%12 getiri elde edebilmek için bu eurobondu 100.000 birim fiyat ile almanız gerekir.
Oysa, şu an birim fiyat 137.000 lerde .
2001 krizinde birim fiyat 80.000 e düşmüş , yıllık getirisi de %14 lere yükselmişti.
%12 getiri elde edebilmek için bu eurobondu 100.000 birim fiyat ile almanız gerekir.
Oysa, şu an birim fiyat 137.000 lerde .
2001 krizinde birim fiyat 80.000 e düşmüş , yıllık getirisi de %14 lere yükselmişti.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Arkadaslar bakkal hesabiyla oran hesaplanmaz
Excel i acin orada XIRR formulu ve nakit akislarini koyun bir onceki sayfada gosterdim
ancak oyle yillik gercek getiriyi gorebilirsiniz
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
teşekkürler arkadaşlar bir sorum daha var, hemen her bankada ayrıca eurobonda dayalı yatırım fonları var .eurobond alım satım kazancı ve kupon getirileri stopaja değil beyana dayalı gelir vergisine tabi ve eğer geliriniz belli bir seviyenin üstündeyse en üst dilim olan 35% lik dilimden vergi ödemek zorundasınız şayet beyana esas geliriniz belirli seviyeyi aşıyorsa. ancak eurobond a dayalı yatırım fonlarında vergilendirme sadece %10 stopaj olarak yapılıyor yani ciddi bir vergi avantajı var
eurobond yatırım fonunun eurobond un kendisini almaktan nasıl bir farkı, avantajı veya dezavantajı var vergilendirme haricinde ?
doğrudan eurobond un kendisi mi alınmalı yoksa eurobond yatırım fonu mu ? bir de eurobond yatırım fonlarının fiyatları TL üzerinden verildiği için usd bazlı getirilerini takip etmek zorlaşıyor, zira fonun TL fiyatındaki artış döviz kurundan kaynaklanıyor. acaba usd fiyatı olarak eurobond yatırım fonlarının fiyatlarını nasıl görebilirim ?
Her eurobond alan beyan sınırını aşmıyor; fonda her 1 TL kazanca vergi var. Ancak fon alıp satmak çok kolay ve az tutarla da girilebiliyor güzelliği o. Bankadan Eurobond almak için en az 100 bin usd koymak lazım.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
toplam gelir değerlendirildiğinde ben aşıyorum beyan sınırını yani ben eurobond yatırımı yaparsam 1 tl lik veya 100000 usd lik, 35% vergi ödemeliyim çünkü diğer gelirlerim ile birlikte zaten 35% lik dilimdeyim, buna bide eurobond geliri ilave edilecek.
ama fon alırsam stopaj var sadece. burada ciddi bir avantaj var vergi açısından.ancak aradaki farkı anlayamadım, getirileri ve kayıpları paralel midir ? eurobond yatırım fonlarında kupon ödemeleri nasıl oluyor ? eurobond un kendisi mi yoksa eurobond yatrıım fonu mu alınmalı ?
Yer İmleri