Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 405/1014 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,233 - 3,240 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by expertadvisor Yazıyı Oku
    Baska siteler var....GOOGLE 'ın bilmesi lazım.....Almayımı düşünüyorsunuz?

kafamda bişeyler var ama konut kredisini detaylı araştıracağım bir forum lazım..

Bayağı baktım bulamamadım nedense,

Olmayışıda ayrıca enteresan

Her şey yaptığın yatırımdan yana olduğu sürece insan kör oluyor, zihinsel faliyetleri fazla çalışmıyor aynen borsada , dövizde yada betonda olduğu gibi. Yıllardır BETON diğer yatırım araçlarının neredeyse 2 katı kazandırdı biz bu iş devam etmez dedikçe BETON bizi hep yalancı çıkardı. Ama kazın ayağı öyle değil işte her yükselişin bir sonu olduğu gerçeği beton içinde değişmedi. Burada arkalarını yırtarcasına `inadına betooon !` diye goygoy yapan , Beylik düzündeki `evimi 600 bin `e satışa çıkardım alıcı çıkınca fiyatı 700 `e çektim` diyen zihinsel sorunlu tiplerin artık forumda esamesi okunmuyor, ama ne ilginç ki bizler hala buradayız. Her neyse bir musibet bin nasihattan iyiymiş derler, betoncularda her fani gib bu işin sonsuza kadar aynı trend de götürülemeyeceğini öğrenmiş olacak. Yalnız hala beklediğim büyük betoncu batışları olmuyor, aslında tek tük havlu atan , SARPHAN örneğinde olduğu gibi oluyorda sansürlü basın sayesinde pek ortalığa dökülmüyor. Dün beni aradılar adını bile hatırlamıyorum , Kadıköyde filanca projeden arıyorlarmış, ben kendilerinden projeyle ilgili görüşmek üzere randevu almışım da randevumu hatırlatmaya beni arıyorlarmış. Yahu dedim telefondaki bayana, projenin isimini daha ilk sizden duydum ve sizden randevu falanda almışlığım yok. Aaa! öylemi pardon o zaman deyip telefonu kapattılar. Anlayacağınız işler bayağı moka sarmış betoncu camiası için, mıçlarından randevu ayarlayıp size olta atıyorlar belki tutarlar diye . Projeden ev almayı düşünenler arkada TOKİ güvencesi var falana bile inanmayın , illa beton diyorsanız bile bari bitmiş parayı saydığınızda içinde oturabileceğiniz , kat mülkiyeti tapusunu alabileceğiniz betonlara girin, benden size acizane tavsiye, aman dikkat beton çarpabilir....

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel...topikte isyan güçleniyor, duzene, düzenin dayattığı robot yaşamlara.

Ama çok yağmur yağıyor dediğimde, "oranın yağmuru bile güzel demişti" kuzenim...dün bir saat kadar sağnak vardı...o kadar acayip yağdı ki, 4-5 kez video cektim...neredeyse baştan sona yağmuru seyrettim...yağmurun sesi, derenin yağmur sonrası çağlamasi...gerçekten çok güzeldi.

Kariyerimin sonlarında pmp proje yönetim sertifikası aldım, proje de yönettim...uzun süreli planlarım yoktu iş yerinde, kurumsal hayat sonrası da işime yara diye düşündüm...öyle de oldu.

kurumsal hayattan kopuş, daha sakin ve daha doğa ile iç içe bir yaşam...planlama yaparken, çok detaylı analiz yapılmalı...tek başına olsan kolay da, eş, çocuk(lar)...onların beklentileri, mutlulukları, çok iyi analiz edilmeli...yapı olarak saldim çayıra, mevlam kayıra tarzı bir radikal yaşam değişikliğini tavsiye etmem.bence böyle bir karar alınacaksa, büyük bir proje gibi ele alınmalı, özellikle planlama çok iyi yapılmalı.

Bu arada Şavşat, makul insanların ve şaşırtıcı ölçüde eğitimli-medeni insanların kasabası...Doğunun incisi bence...doğası da Harika...yeniden başlangıç için biçilmiş kaftan...bu tur baskangiclari baba-dede ocağı tabir edilen yerlerde yapmak çok büyük avantajlar sağlıyor, risk ve stres çok daha yönetilebilir oluyor.
    Oturduğum yer bursanin merkezi yerleşmeyi düşündüğüm yer ınegöl köyü ilçe merkezine 10 km uzakta.Yaşam standartları değişmiyor aslında.Laf artvinden açılmisken özellikle artvinden bursaya göçmüş kişiler son bir kaç senedir köylerden toprak alıp hafta sonları vakit geçirecekleri yer satın aliyor.Hatta bir kaciyla sohbet ettim 500 m2 10002 toprak için 100000 bin lira rakamların pahalı olduğunu söylediğimde verdikleri cevap biz artvinden goceli yıllar oldu ve hep aklımızda artvine geri dönmek vardı ama artık anladık bizim geri dönüsumuz yok evimiz işimiz çocukların okulu derken bu düzeni bozmak çok zor mezarliklarimiz bile artık burada.Artık geri gidemeyecegimizi kabullendik ve hafta sonu stresimizi atacağımız ailemizle güzel vakit gecirecegimiz kucuk hobi bahçesi yapiyoruz.Anlayacağınız kendileri için yeni bir çözüm uretmislerdi.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    kafamda bişeyler var ama konut kredisini detaylı araştıracağım bir forum lazım..

Bayağı baktım bulamamadım nedense,

Olmayışıda ayrıca enteresan

Bahsettiğim sitelerdede muhubbet var...3-4 K geliri olanda ev alma derdinde...En son ilçesinde 3 banka olan bir hazret,foruma bunların oraları ne diye sormustu.....Almaya niyeti olan 3 şubeyi 5 dakkada turlar...

Ahmetg Guest
    Yurtdisinda yasayan bir Turk Istanbuldaki evini kiraya vermek isterse nasil bir yol izlemeli?

Tanidik yok akraba yok yani varda kimse ugrasmaz. Gidip Remax gibi bir sirkete 1 aylik kirayi odemek ve onlarin kiraci bulup sorunlarla ilgilenmesini mi beklemek lazim

Baska yolu varmi? Bu isi profesyonel olarak kimler yapar?

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Yurtdisinda yasayan bir Turk Istanbuldaki evini kiraya vermek isterse nasil bir yol izlemeli?

Tanidik yok akraba yok yani varda kimse ugrasmaz. Gidip Remax gibi bir sirkete 1 aylik kirayi odemek ve onlarin kiraci bulup sorunlarla ilgilenmesini mi beklemek lazim

Türkiye'de Amerika'dakinin aksine mal sahibi emlakçıya 5 kuruş ödemiyor. Sen emlakçıyla anlaşıyorsun o kiracıdan yıllık kiranın %12+KDV sini alıyor.O yüzden burada işin daha kolay.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'de Amerika'dakinin aksine mal sahibi emlakçıya 5 kuruş ödemiyor. Sen emlakçıyla anlaşıyorsun o kiracıdan yıllık kiranın %12+KDV sini alıyor.O yüzden burada işin daha kolay.
    Normal emlakçı sadece kiracıyı bulur ve pazarlığa tabi olmakla birlikte tahmini bir kira tutarında komisyonu kiracıdan alır ve gerisine karışmaz. Oysa yurtdışında yaşayan kişinin ihtiyaç duyduğu hizmetler çok fazladır.

Yurtdışında yaşayan ve taşınmazını kiraya verme, kira tahsilatı ve takibi, taşınmazın acil durumlar dahil gerektiğinde bakım ve onarımı, emlak vergileri, dask, kira geliri için gelir vergisi beyanı, ödenmeyen kira alacakları için icra, dava takip hizmetleri, akla hayale gelmeyecek sürpriz işler için mutlaka güvendiğiniz bir emlakçı veya başka bir kişi ile yazılı ve ayrıntılı sözleşme düzenlemeniz, yukarıda bahsi geçen konularla sınırlı ve süreli vekaletname vermeniz gerekir. Elbet bunun bir maliyeti olacaktır. Yılda en az bir kira tutarına bu hizmeti verebilecek güvenilir birini bulmak iyi bir çözüm olur.

8. Ben 2011 yilinda, dondugumde yaptim bu isi.

Yurumuyor.

Hele kiraci eger duyarsa sahibi yurt disinda diye, evi lojman olarak goruyor kullaniyor.

2016'da evi sattim ve tum parasiyla ISYAT aldim.

Bu kararimdan oturu ne kadar memnun oldugumu anlatamam.

Ev alacagim kiraya verecegim bos is, yanlis ulke.

Ha bir mafya gucunuz olur anlarim. Kirayi alirsiniz.

Yoksa yazik edersiniz paranizi.

Sayfa 405/1014 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •