýmda çalýþan 20 kiþinin iþ akdini feshdeceðim tazminatlarýný ödeyebileceðim meblaðý hazýrda tutuyorum eski emektar personelim
zaman ve kapitalist düzen sürekli büyük sermayenin yanýnda oldu ve biz kobiler bugün yok olmak üzereyiz, büyük marketlere fason iþ yapalým diyoruz vadeleri o kadar uzun ve ödemeler o kadar nazlý ki paramý buhar oluyor zamanýnda gelmeyen ödemeler iþe yaramýyor
daha dün eþimle konuþtuk,dedikki herþeyi satalým, karadenize gidelim ,insanlarýn az olduðu hala mutlu olabildiði þavþat gibi zamanýn yavaþ aktýðý bir yere mesela, alalým çocuklarý özel okuldan devlet okulunda okusunlar bu ülkenin gerçekleriyle yoðrulsunlar, belkide doðru olan budur, belkide artýk tavuklar gibi kümelenmemeliyiz adýna metropol dediðimiz büyük kafeslerde, belkide dönmeliyiz artýk dedemizin taþra kasabalarýna ilçelerine
43 yaþýndayým sürekli stres içindeyim personelimin maaþýný çocuklarýmýn okul taksitlerini düþünmekten býktým bittim, artýk bende daha fazla ýsrar etmeyeceðim, öðütülüyoruz bu büyük þehirlerde yavaþ yavaþ ölüyoruz, kümes misali çok katlý residencelerde kendimizi kandýrýyoruz.
yazlarý bodruma gidip ayaðýmýzý tuzlu suya sokup ýzgara balýða limon sýkýp porsiyonuna servet ödeyip tarladan domates aldým diyerek kendimizi þanslý adlediyoruz, hadi caným

bizmki resmen züðürt tesellisi, bodrumun 10 günlük tatiline binlerce lira ödeyip mahzun mahzun arkasýndan bakarak metropol mezarlýklarýna geri dönüyoruz týrýs týrýs
toprak sahibi olmalýyýz residence daireler bizim mezarýmýz, arabalarýmýz bizi sömürüldüðümüz mekanlar taþýyan robotlar, hergün o iðrenç trafiðin içinde ömrümüzden çalýyorlar, kýzgýn asfaltlar gökdelenler beton canavarlar , bu nefes almayan þehirlerden bu beton mezarlýklardan kurtulmak istiyoruz
ilk fýrsatta, inanýn bana
Yer Ýmleri