-
KAYISI REÇELİ ***

3 kg kayısı (yumuşak olmayacak )
2,5 kg toz şeker
1.5 litre su
1 cay kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı karbonat
4 litre su
Öncelikle Kayısıları ortadan ikiye bölelim cekirdeklerini Çıkaralım.
4 litre suya karbonatı ekleyelim karıştıralım.
Kayısıların üzerine dökelim. 12 saat bu suda bekletelim.
Bu arada çekirdekleri kıralım içlerini bir taşım kaynatalım kabuklarını soyalım.
Kayısıları karbonatli sudan alalim 3-4 kez bol suda yıkayalım süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
Şekeri ve suyu ocağa alalım.
Serbet kaynayıp çok koyu bir kıvam alınca kayısıları ve soyduğumuz çekirdek içlerini şerbete ekleyelim.
Kayısılar suyunu saldığı için şerbetimiz yeniden seyrelecektir.
Tekrar kıvam almasını bekleyelim.
Bu arada üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. (yada köpüklenmemeli için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyelim) reçelimizin olgunlaşması yaklaşık yarim ila bir saat sürecektir.
Olduğunu anlamak için bir tabaga bir iki kaşık şerbetimizden koyalım 2-3 dk dolapta bekletelim istenilen kıvama gelmişse limon tuzunu ekleyip iki dk daha kaynatip ocaktan alalım Kavanozlara bölelim.
Ben reçellerimi steril ettiğim kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatıp ters çevirdim bu şekilde vakumladim
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri