öyle bişey olması imkansız...iş yatırım sadece alım satımda komisyon koyar...
99,2 diye bi ifade gecmedi forumda..99,67 yazıldı...
shorts lütfen siz de alın şu eurobondu da kurtulalım bu ızdırapttan :D
bir kaç aracı firmaya komisyon dahil satış fiyatını sorun...o fiyat alın sonra unutun...o fiyatları begenmiyorsanız, aracı kurum acmanız lazım : )
sn martind latife ediyordur. detayına hakim olmadan almamanız gayet mantıklı. aylardır bilgi edinmeye çalışmama rağmen bazı detayları hala bilmediğimi düşünerek temkinli davranıyorum. şubat başı mevduat dönüşüme kadar vaktim var. son mevduat dönüşümde makul sayılabilecek bir orandan bağlayabildiğimden girmedim ancak faizler böyle düşmeye devam ederse bu dönüşte bazı bilgi eksiklerim kalsa dahi gireceğim, girmek elzem olacak sanırım.
Konu cok basit...Güvendiğiniz aracı firmaları arayın, komisyon dahil fiyat talep edin. Fiyat 102 ise 103 olan fiyat güzel fiyattır. Yüzde 1 üstü komisyon koyarlarsa kabul etmeyin başka firmadan fiyat alın...Ben yatırım finansman, iş yatırım ve vakıf yatırım aradım. En iyi fiyatı iş yatırım verdi ordan aldım. (işbankasında hesabınız olmalı yoksa swiftle göndermeniz lazım, işbankası cins bi banka, tek tek parayı saydılar bankada ama sıkıntı yok katlandım sonra 2025e kadar parayı unuttum)
90k$'a kadar (kira geliriniz yoksa) direk alın unutun...90k$ üstü almak isterseniz yine alın (net faiz yüzde 5 üstü olacaktır)...Ilerde ne kadar vergi öderim derseniz de aşagıdan hesaplarsanız....
https://gelir-vergisi-hesaplama.hesabet.com/
Banka eurobondu almak isterseniz 200k$ minumum olmalı...Oranlar daha yüksek ama faiz ne kadar yükselirse vergi de o oranda artıyor, devletin verdiği faize nette yaklaşıyor.
bana da mantıksız geldi. sanmıyorum..
daha önce sanırım eylülde çıkarılan eurobond için de geçerliydi bu yanılmıyorsam. ilk kupon ödemesi yoktu. ancak bunu almıyoruz anlamına gelmiyordu mt nin dediğine göre.. sadece geç, yani ikinci kupon tarihinde toptan alınacak denmişti.
bununla birlikte verdiğiniz bilgi kıymetli. teşekkürler
Yer İmleri